• Anne Lise Johannessen

Pytt i panne

Denne uken har vi vært så heldige å få testet Godt Levert: Grete Roede-menyen, her kan du se hva vi synes om den andre retten: Pytt i panne.

For å lage denne retten trenger vi:

6-8 poteter - i tynne skiver/terninger
1 ss olje (B)
1 purre - i skiver/terninger
400 g spekeskinke - i strimler
4 ss soltørkede tomater - i stimler
1 ts salt (B)
1/2 ts pepper (B)
1 bunt gressløk - finhakket

Grovt rugbrød (B)


Alle ingrediensene fulgte med i esken med unntak av det som er markert med (B), det anses som basisvarer man har i skapet fra før. Vi valgte å bytte ut rugbrødet med grove rundstykker.

Skjær potetene i tynne skiver/terninger. Varm opp en stekepanne med litt olje og råstek potetskivene på middels temperatur så de blir gylne og gjennomstekt samtidig.

Mens potetene steker; rens og kutt purre, og strimle spekeskinken og de soltørkede tomatene.

Når potetene begynner å blir møre; tilsett purre, skinke og tomat, og stek videre til purren er blank.

Smak til med salt og pepper, og strø over finhakket gressløk.

Server med grovt rugbrød.

Oppskriften er publisert med tillatelse fra Godtlevert.Det var lett å følge oppskriften. Vi fulgte et tips i heftet om å koke potetene dagen før. Vi kuttet også ferdig purre, spekeskinke og tomater på kvelden. Så var det bare å kutte poteter og steke alt sammen når vi skulle ha middagen. Enkelt og greit! Et annet tips de foreslår er å også blande inn sopp, blomkål og squash om du har det liggende.

Dette er altså en Grete Roede-meny og er laget med utgangspunkt i folk som skal gå ned noen kilo, men den passer fint for alle! Det står angitt hvor stor posjon du bør ta og hvor mange kalorier dette utgjør.

Posjonen var mer enn nok til oss 4.

Nedenfor har vi gitt våre kommentarer.

Fred Are: Veldig godt! Mye bedre enn pytt-i-panne-posene man kjøper i butikken. De soltørkede tomatene gjorde seg godt her. Det er også veldig godt med Dijon-sennep på. Terningkast: 6

Anne Lise: Dette luktet veldig godt - og smakte godt. En fin og lett rett til varme sommerdager. I lengden ble spekeskinken litt salt. Terningkast: 5

Anders, 13: Dette var godt, men plukket vekk purre og tomater (de kan bite...). Likte godt skinka, saltet på den satte mer smak i retten. Terningkast: 4

Mona, 17: Denne pytt i pannen var god, men jeg fjernet purren siden jeg ikke liker det. Det var godt med soltørket tomat - og det smakte godt med rundstykke ved siden av. Terningkast: 5


Samleartikkel med totalvurdering av uka, kommer i slutten av uka :)

Anbefalt hobbybok:

Norske VM-gensere

I denne boka var det veldig mange gensere jeg kunne tenkt meg å hatt!

Boken presenterer 17 offisielle VM-gensere og har oppskrifter til både dame, herre og barn. I tillegg finnes det oppskrifter på tilbehør til alle modellene. Det er også litt info om det aktuelle året da genserne genser var VM-genser, og hvor det ble avholdt det året. Det opplyses også om hvor mange medaljer Norge tok.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.