• Rita Krogsund

Art Journals

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hei igjen, da er det min tur til en tutorial, oppgaven var å lage noe annet enn et kort, så da tenkte jeg å pimpe opp en av mine art journals. Denne gangen er motivet fra The Paper Shelter og de har tonnevis med nydelige digis, paper packs, tags og mye moro digitalt, her er det lett å bli fristet.

Motivet jeg har brukt denne gangen heter «wrapped in Cotton wool» og er et sjarmerende og søtt bilde spesielt til katte-mennesker, du finner det her.

 

Jeg startet selvfølgelig med å fargelegge motivet, på akvarellpapir fordi jeg ville bruke mine nyinnkjøpte Lyra akvarelltusjer. Her tegnet jeg med tusj rett på papiret og dro fargen ut med en vann-pensel. Jeg brukte flere lag for å skape dybde og skygger i motivet. Og når jeg først var i gang så lagde jeg 2 stk, greit å kunne velge. Jeg gikk for den med lyst hår - og så fant jeg litt papir og stæsj som matchet motivet.

Neste steg var å grunne forsiden og der brukte jeg Gesso og klinte på til jeg var fornøyd med struktur og dekning. Når dette var tørt så limte jeg på papir og annet stæsj til jeg var fornøyd.

 

Og her startet en ny idé å ta form- og plutselig hadde alt fått en fin, hvit farge, akrylmaling og Gesso denne gangen. Jeg limte på noen selvlagde blomster og en hamptråd, og jeg synes det ble så bra, nå var det bare å montere på motivet og så er boka ferdig.

Til slutt vil jeg si at i mixed media er alt lov, bruk hva du har, det er lett å sette eget preg og bli skikkelig personlig med f.eks. en gave.  Og dersom noe går galt er det bare å fortsette til du er fornøyd.

Takk for meg for denne gang, og takk til Hverdagsnett og Anne-Lise som gjør en fantastisk jobb med denne siden. Tusen takk.

 

 

The Paper Shelter

Anbefalt hobbybok:

Sy selv

Her kan du imponere med selvlagde gaver. Da jeg var student på 90-tallet drev jeg med litt med patchwork Jeg sydde noen putetrekk og en gryteklut. Det ble med det, siden har symaskinen mer eller mindre få stå i fred. Litt synd egentlig. Det hadde vært ganske praktisk å kunne sy seg noen nye plagg, en toalettveske eller hva man måtte ønske lage.

I denne boka får du tips til nyttige og brukbare ting du kan sy selv. Trinn for trinn-tegninger og gode forklaringer gjør at du garantert vil lykkes, står det. Gled venner og familie med egenproduserte gaver. Ingenting slår den følelsen.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.