Skip to main content

Nominert til Messingprisen

Tekst: Anne Lise Johannessen | 05. januar 2023

Da kan jeg fortelle at Hverdagsnett/-magasinet er nominert til den nyopprettede Messingprisen.

Det er Krimfestivalen Blodig Alvor og nettstedet Krimlitteratur som har inngått et samarbeid om å dele ut en årlig hederspris til en aktør i bokbransjen som gjør en ekstra innsats for å fremme norsk krimlitteratur.

De har plukket ut seks kandidater, og vinneren avgjøres gjennom en avstemming på nettstedet krimlittatur i perioden 5. -20. januar 2024.

Så kom igjen å stem på meg da folkens!!

For meg er det utrolig stort å i det hele tatt bli nominert sammen med fem så store og kjente aktører.

Uansett om jeg vinner eller ikke føles det å være nominert som en seier, og en anerkjennelse på at arbeidet jeg legger ned i dette betyr noe for noen, og så gir det meg masse motivasjon til å fortsette arbeidet.

Stem her


Dette sier juryen om meg:

ANNE LISE JOHANNESSEN og HVERDAGSNETTMAGASINET

"Nettstedeier og litteraturentusiast Anne Lise Johannessen har i en årrekke levert innsiktsfulle reportasjer, anmeldelser, boktips og smått og stort om hverdagslivet til folket gjennom nettsiden Hverdagsnett og gratismagasinet Hverdagsnettmagasinet.

Med seks utgivelser i året har hun skapt et gratis medium på nett som er helt unikt, ikke bare i Norge, men i Norden. At en ivrig bokentusiast og nettsideeier skal legge ned så mye arbeid og penger fra egen lomme for å lage et magasin til oss litteraturelskere, er ganske vanvittig.

I tillegg holder magasinet høy kvalitet, og hun vier mye plass og oppmerksomhet til det vi liker aller best; Krimlitteraturen. Det ligger tusenvis av arbeidstimer bak det arbeidet hun har gjort så langt, og det uten at hun har hatt en eneste krone i fortjeneste. Hun våger også å ta fram de små forfatterne på de enda mindre forlagene, som stort sett aldri får spalteplass andre steder lengre."


I tillegg er også disse nominert:

  • EYSTEIN HANSSEN og FORFATTERFORBUNDET

  • HANS OLAV LAHLUMS KRIMFESTIVAL

  • BOKTIPS LIVE og CAPPELEN DAMM

  • BOK365

  • VIDAR STRØM FALLRØ og KAGGE FORLAG


Hva er messingprisen?

Messingknivenvinngår i samlingen av priser som festivalen Blodig Alvor (Simen Ingemundsen) deler ut. Festivalen har fra før Sølvkniven (Årets beste krimroman), Bronsekniven (Beste krimdebutant siste to utgivelsesår) og Gullkniven (Ærespris som deles ut hvert tredje år til en forfatter som har gitt ut minst fem krimromaner, og bemerket seg innen norsk krim gjennom flere år).

Med Messingkniven sier arrangørene, at samlingen av krimpriser er komplett, og at de da får anledning til å hedre de som gjør en jobb i kulissene, og som sjelden får den oppmerksomheten de fortjener innen norsk krim.

– Messing er et symbolsk valg ettersom det er et slitesterkt materiale, akkurat som de nominerte til prisen er det, sier de.