• Anne Lise Johannessen

St. Hans

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

23. juni er det St Hans-aften. Det finnen mange tradisjoner og gammel overtro knyttet til denne dagen. Navnet St. Hans stammer fra Johannes som i følge Bibelen ble født den 24. juni. Helt til året 1770 var denne dagen en helligdag. I Norge feirer vi st. Hans den 23. juni.

Dagen kalles også for jonsok (jonsvaka) og som er en katolsk minnedag for Johannes døperen - eller midtsommeraften og det fordi denne dagen er den lengste dagen i året. Fra denne dagen begynner sola og snu, og det blir mørkere igjen.

På st Hans-aften tenner vi bål. Denne skikken er en hedensk skikk. I gamle dager trodde de at bålet beskyttet mot onde ånder og hekser, og at man ble mer fruktbar av det.

En annen tro var at unge jenter som plukket syv ulike sorter blomster og la disse under hodeputen om natten, ville drømme om sin fremtidige ektemann.

Anbefalt hobbybok:

Norske VM-gensere

I denne boka var det veldig mange gensere jeg kunne tenkt meg å hatt!

Boken presenterer 17 offisielle VM-gensere og har oppskrifter til både dame, herre og barn. I tillegg finnes det oppskrifter på tilbehør til alle modellene. Det er også litt info om det aktuelle året da genserne genser var VM-genser, og hvor det ble avholdt det året. Det opplyses også om hvor mange medaljer Norge tok.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.