Skip to main content

Krydret skinkestek med poteter og sommergrønt

  • Anne Lise Johannessen

Denne uken har vi vært så heldige å få testet Godt Levert: Ekspress-menyen, her kan du se hva vi synes om den andre retten: Krydret skinkestek med poteter og sommergrønt.

For å lage denne retten trenger vi:

6-700 gram poteter

650 g krydret skinkestek - i skiver

200 g neper - skrelt og delt i tynne båter
1/2 bunt asparges - skrelt og delt i tynne staver
150 g sukkererter - snittet i endene
2 ss smør (B)
2 cm pepperrot - skrelles og rives
Salt og pepper (B)
Evt litt persille

 

Alle ingrediensene fulgte med i esken med unntak av det som er markert med (B), det anses som basisvarer man har i skapet fra før.


Kok poteter i lettsaltet vann til de er møre og etterdamp under lokk med litt papir/rent klede for opitmalt resultat. Sett også over to kjeler vann, en til grønnsakene og en til kjøttet.

Vask, skrell og rens grønnsakene.

Legg kjøttet, fortsatt i pakken, i det nesten kokende vannet. La det trekke til kjøttet er gjennomvarmt, ca 10 min. Løft pakken ut av vannet, la den etterdampe litt før du åpner pakken og legger den på et fat.

Kok grønnsakene - disse kan kokes i en og samme kjele. Start med nepene, som trenger lengst koketid, totalt ca 3-5 minutter avhengig av tykkelsen på båtene. Aspargesen får koke med i en 1-2 minutter og sukkerertene i 30 sekunder.

Når grønnsakene er ferdig, siler du av vannet og legger de i en bolle sammen med smør og revet pepperrot. Smak til med salt og pepper. Litt persille smaker også godt hvis du har.

Oppskriften er publisert med tillatelse fra Godtlevert.


Det var lett å følge oppskriften, og det gikk på ca 40 minutter. I heftet tipser de om at man kan servere med litt rømme/kesam eller creme fraïche.

Det var mye mat. Denne dagen hadde vi en venn av Anders på besøk, og det holdt akkurat til alle 5. Jeg likte ikke lukten på pepperroten, og innbildte meg at flere ikke kom til å like den. Vi tok den derfor ikke opp i salaten, men hadde den i en skål ved siden av for de som ville ha den.

Nedenfor har vi gitt våre kommentarer.


Fred Are:
God salat. Asparges og sukkererter passer fint inn. Potetene var gode også - og kjøttet. Dette var en fin sommerrett. Terningkast: 5

Anne Lise: Steken var veldig god! Jeg savna saus, men det passet fint med creme fraîche både på potetene og ved siden av kjøttet. Terningkast: 4

Anders, 13: God stek, men savna saus. Terningkast: 4

Mona, 17: Litt lite smak i grønnsakene. God stek. Litt tørt, men det var helt ok. Terningkast: 4

Robin, 13: Godt kjøtt. Det var litt tørt, men det hjalp med litt dressing på. Terningkast: 4


Samleartikkel med totalvurdering av ukene, kommer i slutten av uke nr 2 :)