• Elisabeth Tveit

Alice in wonderland

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Motivet som vi i Barnemix teamet fikk denne gang er fra Delicious Doodles og det heter 'Alice in wonderland'. Det har mange detaljer. Så jeg ønsker ikke at mønsterpapiret jeg skal bruke skal ta bort fokuset fra motivet, når jeg lager kortet.

Jeg måtte da gå i tenkeboksen for å komme på noe smart. For en del uker siden så jeg en video på You tube, der ei dame laget mønsterark ved å klippe ut mange former med en dies og limte det på på arket. Da fikk den et diamantlignende mønsterpapir i mange farger, og hun brukte ulike fargete papir til å pusle bitene sammen og deretter limte dem fast.

Det gav meg en idé. Tanken er den samme, men istedenfor å bruke mange ulike farger på papiret - har jeg forenklet denne teknikken ved å bruke et papir istedenfor å pusle mange biter sammen til et nytt mønsterpair.


Her er fremgangsmetoden for den:

Lim to ark (bazzill/ kartong) sammen slik at diesen ikke kommer gjennom begge papirlagene.

 

Du legger diesene slik du vil ha dem. Om du ønsker å bruke samme over hele arket går dette også fint, men da tar det litt lengre tid.


På dette kortet velger jeg å bare ta sommerfugler på venstre side, men dette er helt opp din egen fantasi og hva du vil med kortet ditt!


Slik ble mønsteraktet mitt.

Noen av bitene satt ikke fast og ble kuttet igjennom. Da limet jeg disse bitene fast igjen. Om du kutter gjennom begge lagene, kan du lime ett ark på baksiden av bazzill papiret slik at det blir 3 lag. Jeg måtte gjøre det på siste forsøket mitt. Men ikke på de andre forsøkene mine.

Her er det ferdige kortet. Håper dere vil prøve dette. Det var gøy å gjøre noe som var litt annerledes. Kan godt hende dere har sett denne teknikken før, men jeg har ikke sett noen gjøre akkurat dette før!!

 

 

Delicious Doodles

Anbefalt hobbybok:

Myk og fargerik filting i ull

Så utrolig mye fint man kan lage om man er litt kreativ og fingernem. Her er en ny spennende hobby som jeg aldri har forsøkt.

Denne boka om filting gir deg ideer til å sette ditt helt personlige preg på ditt eget hjem, gjennom å lage unike puter, pledd, bordbrikker, trekk til vaser eller lampeskjermer. Det er heller ikke mangel på ideer til garderoben din.  Boken har en grundig teknikkdel, og mønster til modellene får du på et eget mønsterark i full størrelse.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.