• Sandra Klas

Lage pynt av gips på egenhånd

På scrappemessa som var i fjor høst fikk jeg øye på hvordan man lager pynt av gips selv. Har selvfølgelig handlet inn alt jeg trengte, men fikk ikke somlet meg til å gjøre det, før nå. Man trenger modelleringsmasse og noen silikonformer. Jeg brukte hvit modelleringsmasse fra DAS og en silikonform fra Mod Podge. Men man kan vel bruke hvilke som helst form.

 

Jeg tok småbiter med modelleringscreme og pyttet det inn i formen. Jeg dyttet det godt inn for å være sikkert at det ikke er noe luftrom under massen. Når det har tørket og modelleringsmassen er hard kan du fjerne figurene forsiktig ut av silikonformen. Jeg lot det tørke over natta, for å være sikkert at figurene er skikkelig harde.

Nå er det bare å bruke gipsfigurene akkurat som man vil. Jeg synes det passer like godt til enkle kort og til mere avanserte kort. Og de gir det hele det lille ekstra.

Jeg har brukt gipsfigurene sammen med noen fine digitalstempler fra Aurora Wings.

Et lite tipps: Det fins utrolig mange silikonformer på etsy, mest i kategorien for kake/sjokoladepynt! Men vi scrappere er jo ganske så fleksibel og kan bruke hva som helst til hobbyen vår.


Slik ble kortene:

Dette brukte jeg:

Papir: Pion design - sagan om våren

Fargelagt med promarkes:
roser: blush, dusty pink og coral
kopp: gold, pastel yellow og saffron
katt: warm grey 1 og ivory

Kantpuncher fra martha stewart diverse blomster. Diesen under blomstene er fra memory boks

 

 

Dette brukte jeg:

Papir: basic grey - sweet threads

Fargelagt med promarkers:
blader: grass, forrest green og meadow green
ugler: carmine, rose pink, pastel pink og vanilla
stamme: cinnamon, cocoa og burnt umber

Bladdiesen er fra Marianne Design og kvisten er fra hagen min

Aurora Wings

Anbefalt hobbybok:

Myk og fargerik filting i ull

Så utrolig mye fint man kan lage om man er litt kreativ og fingernem. Her er en ny spennende hobby som jeg aldri har forsøkt.

Denne boka om filting gir deg ideer til å sette ditt helt personlige preg på ditt eget hjem, gjennom å lage unike puter, pledd, bordbrikker, trekk til vaser eller lampeskjermer. Det er heller ikke mangel på ideer til garderoben din.  Boken har en grundig teknikkdel, og mønster til modellene får du på et eget mønsterark i full størrelse.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.