• Anne Lise Johannessen

Kjøttkaker med nykål og nypoteter

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Denne uken har vi vært så heldige å få testet Godt Levert:  Ekspress-menyen, her kan du se hva vi synes om den tredje retten: Kjøttkaker med nykål og nypoteter.

For å lage denne retten trenger vi:

6-700 gram poteter

650 kjøttkakedeig av svin og storfe uten salt
1 egg (B)
1-2 ss Ole Martin kjøttkakekrydder
Litt salt (B)
0,5 dl vann
2 ss smør/olje til steking (B)

Brun saus:
2 ss smør (B)
1-2 ss hvetemel (B)
2-3 dl buljong/kraft med lite salt (B)
1 ss Dijonsennep (B) - kan sløyfes
1-2 ss soyasaus (B)

1 nykålhode
1 liten bunt kruspersille
Salt og pepper (B)
Kaldpresset olje/smør (B)

 

Alle ingrediensene fulgte med i esken med unntak av det som er markert med (B), det anses som basisvarer man har i skapet fra før.

Kok poteter i lettsaltet vann til de blir møre, i ca 15 m in, og la de etterdampe under lokk med litt papir/rent klede for optimalt resultat.

Krydre kjøttdeigen med kjøttkakekrydder og salt, og bland inn 1 egg og litt vann. Form kjøttdeigen til runde/ovale boller, og stek kjøttkakene i en stekepanne på middels varme i litt smør/olje til de er brune på begge sider.

Legg kjøttkakene på et fat når de er brunet av. Tilsett hvetemel og smør i stekepannen og la dette få en fin brunfarge. Spe med buljong/kraft, mens du rører godt så det ikke blir klumper. Når all kraften er i pannen, koker du opp og har i soya og evt. sennep. Legg kjøttkakene i sausen og lå småkoke i 10 min under lokk.

Ha litt vann i en vid kjele så det så vidt dekker bunnen. Kutt kål i grove biter, ha i kjelen og damp under lokk til den er mør, ca 2-3 minutter. Sil av vannet og vend inn litt kaldpresset olje eller smør og persille. Smak til med salt og pepper.

Oppskriften er publisert med tillatelse fra Godtlevert.


Det var lett å følge oppskriften. I heftet tipser de om å lage kålstuing istedenfor bare kål.

Det ble nok mat med 4 kjøttkaker til hver. Vi var litt uheldig med for mye buljong, så det ble litt salt.

Nedenfor har vi gitt våre kommentarer.


Fred Are:
God smak på både poteter, kål og kjøttkaker. Likte at det var litt grov konsistens på kjøttkakene. Fin avveksling til andre retter. Terningskast: 5

Anne Lise: Kjøttkakene var gode, men var litt på grensen til å smake medisterkaker som jeg ikke er så glad i - mulig det er krydderet som gjorde det. Jeg savnet løk i kjøttkakene. En helt ok middag. Terningskast: 4

Anders, 13: Godt! Anders var veldig glad for å få en middag med saus :) Terningkast: 5

Mona, 17: Litt salt saus. Gode kjøttkaker og fin konsistens. Terningkast: 4

 

Samleartikkel med totalvurdering av ukene, kommer i slutten av uke nr 2 :)

Anbefalt hobbybok:

Dale Garn - strikking og hekling med historisk sus

Dale Garn har skrevet norsk strikkehistorie helt siden 1879, og nå har de for første gang åpnet sine arkiver for allmennheten. Navnet er synonymt med stolt, norsk strikketradisjon.

Å få gå på skattejakt i arkivene til Dale Garn, er som å få fritt leide inn i en godtebutikk. I tillegg kan du lese morsomme fakta fra norsk strikkehistorie som fortjener å huskes til evig tid.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.