• Anne Lise Johannessen

Pestobakt lange med potetstappe og brokkoli

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Denne uken har vi vært så heldige å få testet Adams orginale matkasse, her kan du se hva vi synes om den tredje retten: Pestobakt lange med potetstappe og brokkoli.

For å lage denne retten trenger vi:

  • Brokkoli
  • Lange
  • Rød pesto
  • Sous-vide-potet
  • Melk (H)
  • Olivenolje (H)
  • Salt (H)
  • Smør (H)
  • Svart pepper (H)
  • Vann (H)

Alle ingrediensene fulgte med i esken med unntak av det som er markert med (H), det anses som basisvarer man har i skapet fra før.

  1. Sett ovnen på 180 grader, og kok opp 5 l vann i en kjele. Ha 1 pk sous-vide-potet i kjelen når det koker, og kok i ca 10 minutter.
  2. Kutt 700 g lange opp i fire porsjonsbiter og ha i en ildfast form. Ha litt olivenolje samt 1 ss rød pesto over hvert stykke med fisk, og bak i ovnen i ca 12-14 minutter.
  3. Kutt 1 stk brokkoli opp i mindre buketter.
  4. Ta pakken med poteter ut av kjelen (spar på vannet til punkt 5), og ha potetene over i en ny kjele. Mos potetene sammen med 1 ss olivenolje, 2 ss smør og 3 dl melk med en stapper eller stavmikser, og smak til med litt salt og svart pepper.
  5. Ha brokkolien i vannet du kokte potetene i, og la bukettene koke i ca 3 minutter.
  6. Server pestobakt lange med smakfull potetstappe og brokkoli.

Oppskriften er publisert med tillatelse fra Adams matkasse.

Fremgangsmåten var kjempelett å følge. Oppskriften var i heftet merket som 'rask", og den tok kanskje 30-40 min å lage.

I dag hadde vi også besøk, og det var mer enn nok mat også til kjæresten til Mona.


Fred Are:
Dette smakte veldig godt, men potetene smakte litt som poteter man ikke har kokt selv - som om de er fra dagen før (Det kan være fordi potetene ble ferdig en liten stund før vi spiste). Terningskast: 5

Anne Lise: Igjen, så er jeg ingen fiskespiser, men førsteinntrykket var bra. Det luktet veldig deilig. Det smakte også helt greit, men fisk kan nok aldri bli favorittmaten min. Terningkast: 4

Anders, 13: Anders savnet saus til denne retten, men han synes den var god. Terningkast: 4

Mona, 17: Mona liker ikke krydret mat, og for henne ble pestoen for sterk. Hun savnet også saus. Hun ble heller ikke overbegeistret over lange som hun ikke hadde smakt før. Terningskast: 2

Eidur, 17: Eidur synes potetene var helt ok. Pestoen derimot synes også han var i sterkeste laget. Eidur synes dessuten at fisken ble litt tørr, og at det hadde gjort seg med litt saus. Terningskast: 2


Samleartikkel med totalvurdering av uka, kommer i slutten av uka :)

 

Dersom du vil prøve en ukesmeny fra Adams

- kan du trykke på logoen under. (BARNEMIX kommer som rabattkode)

Da får du 15 % rabatt på første bestilling, og en gratis fruktkasse på bestilling nr 2.

Anbefalt hobbybok:

Kofteglede

Norske koftetradisjoner kan spores langt tilbake i tid, og i denne boken har forfatteren samlet en rekke kjente og kjære kofter, mange av dem med opphav i de gamle garnfabrikkene i Sandnes. Boken byr på 28 nye og spennende oppskrifter, med utgangspunkt i de klassiske koftene. Flere av koftene finnes både i dame-, herre- og barnemodell.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.