Skip to main content

Baklengs til Oslo for Mental Helse

  |  20. april 2023

23. juni 2023 gjør Johnny Leo Olsen (31) en innsats for Mental Helse ved å gå baklengs i ført sandaler fra Stavern til Oslo, en tur på rundt 150 kilometer.

Johnny Leo Olsen er 31 år gammel og opprinnelig fra Tromsø. Nå bor han i Oslo. Til daglig jobber han fulltid som trivselsleder på Grefsen barneskole. Utover dette er han en aktiv fyr som er spesielt interessert i fotball – på hobbybasis.

Gjør en innsats for mental helse

– Kompisen min, Kevin var innlagt på et senter for å få hjelp, men fikk ikke den hjelpen han ble lovet. Han ble medisinert, men valgte å ta livet sitt. Han døde i 2020. 

Dette prosjektet gjør jeg for han! Jeg vil prøve å gjøre mental helse i Norge mye bedre, og håper mange er med å støtter.

Hva tenker du at du kan oppnå?

– Jeg håper på å samle inn mest mulig penger som skal gå til Mental Helse. Og de som kommer til sykehusene får mest mulig hjelp.

– Jeg kommer til å opprette en spleis som jeg håper folk vil bidra i. Beløpet som kommer inn går uavkortet til mental helse.

Det helt spesielle er at du skal gå baklengs. Hvorfor gjør du det?

– Jeg vil gjøre noe som ingen andre har gjort, og så er det veldig kult å gå i tøfler/sandaler, så det skal jeg gjøre for å gjøre utfordringen litt verre.

Hvor lang tid tror du at du kommer til å bruke og hvordan er opplegget?

– Jeg regner med å bruke mellom 5-7 dager. Jeg har med forskjellige følgebiler på turen. Planen er å sove 4 steder, i Sandefjord, Moss, Vestby og Kobotn før jeg ender opp ved Tigeren utenfor Oslo S. Jeg har enda ikke alle detaljer om hvor jeg skal sove, men har med hengekøye på turen. Følgebilen har med mat, og regner med å spise mens jeg går. Noen stopp blir det likevel for å lage TikTok-videoer underveis, 5-6 om dagen, regner jeg med.

Hva gjør du av forberedelser?

– Jeg har aldri gått så lange turer før, så når det blir varmere i været, skal jeg øve litt på å gå med tøfler. Jeg skal også begynne å å innstille meg og forberede meg mentalt på at dette blir tøft, og at jeg skal gjennomføre. Det fysiske er nok allerede på plass.

Hva tenker du at den største utfordringen kommer til å bli?

– Det er nok slitasje, i kroppen, at jeg blir støl. Jeg tror den andre etappen kommer til å bli den verste.

Flere detaljer kommer på plass litt senere. Dersom du ønsker å følge med på saken, og støtte den, kan du følge Johnny på TikTok: Johnny_Leoo og johnnyleoo

„Dette prosjektet gjør jeg for Kevin!
Jeg vil prøve å gjøre mental helse i Norge mye bedre“

Fotball er kult

– Fotball har jeg vært opptatt av helt siden jeg var liten, og så er jeg jo et konkurransemenneske, forteller Johnny.

Favorittlaget? Det er helt klart Manchester United.

Du har et samarbeid med «fotballnerden» og Liverpool fan nr 1; Triksepappa aka Kent Solheim. Hvordan kom det samarbeidet i stand?

– Vi traff hverandre i en Leto-hall (idrettshall) utenfor Gardermoen. Kent inviterte meg med på NorwayCup, og så ble vi venner. Nå lager vi ofte innhold sammen på TikTok.

Oppstår det konflikter når dere heier på hvert deres lag?

– Ja! Både saklige og usaklige. Ofte tror Kent at han har rett i alt han sier, og så har han ikke det. Så det er altså jeg som har rett, uten at han vet det, sier han og ler. En gang prøvde han seg på en «prank» med å late som om han solgte Manchester United-draktene jeg hadde glemt igjen hos han.

Johnny Leo Olsen
Foto: Anne Lise Johannessen

De ulike etappene

Johnny starter altså i Stavern 23. juni. Her er etappene han skal gå:

  1. Stavern–Sandefjord
  2. Sandefjord-Tønsberg
  3. Tønsberg-Horten/Moss.
  4. Moss-Vestby
  5. Vestby-Kolbotn
  6. Kolbotn- Oslo S ved tigeren

Mental Helse

Mental Helse er en medlemsorganisasjon for alle mennesker med psykiske helseproblemer, pårørende og andre interesserte.

Her kan du være med å støtte innsamlingen:

https://www.spleis.no/project/323029/description

Del artikkelen på Facebook