• Anne Lise Johannessen

Milkshake

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Man kan drømme seg tilbake til 50-tallet med pin-ups og amerikanske diners, mimre om den første forelskelsen og et kaldt glass og to sugerør, eller rett og slett bare nyte en deilig MILKSHAKE.

Det finnes en milkshake for alle. Denne drikken, som i hovedsak består av fløteis og melk som blendes sammen, har utallige muligheter.

Milkshaken, slik vi kjenner den i dag, så dagens lys i 1922. Dette var også fødselsåret for den første elektriske blenderen. Siden den gangen har milkshaken kommet i mange forskjellige varianter. Noen varianter kan også kjøpes ferdige, men det er ingenting som kan sammenlignes med en tykk herlig hjemmelaget shake.

Om man ønsker en av de klassiske, er banan-, sjokolade- eller vaniljeshaken å foretrekke. Og vil man være litt mer eksperimentell kan man ha i det man liker. Hva med en vaniljeshake med revet sjokolade? Eller for den sunne; en yoghurtshake?

Uansett; SHAKE IT!


Oppskrifter:

Bringebær-milkshake

3 dl melk
200 g vaniljeis
100 g frossen eller ferske bringebær
2 ts vaniljesukker

Ha melken i en blender. Del isen opp, gjerne i fire biter. Ha is og bær i blenderen. Dryss over vaniljesukkeret. Sett lokket på blenderen, og start maskinen.

Hell milkshaken opp i høye glass, og server.


Van the Man-shake

3 dl melk
200 g vaniljeis
1 ts vaniljesukker
50 g hakket sjokolade

Ha melken i en blender. Del isen opp, gjerne i fire biter. Ha is og sjokolade i blenderen. Dryss over vaniljesukkeret. Sett lokket på blenderen, og start maskinen.

Hell milkshaken opp i høye glass, pynt gjerne med hakket sjokolade på toppen.


Kirsebærshake

5 dl drikkeyoghurt med kirsebærsmak
4 ss vaniljeis
1 ss sukker

pynt:
2 ss vispet kremfløte
4 stk. kirsebær

Bland yoghurt, iskrem og sukker i godt i hurtigmikser. Alle typer drikkeyoghurt kan brukes. Varier pynten etter smaken på yoghurten. Hell drikken i høye glass og pynt med bær og krem.


Kirsebærshake

5 dl drikkeyoghurt med kirsebærsmak
4 ss vaniljeis
1 ss sukker

pynt:
2 ss vispet kremfløte
4 stk. kirsebær

Bland yoghurt, iskrem og sukker i godt i hurtigmikser. Alle typer drikkeyoghurt kan brukes. Varier pynten etter smaken på yoghurten. Hell drikken i høye glass og pynt med bær og krem.


Milkshake

1 l lettmelk
3 dl sjokoladeis
2 stk. banan

Kjør alt i en blender og server i glass med sugerør. Pynt med marsmellows eller sjokoladefigurer.


Amalies milkshake

1 ½ dl melk
8 stk. jordbær
2 ss jordbæris

Bland alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en skummende drikk. Server straks i høyt glass. Pynt med et jordbær på kanten og kanskje en ekstra iskremklatt i.


Sol-shake

2 dl melk
1 ½ ss solbærsaft eller 1 ss solbærsyltetøy
2 ss vaniljeis

Ingrediensene blandes i en hurtigmixer og serveres nylaget.


Sjokoladebanan-shake

2 dl melk
2 ss sjokolademelkpulver (O'BOY eller lignende)
½ stk. banan

Miks melk, sjokoladepulver og banan til en skummende drikk i hurtigmikser eller lignende.


Bringebærshake

5 dl helmelk
10 stk.bringebær
1 ss sukker
2 ss iskrem
bringebær til pynt

Bland alt i en mikser. Kjør alt til det skummer godt. Fyll drikken i to høye glass og pynt dem. Server straks.

 Kilde: mat.no

 

Anbefalte krimbøker:

Svarthuset

Peter May var en ukjent forfatter for meg til jeg begynte å se at flere bokbloggere skrev om Svarthuset. Da ble jeg også nyskjerrig på boka.

Et bestialsk mord på Isle of Lewis ligner et annet mord begått på fastlandet noen måneder tidligere, og etterforsker Fin Macleod blir sendt fra Edinburgh for å bistå i saken. Fin er selv oppvokst på denne øya i Ytre Hebridene, og mordutredningen blir samtidig en reise tilbake til hans egen vanskelige oppvekst. Fin møter personer og steder som han tidligere har flyktet fra.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.