• Anne Lise Johannessen

Pestobakt lange med potetstappe og brokkoli

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Denne uken har vi vært så heldige å få testet Adams orginale matkasse, her kan du se hva vi synes om den tredje retten: Pestobakt lange med potetstappe og brokkoli.

For å lage denne retten trenger vi:

 • Brokkoli
 • Lange
 • Rød pesto
 • Sous-vide-potet
 • Melk (H)
 • Olivenolje (H)
 • Salt (H)
 • Smør (H)
 • Svart pepper (H)
 • Vann (H)

Alle ingrediensene fulgte med i esken med unntak av det som er markert med (H), det anses som basisvarer man har i skapet fra før.

 1. Sett ovnen på 180 grader, og kok opp 5 l vann i en kjele. Ha 1 pk sous-vide-potet i kjelen når det koker, og kok i ca 10 minutter.
 2. Kutt 700 g lange opp i fire porsjonsbiter og ha i en ildfast form. Ha litt olivenolje samt 1 ss rød pesto over hvert stykke med fisk, og bak i ovnen i ca 12-14 minutter.
 3. Kutt 1 stk brokkoli opp i mindre buketter.
 4. Ta pakken med poteter ut av kjelen (spar på vannet til punkt 5), og ha potetene over i en ny kjele. Mos potetene sammen med 1 ss olivenolje, 2 ss smør og 3 dl melk med en stapper eller stavmikser, og smak til med litt salt og svart pepper.
 5. Ha brokkolien i vannet du kokte potetene i, og la bukettene koke i ca 3 minutter.
 6. Server pestobakt lange med smakfull potetstappe og brokkoli.

Oppskriften er publisert med tillatelse fra Adams matkasse.

Fremgangsmåten var kjempelett å følge. Oppskriften var i heftet merket som 'rask", og den tok kanskje 30-40 min å lage.

I dag hadde vi også besøk, og det var mer enn nok mat også til kjæresten til Mona.


Fred Are:
Dette smakte veldig godt, men potetene smakte litt som poteter man ikke har kokt selv - som om de er fra dagen før (Det kan være fordi potetene ble ferdig en liten stund før vi spiste). Terningskast: 5

Anne Lise: Igjen, så er jeg ingen fiskespiser, men førsteinntrykket var bra. Det luktet veldig deilig. Det smakte også helt greit, men fisk kan nok aldri bli favorittmaten min. Terningkast: 4

Anders, 13: Anders savnet saus til denne retten, men han synes den var god. Terningkast: 4

Mona, 17: Mona liker ikke krydret mat, og for henne ble pestoen for sterk. Hun savnet også saus. Hun ble heller ikke overbegeistret over lange som hun ikke hadde smakt før. Terningskast: 2

Eidur, 17: Eidur synes potetene var helt ok. Pestoen derimot synes også han var i sterkeste laget. Eidur synes dessuten at fisken ble litt tørr, og at det hadde gjort seg med litt saus. Terningskast: 2


Samleartikkel med totalvurdering av uka, kommer i slutten av uka :)

 

Dersom du vil prøve en ukesmeny fra Adams

- kan du trykke på logoen under. (BARNEMIX kommer som rabattkode)

Da får du 15 % rabatt på første bestilling, og en gratis fruktkasse på bestilling nr 2.

Anbefalt hobbybok:

Strikkepoesi

Hvem har vel ikke lyst til å kle seg i drømmedesign og være fryktelig fin? I Strikkepoesi får du 40 vakre strikke- og hekleoppskrifter. Plaggene har fantastisk fargebruk og flatterende snitt, og vil virkelig sette prikken over i-en i garderoben din.

Kari Hestnes har designet strikkeplagg i flere tiår. I denne boken finner du gensere, jakker, kofter, skjørt, votter, vanter, teppe og mye, mye mer. Alle har Karis gjenkjennelige og helt spesielle signatur, men denne gangen tar hun deg med på en reise inn og gjennom livet, og åpner opp til et helt spesielt og kreativt sted.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.