• Anne Lise Johannessen

Adams kjøttpai med tomatskiver og maiskolber

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Denne uken har vi vært så heldige å få testet Adams orginale matkasse, her kan du se hva vi synes om den fjerde retten: Adams kjøttpai med tomatskiver og maiskolber.

For å lage denne retten trenger vi:

  • Gul løk
  • Gulrot
  • Hvitløksfedd
  • Kjøttdeig
  • Maiskolber
  • Paideig
  • Plommetomat
  • Egg (H)
  • Melk (H)
  • Olje (H)
  • Salt (H)
  • Svart pepper (H)
  • Tomatpuré (H)
  • Tørket basilikum (H)

Alle ingrediensene fulgte med i esken med unntak av det som er markert med (H), det anses som basisvarer man har i skapet fra før.

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Rull ut 1 pk paideig i en smurt paiform, og trykk til langs kantene slik at paien får sin karakteristiske form. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 5 minutter.
  3. Grovriv 1 stk gul løk, og skrell og finriv 3 stk gulrot.
  4. Stek ca 500 g kjøttdeig med olje i en stekepanne på middels/høy varme. Når den begynner å få litt farge har du i løken, og steker videre til den er blank. Ha så i gulroten.
  5. Ha deretter i 2 ss tomatpuré, 3/4 ss tørket basilikum, 2 stk hvitløksfedd (presset), 3/4 ts salt og litt svart pepper.
  6. Visp sammen 2 stk egg og 1 dl melk i en bolle. Fordel kjøttblandingen i paiskallet, og hell over eggeblandingen. Skiv 3 stk plommetomat og fordel over paien, og stek deretter paien midt i ovnen i ca 20 minutter, eller til den er gjennomstekt/stivnet.
  7. Del 1 pk maiskolber i to, og stek i ovnen i de siste 8 minuttene av steketiden.
  8. Server Adams saftige kjøttpai med tomatskiver og stekte maiskolber.

Oppskriften er publisert med tillatelse fra Adams matkasse.

Fremgangsmåten var igjen enkel å følge. Paiformen vi hadde var litt for liten, så vi brukte en vanlig rund ilfast form. Vi fikk da ikke "paimønsteret", men smaken ble jo den samme likevel.

Oppskriften var i heftet merket som 'middels". Vi lagde den sammen på fredagskvelden, så det gikk raskt unna. Alle likte godt denne retten. Vi hadde ingen middagsgjester i dag, men det hadde nok vært en liten posjon til en ekstra person - isteden ble det rester til kveldsmat til Anders.

 

Fred Are: Denne retten var veldig god. Smakte godt med mais ved siden av. Lurt med litt ekstra ost på toppen. Terningskast: 5

Anne Lise: Kjempegodt! Det smakte litt som pizza eller lasagne. Det luktet veldig godt og, så jeg var ekstra sulten. Jeg har ingenting å utsette på denne retten. Sprø og fin mais. Terningkast: 6

Anders, 13: Dette var veldig godt! Minnet litt om lasagne. Terningskast: 5

Mona, 17: Dette var godt, men hadde nok vært bedre med hjemmelaget bunn. Godt med smør på maisen. Terningkast: 4


Samleartikkel med totalvurdering av uka, kommer i slutten av uka :)

 

Dersom du vil prøve en ukesmeny fra Adams

- kan du trykke på logoen under. (BARNEMIX kommer som rabattkode)

Da får du 15 % rabatt på første bestilling, og en gratis fruktkasse på bestilling nr 2.

Anbefalt hobbybok:

Myk og fargerik filting i ull

Så utrolig mye fint man kan lage om man er litt kreativ og fingernem. Her er en ny spennende hobby som jeg aldri har forsøkt.

Denne boka om filting gir deg ideer til å sette ditt helt personlige preg på ditt eget hjem, gjennom å lage unike puter, pledd, bordbrikker, trekk til vaser eller lampeskjermer. Det er heller ikke mangel på ideer til garderoben din.  Boken har en grundig teknikkdel, og mønster til modellene får du på et eget mønsterark i full størrelse.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.