Skip to main content

Drapet på luxusyachten

  • Anne Lise Johannessen
Spillet er mottatt for vudering av Detectiv for a day

Hvem drepte Jens Knudsen? Klarer du å finne ut av drapsgåten ved hjelp av bevismaterialet?

Dette er et annerledes spill, hvor man ikke har spillebrett. Isteden har man en konvolutt full av avisutklipp, avhør, bilder og annnet bevismateriale. Ut fra dette skal du løse drapet som har blitt begått om bord på luxusyachten. I konvolutten ligger også fem konvolutter. Disse skal du åpne når du er helt sikker på svaret på deloppgavene som skal løses. Da får du bekreftet om du har funnet riktig svar, og du får ledetråder som gjør at du kommer nærmere svaret på hvem som har begått drapet.  

Vær forberedt på å sette av litt tid. Det er lurt å sitte på et litt stille sted, for spillet krever en dose konsentrasjon. Det tok litt tid å komme inn systemet, da vi ikke umiddelbart forsto opplegget med nye deloppgave i hver konvolutt. Da vi fant ut av det, var det et engasjerende spill, og tida fløy av sted.

Vi synes at det var et bra opplegg, og et morsomt spill. Originalt og annerledes enn noe annet vi har spilt. Fint at man er på lag og skal samarbeide om oppgaven. Det blir en bra familiekveld!

Det er lett å se at det er lagt mye arbeid i konseptet. Det som er synd, er at det kun kan spilles en gang, siden man neste gang vet løsningen.

Vi som spilte var seks personer i alderen 19 til 52 år.