• Anne Lise Johannessen

Adams kjøttpai med tomatskiver og maiskolber

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Denne uken har vi vært så heldige å få testet Adams orginale matkasse, her kan du se hva vi synes om den fjerde retten: Adams kjøttpai med tomatskiver og maiskolber.

For å lage denne retten trenger vi:

  • Gul løk
  • Gulrot
  • Hvitløksfedd
  • Kjøttdeig
  • Maiskolber
  • Paideig
  • Plommetomat
  • Egg (H)
  • Melk (H)
  • Olje (H)
  • Salt (H)
  • Svart pepper (H)
  • Tomatpuré (H)
  • Tørket basilikum (H)

Alle ingrediensene fulgte med i esken med unntak av det som er markert med (H), det anses som basisvarer man har i skapet fra før.

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Rull ut 1 pk paideig i en smurt paiform, og trykk til langs kantene slik at paien får sin karakteristiske form. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 5 minutter.
  3. Grovriv 1 stk gul løk, og skrell og finriv 3 stk gulrot.
  4. Stek ca 500 g kjøttdeig med olje i en stekepanne på middels/høy varme. Når den begynner å få litt farge har du i løken, og steker videre til den er blank. Ha så i gulroten.
  5. Ha deretter i 2 ss tomatpuré, 3/4 ss tørket basilikum, 2 stk hvitløksfedd (presset), 3/4 ts salt og litt svart pepper.
  6. Visp sammen 2 stk egg og 1 dl melk i en bolle. Fordel kjøttblandingen i paiskallet, og hell over eggeblandingen. Skiv 3 stk plommetomat og fordel over paien, og stek deretter paien midt i ovnen i ca 20 minutter, eller til den er gjennomstekt/stivnet.
  7. Del 1 pk maiskolber i to, og stek i ovnen i de siste 8 minuttene av steketiden.
  8. Server Adams saftige kjøttpai med tomatskiver og stekte maiskolber.

Oppskriften er publisert med tillatelse fra Adams matkasse.

Fremgangsmåten var igjen enkel å følge. Paiformen vi hadde var litt for liten, så vi brukte en vanlig rund ilfast form. Vi fikk da ikke "paimønsteret", men smaken ble jo den samme likevel.

Oppskriften var i heftet merket som 'middels". Vi lagde den sammen på fredagskvelden, så det gikk raskt unna. Alle likte godt denne retten. Vi hadde ingen middagsgjester i dag, men det hadde nok vært en liten posjon til en ekstra person - isteden ble det rester til kveldsmat til Anders.

 

Fred Are: Denne retten var veldig god. Smakte godt med mais ved siden av. Lurt med litt ekstra ost på toppen. Terningskast: 5

Anne Lise: Kjempegodt! Det smakte litt som pizza eller lasagne. Det luktet veldig godt og, så jeg var ekstra sulten. Jeg har ingenting å utsette på denne retten. Sprø og fin mais. Terningkast: 6

Anders, 13: Dette var veldig godt! Minnet litt om lasagne. Terningskast: 5

Mona, 17: Dette var godt, men hadde nok vært bedre med hjemmelaget bunn. Godt med smør på maisen. Terningkast: 4


Samleartikkel med totalvurdering av uka, kommer i slutten av uka :)

 

Dersom du vil prøve en ukesmeny fra Adams

- kan du trykke på logoen under. (BARNEMIX kommer som rabattkode)

Da får du 15 % rabatt på første bestilling, og en gratis fruktkasse på bestilling nr 2.

Anbefalt hobbybok:

Lag favorittfigurene fra Barne-Tv

Her er det mange kjente og kjære figurer både for nåtidens barn og oss som var barn i forrige århundre ;) 

Her presenteres, for aller første gang, strikke- og hekleoppskrifter til ca. 20 av de mest kjente og kjære figurene fra Barne-TV, alt fra Fantorangen til Titten Tei! 

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.