• Hjem
  • Hverdagsliv
  • Kosthold
  • Lårbiff av kylling med baconsurret nykål, bakte nypoteter og persille- og parmesankrem
  • Anne Lise Johannessen

Lårbiff av kylling med baconsurret nykål, bakte nypoteter og persille- og parmesankrem

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Denne uken har vi vært så heldige å få testet Adams orginale matkasse, her kan du se hva vi synes om den femte retten: Lårbiff av kylling med baconsurret nykål, bakte nypoteter og persille- og parmesankrem.

For å lage denne retten trenger vi:

  • Baconstrimler
  • Creme fraiche
  • Lårbiff av kylling
  • Nykål
  • Nypotet
  • Parmesan
  • Persille
  • Sitron
  • Olivenolje (H)
  • Olje (H)
  • Salt (H)
  • Smør (H)
  • Svart pepper (H)

Alle ingrediensene fulgte med i esken med unntak av det som er markert med (H), det anses som basisvarer man har i skapet fra før.

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Kutt 1 pk nypotet opp i grove biter og ha i en ildfast form. Ha over litt olivenolje, salt og svart pepper, og bak i ovnen i ca 25 minutter, eller til potetene er møre.
  3. Ha ca 600 g lårbiff av kylling i en ildfast form, og krydre med salt, svart pepper og olje. Bakes i ovnen i ca 25-30 minutter.
  4. Finsnitt 1 stk nykål og legg på en tallerken.
  5. Kutt ca 100 g baconstrimler opp i mindre biter. Stek dette i litt olje i en vid stekepanne/wokpanne på middels/høy varme til det får en gyllenbrun farge. Ha så på 1 ss smør og kål, og stek til kålen “faller sammen” og har blitt mør. Smak til med salt, svart pepper og sitronsaft fra 1/4 stk sitron.
  6. Finhakk 1/2 pk persille og 1/2 pk parmesan. Bland dette med 1/2 boks creme fraiche, og smak til med salt, svart pepper og sitronsaft fra 1/4 stk sitron.
  7. Server lårbiff av kylling med baconsurret nykål, bakte nypoteter og persille- og parmesankrem.

Oppskriften er publisert med tillatelse fra Adams matkasse.


Denne gangen var det Fred Are som laget middagen alene. Det gikk raskt og fremgangsmåten var enkel å følge. Oppskriften var i heftet merket som 'middels".

Alle likte denne retten. Anders var ikke hjemme, men varmet opp og spiste senere på kvelden når han kom hjem.

 

Fred Are: Litt rar smak på kyllingen. Potetene var veldig gode - og dippen. Terningkast: 3

Anne Lise: Jeg likte dette veldig godt - VELDIG god dip :). Det var litt lite kylling kanskje, og hadde ikke vært nok til en gjest denne dagen. Jeg ble ikke begeistra for kålblandingen, dette vipper karakteren ned et lite hakk. Terningkast: 4.

Mona, 17: Dette var godt. Både kylling og kålblanding var helt ok. Det smakte enda bedre med dippen. Terningkast: 5

Anders, 13: Anders spiste som sagt senere. Han var alene hjemme når han spiste, så han glemte både kålblanding og dip. Han likte godt retten. Terningkast: 5


Samleartikkel med totalvurdering av uka, kommer i slutten av uka :)

 

Dersom du vil prøve en ukesmeny fra Adams

- kan du trykke på logoen under. (BARNEMIX kommer som rabattkode)

Da får du 15 % rabatt på første bestilling, og en gratis fruktkasse på bestilling nr 2.

Anbefalt hobbybok:

Strikk meg!

Å strikke til noen er en sann kjærlighetserklæring. Og det skal være gøy! Oppskriftene i denne boken er varierte og har spennende detaljer og vrier som man lett kan bli hektet på. Vanskelighetsgraden varierer fra helt enkle småplagg til litt større og mer utfordrende prosjekter. Felles for dem alle er at de har lettleste oppskrifter og lite avansert montering.

Strikk meg! byr på 70 oppskrifter på plagg til folk i alle aldre; baby, barn, ungdom, dame og herre.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.