Skip to main content

Granittgutta - Dronemysteriet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Svein Jarle Åbrekk
Leseeksemplar fra forfatteren

Frank og Kristoffer er gode venner og naboer. Guttene har en stor felles interesse, nemlig gaming. De sitter gjerne og spiller til langt på natt. En kveld dukker det opp en drone på utsiden av vinduet til Frank. Han tror at det er Kristoffer som tuller litt med han, men det viser seg å være noen helt andre. Samtidig er Sector Alarm veldig ivrige på å selge dørlåser og alarmer i området.

 

Forfatter: Svein Jarle Åbrekk
Forlag: Eget forlag
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 126
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forfatteren. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Kameratane Frank og Kristoffer bur i Granittvegen, den minst actionfylte gata i heile Kramsvik. Dei to er nesten naboar. Berre huset til gamle fru Syvertsen ligg mellom husa deira. Gutane elskar å spele data.

Gaming er det desidert kjekkaste dei veit om. Ein kveld dukkar det plutseleg opp ein drone i kveldsmørket, og når gutane undersøkjer dette nærare dukkar det opp nye mystiske ting. Endeleg begynner det å skje ting i Granittvegen.Min mening:

Denne boka er markedsført som en ungdomsbok - mot aldersgruppen 8-14 år. Jeg omtaler vanligvis ikke ungdomsbøker, men da forfatteren kontaktet meg og spurte om jeg kunne skrive om denne boka, ble jeg nyskjerrig på den. Det så ut til å være en fin, lettlest bok med et fint spenningsplott.

Teksten er på nynorsk. Men det er altså ikke noe problem. Dette er lettfattelig nynorsk som alle forstår. Ingen kompliserte og vanskelige ord. Etter de to første sidene, merket jeg ikke lenger at den var på nynorsk ;) Når sønnen min gikk på ungdomsskolen skulle de lese en bok på nynorsk, synd vi ikke hadde denne da. Den hadde vært super.

Temaet i boka for uten innbrudd, er bl.a. elektroniske dørlåser og droner - veldig aktuelle temaer.

Boka er lettlest, både fordi oppsettet er oversiktlig og fordi språket flyter fint. Noen av sidene er illustrert med fine tegninger tegnet av Trond Kulterud. Denne kan nok leses av mange.

Selv om dette er en bok beregnet på ungdom, så likte jeg den veldig godt.

 

 Andre omtaler:

  • Bokblogger: «GranittGutta – dronemysteriet» er ei fantastisk spenningsbok for barn og unge.

 

 

 

 

 

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Egne forlag