• Anne Lise Johannessen

Torskeform med bulgursalat a la Italia

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Denne uken har vi vært så heldige å få testet Adams orginale matkasse, her kan du se hva vi synes om den første retten: Torskeform med squash og sitron med bulgursalat a la Italia


For å lage denne retten trenger vi:

  • Bulgur
  • Persille
  • Plommetomat
  • Rødløk
  • Sitron
  • Squash
  • Torskefilet
  • Olivenolje (H)
  • Olje (H)
  • Salt (H)
  • Svart pepper (H)
  • Vann (H)

Alle ingrediensene fulgte med i esken med unntak av det som er markert med (H), det anses som basisvarer man har i skapet fra før.

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Kutt ca 700 g torskefilet opp i fire porsjonsbiter og legg i en ildfast form. Krydre med salt og svart pepper.
  3. Kutt fire tynne skiver av 1/2 stk sitron og legg over torskestykkene. Kutt deretter 1 stk squash i tynne skiver og ha over torskebitene. Ha over litt salt og svart pepper, og bak i ovnen i ca 16-20 minutter.
  4. Kok 4 dl bulgur i 8 dl vann i ca 10 minutter.
  5. Finhakk 1 stk rødløk, 1/2 pk persille og 2 stk plommetomat. Vend dette inn i bulguren sammen med olivenolje, salt, svart pepper og sitronsaft fra 1/4 stk sitron.
  6. Server torskeform med squash og sitron sammen med bulgursalat a la Italia.

Oppskriften er publisert med tillatelse fra Adams matkasse.


Fremgangsmåten var enkel å følge. Oppskriften var i heftet merket som 'rask". Nå er ikke jeg verdens kjappeste grønnsakskutter, så jeg brukte ca tre kvarter fra start til serveringsklart produkt. Det var helt i orden.

Det som er sikkert er at det ble masse mat, og mer enn nok til oss 4 med denne oppskriften. Nedenfor har vi gitt våre kommentarer, men det som er felles kommentar fra oss alle var at det ble litt for mye pepper (og salt for noen). Det står i flere av trinnene over at det skal krydres med salt og pepper. Jeg ville endret dette til å kun gjelde trinn 5. Hver enkelt kan heller ta på den mengden krydder man vil når man har det på tallerkenen.

 

Fred Are: Dette var godt, men bulgursalaten hadde kanskje litt lite smak. Fisken var god og flott - god kvalitet! Et tips er å ha på selskapsdressing med dillsmak og litt sojasaus i bulgursalaten. Terningskast: 4

Anne Lise: Jeg er egentlig ingen fiskespiser, og har vel egentlig bare spist lettsalta torsk og laks i form før. Maten var helt ok, men etterhvert ble det litt mye fisk for meg - og litt mye salt. Terningkast: 3. (Og det er ikke verst fra en som egentlig ikke liker fisk).

Anders, 13: Anders er litt "allergisk" for grønnsaker, men spiste minst halvparten av bulgursalaten som til og med inneholdt løk. Bulgurblandinga var helt grei. Torsken ble litt for mye krydra, men han spiste opp så og si hele fiskestykket. Terningkast: 3

Mona, 17: Mona er i utgangspunktet glad i fisk. Denne dagen var hun syk, og ikke helt fornøyd med fiskelukten på kjøkkenet. Hun kom til slutt for å smake, men siden det var pepper på den - ombestemte hun seg og orket ikke middag denne dagen.


Samleartikkel med totalvurdering av uka, kommer i slutten av uka :)

 

Dersom du vil prøve en ukesmeny fra Adams

- kan du trykke på logoen under. (BARNEMIX kommer som rabattkode)

Da får du 15 % rabatt på første bestilling, og en gratis fruktkasse på bestilling nr 2.

Anbefalt hobbybok:

Kosejakker du strikker selv

Strikk deg en jakke som passer til alt og alle anledninger. I denne boken får du oppskriften på trendy og tidløse jakker og ponchoer du kan strikke selv. Her er den oversized jakka du bor i innendørs om vinteren og utendørs på vakre sommerkvelder. Her er korte jakker, lange jakker, chunky og finslige jakker. Her er etnoponchoen, krype-inn-i-vesten og slenge-på-seg-kåpen som det svinger av. Her er jakker som passer for deg som aldri har strikket før, og for deg som har løst gåten med strikkepinnene.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.