Skip to main content

Bokkort

  • Marthe Fjellseth Mathisen
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Jeg har laget bok-kort. Grunnen til navnet er fordi det ser ut som en bok sammenlagt, morsomt hva? :) Motivet jeg har brukt er Birthday Boy fra Stitchy Stamps.

Jeg bestemte meg for at temaet mitt skulle være bursdagskort til mann. Jeg øver ennå med Copics og takket være Kit and Clowder har jeg lært masse nytt. Dere kan se flere av tutorialene hennes på youtube.

Jeg har brukt disse fargene:

Hud: E000, 00, 11 og 21 (R11 for roser i kinn, men det droppet jeg)

Hår, slips og sko: E21, 23, 25 og 27

Jakke, skjorte , bånd på pakke og tupp på festhatt: G40, 43 og 46

Bukse og festhatt: B93, 96, 97 og 99 (R24 på stripene)

Pakke og fløyte: YR21, 23 og 24

Kakefyll: YR21 og 23


 

Jeg begynte med to lag bazzill, hvit som base og svart som mitt første lag.

Mønsterarket heter Park Buddies fra s.e.i (www.shopsei.com) og jeg har brukt akvarellark til boksidene som jeg har svertet med Distress Ink Scattered Straw.

Selve bokrammen har jeg dekortet med tynn kartong jeg hadde liggende og stemplet en tekst på. I rommet på boken har jeg dekorert med tags i kartong, messingknapp og tilslutt en dies med et stempeltrykk (kjøpte det brukt så vet ikke hvor det kommer fra)

 

 

Siden jeg skulle lage bursdagskort til mann ønsket jeg en annen låsemekanisme enn bånd så jeg fant denne løsningen på google. Det er visst en Tim Holtz Dies, men jeg hadde dem tilfeldigvis liggende fra ting jeg har kjøpt brukt av min veninne. De var egentlig grå så jeg malte over dem med gesso.

På forsiden har jeg punchet ut en tag som jeg har svertet kantene og stemplet tekstmotiv på. Kartongremsen er revet rundt kantene og hjelper med å holde låsen(e) og boken sammenlagt.

 

 

Håper jeg var til inspirasjon og at du også får lyst til å prøve. Grunnen til at jeg ikke prøvde på lang tid var at jeg oppdaget dette når jeg var nybegynner og tenkte det blir for vanskelig. Men jeg ser jo nå hvor feil jeg tok og jeg har snakket med flere som har sagt det samme.

Malen på denne fikk jeg tilsendt av en scrapping-venn så jeg har ingen tutorial men jeg har allikevel funnet en til dere.

Motiv: Stichy Bear