• Lene Kristin Mellingen

Salat med spekeskinke

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Da er det på tide med litt lettvint mat igjen. En rett som er grei og lett å lage for bl.a. "travle" gamere. Det er salat denne gangen, og i salater kan man ha så mye forskjellig godt. I denne salaten er det pinnekjerner og spekeskinke! 

Salat med spekeskinke:
- Crispysalat
- Ruccolasalat
- Pinnekjerner
- Brødkrutonger
- Agurk
- Rød løk
- Spekeskinke/Parmaskinke

 

Legg spekeskinken på aluminiumsfolie, og stek de sprø i ovnen (Gjerne bruke varmluft om du har dette) på 200 grader i ca. 2- 5 min (Slik at du ser de er "sprø" og ikke myke som da du tar de ut av pakken).

Kutt agurken i terninger, og løken i halve skiver.

Del opp salaten og vask den. Bland litt crispy og ruccola sammen i ei skål. Ha resten av grønnsakene oppi.

Riv opp spekeskinken i biter etter at den er ferdig, og bland den inn i salaten sammen med brødkrutonger og pinnekjerner.

Her er det veldig godt med en oljedressing eller hvitløksdressing :) Dere finner min oppskrift på hvitløksdressing her, om dere føler dere vil lage den selv ;) Men er like godt uten dressing også :)

Bon apetit ;)

Tilbehør: Hvitløksbaguetter kan også være veldig godt til, om man ønsker litt mer "mat" i det ;)

 Lene Kristin Mellingen driver bloggen Søtmonsen. Der er det mange oppskrifter på både matretter, kaker og desserter. Du kan finne noen enkle tips innen matlaging, og litt diettsnakk, og litt småtterier utenfor dette også.

Besøk nettsiden hennes her:

 

Anbefalt hobbybok:

Dukkestrikk

Tenk så moro for en liten dukkemamma og ha noen som vil strikke disse plaggene for henne. Ny garderobe til dukken, må jo være en perfekt julegave.

Her finner du oppskrifter på alle mulige plagg og diverse tilbehør som f.eks. teppe og ryggsekk. Samtidig som du får mønster og fremgangsmåte, har du også muligheten til å gjøre dine egne valg. Farger, garntyper og mønstre kan endres og tilpasses. Hvilke er dine favoritter?

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.