• Lene Kristin Mellingen

Salat med spekeskinke

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Da er det på tide med litt lettvint mat igjen. En rett som er grei og lett å lage for bl.a. "travle" gamere. Det er salat denne gangen, og i salater kan man ha så mye forskjellig godt. I denne salaten er det pinnekjerner og spekeskinke! 

Salat med spekeskinke:
- Crispysalat
- Ruccolasalat
- Pinnekjerner
- Brødkrutonger
- Agurk
- Rød løk
- Spekeskinke/Parmaskinke

 

Legg spekeskinken på aluminiumsfolie, og stek de sprø i ovnen (Gjerne bruke varmluft om du har dette) på 200 grader i ca. 2- 5 min (Slik at du ser de er "sprø" og ikke myke som da du tar de ut av pakken).

Kutt agurken i terninger, og løken i halve skiver.

Del opp salaten og vask den. Bland litt crispy og ruccola sammen i ei skål. Ha resten av grønnsakene oppi.

Riv opp spekeskinken i biter etter at den er ferdig, og bland den inn i salaten sammen med brødkrutonger og pinnekjerner.

Her er det veldig godt med en oljedressing eller hvitløksdressing :) Dere finner min oppskrift på hvitløksdressing her, om dere føler dere vil lage den selv ;) Men er like godt uten dressing også :)

Bon apetit ;)

Tilbehør: Hvitløksbaguetter kan også være veldig godt til, om man ønsker litt mer "mat" i det ;)

 Lene Kristin Mellingen driver bloggen Søtmonsen. Der er det mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk, og litt småtterier utenfor dette også.

Besøk nettsiden hennes her:

 

Anbefalt hobbybok:

Maskespill - på tykke og tynne pinner

Mange sier at strikking er terapi, og her har du en bok som gir deg mange muligheter til det. Du får oppskrifter på gensere og jakker strikket i mangefarget garn og tykke pinner som du raskt strikker ferdig til bruk. Mer klassiske figurnære jakker på litt tynnere pinner får du også. Du får også tilbehør som luer, pannebånd og herlige skjerf.

Dette er forfatterens syvende bok, og hennes mål har vært å lage en strikkebok med enkle oppskrifter.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.