• Rita Krogsund

En scrappers utfordring

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hei hei, det er min tur til å lage en tutorial, denne gangen var det fritt tema, digistemplet er sponset av Polka Doodles og heter «fast food». De har så mye fint å velge i, lett å bruke en god slump der!

I dag har jeg ikke brukt noe spesiell teknikk eller medium, jeg tenkte heller å dele tankeprosessen når jeg scrapper. For denne gangen var jeg helt blank for idéer – det bare lå på arbeidsbordet, ferdig printet, lenge, og jeg håpet å få en fantastisk idé - men til slutt måtte jeg bare begynne, tittet på fargeeksemplet i nettbutikken og satte i gang med ProMarkers. Det ble ganske likt, rett og slett kopiert! Greit nok.

Så resten, skulle jeg maskere og bruke Distress Ink? Eh, gjort det før. Tegne bakgrunn? Og hva? Gjort det før også. Klippe ut? Det er jo så mange kriker og kroker. Men det endte med å klippes ut.

Så var det bakgrunn. Nå hadde jeg allerede klippet, så jeg lette lenge og vel etter litt maskulint papir og fant til slutt et med mørke planker på, og jammen ett til i lysegrått som passet som gulv. Nå limte jeg gulvet på veggpapiret og surret litt rundt med fastfood-gutten til jeg ble fornøyd med plasseringen. Jeg limte han på og tegnet rundt ham med en mørk grå tusj for å lage litt skygge, det ble ganske så bra.

Og så en hilsen. Lete lete, bursdag eller en annen kjekk hilsen? Men ikke for stort så det dominerte stempelet. Jeg fant et som passet fint tilslutt, og jeg ville embosse det i hvit for at det skulle synes. Men hvor var varmepistolen nå da? Hadde jeg glemt den på scrappetreffet i Oktober? Jada, etter et par meldinger til arrangøren kunne jeg glad og lettet reise og hente den hos den snille damen som bodde noen kilometer unna. Jeg gjorde hilsenen ferdig og fant en liten gul lapp som også passet fint til motivet. (Jeg fikk en gang et godt tips: Mangler kortet noe, så bruk litt gult.)

Ferdig!

Bare å ta bilde av sluttresultatet nå, og det skal sies at lyset for tiden er veldig vanskelig, og kort. Jeg har ikke et flott kamera, men bruker iPad-en min, jeg fant en bakgrunnskartong som passet fint og knipset i veg oppå stabler av bøker, og lysestaker til å støtte opp kartongen. Tilslutt var jeg sikker på å ha fått til et fint bilde av kortet.

 

Så kjære scrappevenner, dere vet hva som ligger bak et enkelt kort av tankearbeid, layout, fargevalg og hilsener, allikevel er det så tilfredsstillende og moro at jeg blir aldri lei!

ProMarkers jeg har brukt:

Hud: Satin-Blush-Tan-Cinnamon
Hår: Cool Grey  1,3 Warm Grey 4
Bukse/Caps: Soft Lime-Lemon-Cool Grey 3
Forkle: Tan Cinnamon
Sko: Soft Lime-LimeGreen-Moss-Cool Grey 4-Canary
Disk: Cool Grey 1,3,5
Alt rødt er Poppy, skygger med Cool Grey 1,3,5

Polka Doodles

Anbefalt hobbybok:

Sy selv

Her kan du imponere med selvlagde gaver. Da jeg var student på 90-tallet drev jeg med litt med patchwork Jeg sydde noen putetrekk og en gryteklut. Det ble med det, siden har symaskinen mer eller mindre få stå i fred. Litt synd egentlig. Det hadde vært ganske praktisk å kunne sy seg noen nye plagg, en toalettveske eller hva man måtte ønske lage.

I denne boka får du tips til nyttige og brukbare ting du kan sy selv. Trinn for trinn-tegninger og gode forklaringer gjør at du garantert vil lykkes, står det. Gled venner og familie med egenproduserte gaver. Ingenting slår den følelsen.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.