Drikkepress

  • Lene Elisabeth Tårnes

“Herregud, bli med da, bare la bilen stå! Drikk med meg da, det er så kjedelig at du ikke drikker. Så kjedelig du er…Mange opplever drikkepress, og det er ting jeg ikke synes noe om - og jeg skal ikke si at aldri jeg har gitt uttrykk for at folk er trege for at de ikke drikker. For det har jeg gjort”

Les mer: Drikkepress

Nei til narkotika!

  • Anne Lise Johannessen

I følge politiførstebetjent Ole Vidar Øiseth ved Narkotikaseksjonen, Oslo politidistrikt kan man prøve å forhindre at barn begynner med narkotika på en måte som hverken krever mye forarbeid eller faktakunnskap.

Les mer: Nei til narkotika!

Bruker barnet ditt stoff?

  • Anne Lise Johannessen

Intervju med Ole Vidar Øiseth, Narkotikaseksjonen - Oslo politidistrikt: Foreldre må gjerne skaffe seg kunnskap om narkotika, men det viktigste de gjør er å være til stede i barnas liv.

Hvis de er mye sammen med ungene sine, merker de adferdsendringer, mener politiførstebetjent Ole Vidar Øiseth ved Narkotikaseksjonen, Oslo politidistrikt.

Les mer: Bruker barnet ditt stoff?

Gjemmesteder

  • Anne Lise Johannessen

Hvis du mistenker narkotikamisbruk, hvor skal du begynne å lete?

I følge en som tidligere har brukt stoff er gjemmestedene er utallig! Overalt! "Det er nesten umulig å svare på", sier vedkommende - "i tuppen av sko, mellom madrass og sengebenk etc etc".

Les mer: Gjemmesteder

Hvor får dere hjelp?

  • Anne Lise Johannessen

Dersom dere oppdager at barnet har et rusproblem finnes det ulike typer instanser som kan hjelpe. Det kan være vanskelig å få oversikt over de ulike tilbudene.

Alle sosialarbeidere har lovpålagt taushetsplikt.

Les mer: Hvor får dere hjelp?

Narkotiske stoffer

  • Anne Lise Johannessen

Narkotiske stoffer er stoffer som påvirker hjernen. Stoffene kan være både naturlige og syntetiske. I 2000 døde 327 mennesker som følge av misbruk av narkotiske stoffer.

Ta ansvar og sørg for at du eller noen du kjenner ikke blir en del av statistikken!

Les mer: Narkotiske stoffer

Motedop / Partydop

  • Anne Lise Johannessen

I Oslo øker narkotikadebutantene. Det dreier seg om ungdommer som tilsynelatende er veletablert med jobb og skole.

I helgen tar de en såkalt "partypakke", sier narkotikasjef i Oslo Christine Fossen. Den typiske festdopen er amfetamin og ecstasy.

Les mer: Motedop / Partydop

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.