• Agneta Kolflaath Kajander

Sjokolade på pinne

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

I forberedelsene til jul hører det så absolutt med litt aktiviteter med barna. Både juleverksted, kakebaking og godterilaging. Jeg fikk tips om å lage sjokolade på pinne, og siden vi har en stor overvekt av venner med barn som liker å gå på tur, var dette midt i blinken for oss.

Det finnes mange oppskrifter på nettet om hvordan man kan lage denne sjokoladen, men siden jeg er veldig opptatt av at når barna skal være med på å lage noe, så skal det være enkelt og de skal selv beherske det vi skal gjøre. Så vi gikk for en enkel variant med kun å kjøpe inn tre ulike typer med sjokolade og så smeltet dette over vannbad i en kasserolle.

2/3 deler av sjokoladen brytes i biter og smeltes i vannbad og når dette er blitt flytende så tas skåla med rennende sjokolade av og man tilsetter de resterende 1/3 og blander dette i. På denne måten blir sjokoladen ganske fast igjen og det er lettere å få pinnen til å stå i sjokoladen i formene.

Man må ha silikonformer slik at de er lette å få løs. Vi har brukt to brett som egentlig er til isbiter og så har vi brukt silikonformer til muffins. For at det ikke skulle gå alt for mye sjokolade i muffinsformene fylte vi minimarshmellows i bunnnen først.

Til pinner brukte vi grillpinner i tre som vi først klippet av spissen og så delte de i to. Vi brukte avbitertang slik at dette skulle bli overkommelig for ungene.


Så pyntet vi med det vi hadde av kakepynt og minimarsmellows.

Så fikk det stå kjølig i et døgn før de satt to og to i poser og så pyntet de etter ønske. Her har ungene fått gjort så godt som alt selv. Og de er i alder 6 til 9år, så dette er noe alle kan få til dersom man tilrettelegger dette litt ut i fra ferdigheter og alder.

Jeg bidro med tags der det sto hva dette var og hvordan de skal brukes slik at de som får disse i julegave vet hva det er. Det går selvsagt an å spise de som godteri også. Det bekreftet i hvertfall mine unger :) Neste prosjekt blir marsipan…

Anbefalt hobbybok:

Strikk svenske mønster

Norden har en rik og fantastisk skatt av tradisjonelle flerfargemønster for strikking. Her viser den svenske strikkedesigneren Maja Karlsson fram 40 av de flotteste svenske mønstrene og forvandler dem med hjelp av pinner og garn til nye, vakre plagg.

Maja Karlsson har overført mønstrene i boken på 22 strikkeplagg av varierende vanskelighetsgrad – alt fra sokker og votter til gensere og lusekofter. La det vakre bildematerialet vekke strikkelysten, og slipp fantasien og skaperkraften løs! For dette er en mønsterarv som er altfor vakker til at den kan få gå i glemmeboken.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.