• Anne Lise Johannessen

Kristas urtetips

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Her deler Krista noen urtetips. Få oppskrift på lindrende drikk, kjærlighetskaker, peppermyntevann og kamillevann.

Lindrende drikk

1 mellomstor purre
1 liter vann
150 gr sukker

La purren småkoke i vannet til vannmengden er redusert til ca en tredel. Press på purren med en skje for å få ut mest mulig saft.Ta vekk purren og hell oppi sukkeret. La det så koke noen min til.
Avkjøl sirupen og hell den på en steril flaske. Sett den i kjøleskap.

Dosering: 1 ss tre ganger daglig
Virkning: Lindrende, slimløsende, betennelseshemmende
Bra for: problemer i luftveiene, fibromyalgi, revmatiske lidelser, sår hals, betente mandler.

 

Kjærlighetskaker med lavendel

100 gr smør
50 gr melis
175 gr hvetemel
2 ts lavendelknopper

Rør smør og melis hvitt, og ha i siktet mel og lavendelnopper.Spar noen av knoppene til pynt. Kjevle ut deigen og stikk ut hjerter.Strø på resten av knoppene, og stek dem på 160 grader til de er gylne.


Peppermyntevann

1 liter kokende vann
100 gr friske peppermynteblader
1 kg sukker

Hell vannet over bladene og la det trekke under lokk i 24 timer. Sil av. Ha uttrekket og sukkeret i en kjele og la det småkoke i 3 min.
Avkjøle, og hell det på en steril flaske. Skru korken godt på og sett flasken i kjøleskapet.

Dosering: 1 ts i et glass vann. Sirupen kan tilsettes vann eller serveres i en sorbet. Virkning: Stimulerer fordøyelsessystemet, krampeløsende. Bra for: tykktarmskatarr, hoste, endometriose, matforgiftning, snue

 

Kamille

Lag sterk kamillete og ha det i badevannet mot slitne muskler. Det kan også lindre symptomene på blærekatarr og trøske. Bruk kald kamillete som øyebadevann mot sti på øyet. Ha kamille i en bolle med kokende vann og trekk inn dampen for å lindre høysnue eller tett nese. For å få glitrende øyne skal du ta 2-3 ss kamilleblomster i dl kokende vann. La det trekke. Avkjøl og hell det i isbretterninger sånn at når du har trøtte øyne kan du gni denne forsiktig rundt øynene.

Lag beroligende ansiktsvann av 2-3 ss kamilleblomster
- 6 dl vann
- 1 ts sitronsaft
La blomstene og vannet koke i 10 min. Avkjøl og ha i sitronsaft. Oppbevar dette i kjøleskap.

 

Artikkelen er ikke laget eller gjennomlest av helsepersonell. Den er laget basert på artikkelskrivers egen erfaring og informasjon fra kildene nedenfor. Artikkelen erstatter ikke konsultasjon hos lege. Vi påtar oss intet ansvar for eventuell helseskade som følge av bruk av de råd og teknikker som omtales.

 

Kilde: "magiske urter" av Margaret Picton (kamillen og lavendelkakene) og "Mat er medisin" av Pierre Jean Cousin.

Anbefalt hobbybok:

Kosejakker du strikker selv

Strikk deg en jakke som passer til alt og alle anledninger. I denne boken får du oppskriften på trendy og tidløse jakker og ponchoer du kan strikke selv. Her er den oversized jakka du bor i innendørs om vinteren og utendørs på vakre sommerkvelder. Her er korte jakker, lange jakker, chunky og finslige jakker. Her er etnoponchoen, krype-inn-i-vesten og slenge-på-seg-kåpen som det svinger av. Her er jakker som passer for deg som aldri har strikket før, og for deg som har løst gåten med strikkepinnene.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.