• Anne Lise Johannessen

St. Hans

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

23. juni er det St Hans-aften. Det finnen mange tradisjoner og gammel overtro knyttet til denne dagen. Navnet St. Hans stammer fra Johannes som i følge Bibelen ble født den 24. juni. Helt til året 1770 var denne dagen en helligdag. I Norge feirer vi st. Hans den 23. juni.

Dagen kalles også for jonsok (jonsvaka) og som er en katolsk minnedag for Johannes døperen - eller midtsommeraften og det fordi denne dagen er den lengste dagen i året. Fra denne dagen begynner sola og snu, og det blir mørkere igjen.

På st Hans-aften tenner vi bål. Denne skikken er en hedensk skikk. I gamle dager trodde de at bålet beskyttet mot onde ånder og hekser, og at man ble mer fruktbar av det.

En annen tro var at unge jenter som plukket syv ulike sorter blomster og la disse under hodeputen om natten, ville drømme om sin fremtidige ektemann.

Anbefalt hobbybok:

Jorids småstrikk

Når barn legger sin elsk på noe spesielt vil de gjerne ha samme motiv på alt de har – og kan rett og slett ikke få nok! Jorids småstrikk inneholder oppskrifter på 45 votter og vanter, luer, sokker og leggvarmere, til både gutter og jenter.

Hvis du ikke finner det motivet ditt barn liker best, har du nå sjansen til å designe ditt eget. Bak i boka er det nemlig flere tomme diagrammer der du kan tegne inn ditt spesielle design, og strikke helt unike ting andre garantert ikke har. Bare fantasien setter grenser!

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.