Bretteteknikk

  • Ane Lene Håvelsen
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Jeg forsøker meg på en tutorial. Det er ikke jeg som opprinnelig har ’funnet på’ dette kortet, men jeg drister meg til å lage en tutorial, da jeg lager dette kortet veldig mye.For å lage dette kortet trenger man 2 stk kartong, jeg har brukt svart Bazzill, med målene 12x6 inch og 12x4 inch.I tillegg trenger man skjærebrett, scorebrett, lim og mønsterark. Til pynt på disse kortene bruker jeg for det meste forskjellige dies, men dette er smak og behag.


Bretting/scoring:
Brett/score kartongen som måler 12x6 inch i to, som et vanlig kort. Kartongen som har målene 12x4 inch, scores på 3, 6 og 9 inch.
Målene på mønsterarkene jeg har brukt:
Til kartongen som måler 12x6 inch, bruker jeg mønsterark som har disse målene: 2 stk 5 ¾ x 5 ¾ inch til å ha inni kortet.

De samme målene bruker jeg også på mønsterarkene som skal på framsiden og baksiden av kortet. Man trenger x 2 av dem også, altså til framside -og bakside. Jeg bruker baksiden av kortet til å skrive en personlig hilsen.

Til kartongen som måler 12x4 inch, (som er scoret på 3,6 og 9 inch), bruker jeg mønsterark som har disse målene: 4 stk 3 ¾ x 2 ¾ inch.

Jeg sverter alle kantene med Distress Ink (her har jeg brukt Black soot).


Montering:
Jeg limer på panelene som jeg har skåret til og svertet på forhånd.
Kartongen som måler 12x4 inch, limer jeg på inni kortet (se bilde under) 12x6 kartongen med kun hjelp av øyemål. Noen ganger har panelet jeg bruker et mønster eller et motiv som jeg vil at skal synes, og da limer jeg bare klaffene tettere inn mot midten.Mønsterarkene jeg har valgt å bruke til dette kortet er fra Graphic45 fra kolleksjonen ’Voyage Beneath The Sea’. Arkene jeg har brukt heter:

- Voyage Beneath The Sea
- Ocean Quest
- Aquatic Passage
- Deep Blue Dreams
- Wild Wild WavesDeretter finner jeg fram dies som kan passe til tema eller mønsterarkene. Til dette kortet har jeg tatt utgangspunkt i mønsterarkene.

Jeg har brukt die-cuts fra:

- Joy Craft (havgress, skilpadde, hai og blekksprut)
- Magnolia (sjøhest, manetog boblene)
- Cottage Cutz (havfrue og delfinen, som er på baksiden av kortet)
- Impression Obsession (delfinen, fiskene og sjøhesten på framsiden av kortet)
- Cherrylynn Design (den ovale die-cuten)
- Shape Dies (teksten)


Her er kortet ferdig pyntet. Av og til bruker jeg også stempeltrykk inni kortet, men det kommer helt an på formålet med kortet jeg lager.
Dette er et veldig dekorativt kort, som er enkelt å lage. Dette bildet er framsiden av kortet. Motivet jeg har brukt er fra samme kolleksjon fra Graphic 45.


Dette bildet er baksiden av kortet. Her kan man skrive noen personlige små tekster.

Tilfeldig artikkel:

En alternativ hverdag

Jeg er 34 år. Jeg er ikke mamma. Jeg er ikke kone. Jeg er ikke samboer. Jeg er ikke arbeidstaker. Jeg er uføretrygdet. Jeg er pasient. Jeg er tvangsinnlagt. Jeg er skribent. Jeg er blogger. Jeg er fotograf. Jeg er anmelder av bøker. Jeg er forfatter. Jeg er meg, fra innerst til ytterst. Jeg er som løken; lag på lag.

Jeg er kontraster, og slik er hverdagen min også - kontrastfylt. Jeg lever med Asperger syndrom, som er en tilstand på autismespekteret. Det gjør at noen ting er vanskelige for meg, mens andre ting er lettere for meg enn for andre tror jeg. For eksempel det å skrive. Jeg har noen super-powers, som evnen til å oppdage detaljer, og det beriker skrivearbeidet mitt.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.