Skip to main content

Kyllingburger med tomatsalsa

  • Anne Lise Johannessen

Denne uken har vi vært så heldige å få testet Godt Levert: Grete Roede-menyen, her kan du se hva vi synes om den tredje retten: Marinert kyllingburger med salsa.

For å lage denne retten trenger vi:

600 g kyllingfilet

Marinade:
1 lime
1 bunt persille
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje (B)

Tomatsalsa:
2 tomat
2 ss basilikum
1/2 rødløk
1/2 ts salt (B)
1/4 ts pepper (B)

4 grove hamburgerbrød
Salathode

Finhakk persille og hvitløk, press saften ut av limen og bland sammen med olivenoljen i en plastpose eller bolle.

Del kyllingfiletene på langs men ikke helt gjennom, og brett dem ut til flate, tilnærmet runde burgere. Legg kyllingfiletene i marinaden og sett i kjøleskapet i ca en halvtime (eller gjerne natten over).

Tørk lett av kyllingfiletene og stek dem gylne på grillen, bruk gjerne grillfolie så de ikke brenner seg fast. Dersom du ikke griller: Brun de raskt i panne og la de steke ferdig i ovnen (ca 7-10 min på 180 grader).

Varm hamburgerbrødene forsiktig på grillen, eller i ovn/brødrister.

Finhakk tomater, basilikum og rødløk. Bland sammen, og smak til med salt og pepper.

Legg salatblader, kyllingfilet og tomatsalsa i hamburgerbrødet, og server gjerne med ekstra salat ved siden av.

Oppskriften er publisert med tillatelse fra Godtlevert.


Det var lett å følge oppskriften. Vi laget marinaden og la de i kjøleskapet kvelden før. Vi laget også salsaen dagen i forveien. I heftet tipser de om at man også kan bruke andre krydder, eks revet ingefær, chili, timian eller andre urter.

Dette er altså en Grete Roede-meny og er laget med utgangspunkt i folk som skal gå ned noen kilo, men den passer fint for alle! Det står angitt hvor stor posjon du bør ta og hvor mange kalorier dette utgjør.

Posjonen var akkurat passe til oss 4. Det eneste dumme var at det kom 3 kyllingfileter som vi måtte dele i 4. Den ene fikk derfor bare "sammensatte biter". Pakningen burde heller kommet som 4 fileter - eller 2 litt større som kunne deles.

Nedenfor har vi gitt våre kommentarer.

Fred Are: Veldig godt! Både marinaden og salsaen var god. Selskapsdressing på toppen gjorde det ekstra bra. Terningkast: 6

Anne Lise: Smaken var veldig god. Det gjorde seg med salsa (som smakte som bruschetta). Det var en god idé med kyllingfilet i burger. Terningkast: 6

Anders, 13: Anders er skeptisk til grønnsaker... så han spiste burgeren uten salsa og salat. Isteden hadde han på ketchup. Han likte burgeren godt. Terningkast: 5

Mona, 17: Mona synes dette smakte godt. Salsaen var veldig god, men hun synes det smakte lite av marinaden. Godt med selskapsdressing på. Terningkast: 5


Samleartikkel med totalvurdering av uka, kommer i slutten av uka :)