• Anne Lise Johannessen

Bursdagsfeiring for ulike aldere

Det er stor forskjell på hvordan barn i ulike aldere feirer bursdag. Her er noen tips.

1-åringene:
Dette er mest for foreldrenes skyld, og kanskje også besteforeldrene. Ettåringene kommer sikkert sammen med en voksen, ta derfor det med i planleggingen av maten. Bursdagsbarnet er nok mest opptatt av det fine papiret pakkene er pakket i. Det kan lett bli "litt for mye", så vær god vær forberedt.

2-åringene:
Det tryggeste er nok fortsatt å ha med en voksen de kjenner. De klarer ennå ikke å delta i organiserte leker, men liker gjerne å danse. Ha derfor masse musikk og leker til å leke med. Maxtid: 2,5 time.

3-åringene:
Disse greier seg vanligvis uten foreldrene, men ha nok voksne til å hjelpe til bl.a. til do-besøk, rydding og evt. trøst.

4-åringene:
Nå har barna blitt store, de klarer å samarbeide og leke sammen. Men de kan fort bli overstimulerte, så planlegg lekene deretter. Legg inn pause, og ikke la festen vare for lenge.

5-åringene:
Her kan det bli en del bråk. Planlegg flere leker enn du tror de vil leke, så har du noe i bakhånd. Prøv å variere mellom rolige og aktive leker.

6-åringene:
Barna har ofte evnen til å male, klippe og lime, og vil nok hjelpe til med forberedelsene. Sørg for masse plass og planlegg aktivitetene godt.

7-åringene:
Nå forstår barna regler til leker, og er flinke til å samarbeide. Arranger gjerne lagaktiviter. Pass på at alle kan vise at de er flink til noe, så slipper noen å føle seg "dårlige".

8-åringene:
Nå inviterer man ofte bare barn av samme kjønn. Man kan f.eks. dra til svømmehallen, spille bowling, dra og se dukketeater m.m.

9-åringene:
Denne alderen kan være vanskelig. Barna har sterkt utviklet konkurransementalitet, og liker å vise hva de kan. Lagleker er bra, og også det å opptre. Spørreleker og gjetteleker er også fint.

10-åringene:
Disse er nok gjerne like opptatt av at festen blir vellykket som du er. De vil hjelpe til med å velge leker og aktiviteter, lage kort, bake kaker og pynte.

Anbefalt hobbybok:

Heilt spesiell - sy barnas favorittplagg

Så gøy å kunne sy og sine egne klær! Her finner du over 35 fine oppskrifter på plagg til både babyer og større barn. Størrelsene er fra 50 til 140 cm.

Hver oppskrift følges av en enkel og god forklaring. Kristin Thorsnes har også laget en instruktiv syskole med bilder og trinn-for-trinn-forklaringer. Du kan sy alle plaggene på din vanlige symaskin, og du trenger ikke å ha mye erfaring for å komme i gang. Mønsterark i full størrelse medfølger.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.