• Anne Lise Johannessen

St. Hans

23. juni er det St Hans-aften. Det finnen mange tradisjoner og gammel overtro knyttet til denne dagen. Navnet St. Hans stammer fra Johannes som i følge Bibelen ble født den 24. juni. Helt til året 1770 var denne dagen en helligdag. I Norge feirer vi st. Hans den 23. juni.

Dagen kalles også for jonsok (jonsvaka) og som er en katolsk minnedag for Johannes døperen - eller midtsommeraften og det fordi denne dagen er den lengste dagen i året. Fra denne dagen begynner sola og snu, og det blir mørkere igjen.

På st Hans-aften tenner vi bål. Denne skikken er en hedensk skikk. I gamle dager trodde de at bålet beskyttet mot onde ånder og hekser, og at man ble mer fruktbar av det.

En annen tro var at unge jenter som plukket syv ulike sorter blomster og la disse under hodeputen om natten, ville drømme om sin fremtidige ektemann.

Anbefalt hobbybok:

Gitarakkorder - på en enkel måte

Sønnen i huset er ganske interessert i gitarspilling. Da vi så at Vigmostad & Bjørke hadde gitt ut en gitarbok, tenkte vi at nå kan han lære seg det litt bedre. Vel, tanken var iallefall god. En røket gitarstreng ble fikset - men kort tid etter røk en til - så har hele spillinga egentlig blitt lagt litt på "hylla".

Uansett boka er veldig fin med flotte illustrasjoner av hvert grep. Her er det absolutt muligheter for å lære seg å spille!

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.