• Anne Lise Johannessen

Unngår disse passtabbene i sommer

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Sommerens ferietur er for mange barn og voksne årets store høydepunkt, og for å unngå uønskede overraskelser vil vi gjerne minne om noen viktige punkter før avreise. Først og fremst så må du sjekke alle reisedokumenter. Det er ditt ansvar å ha pass og visum i orden. Hvis passet ikke er i orden kan det i verste fall bety at hele ferien går i vasken, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

Det er ulike passregler som gjelder for sommerens ferieland. Enkelte land krever minst tre måneders gyldighet, mens andre krever at det må være minst seks måneder igjen til passet utløper når du reiser hjem fra ferie.

Vi oppfordrer alle nordmenn som skal til utlandet i sommer om allerede nå å undersøke utløpsdatoen på passet. Sett deg inn i hvilke pass- og visumregler som gjelder for det landet du skal feriere i. Sjekk også at riktig navn er oppgitt i både reisedokumentene og passet, påpeker informasjonssjefen.


Star Tours huskeliste for pass og visum

  • Pass er nordmenns eneste gyldige form for legitimasjon i utlandet
  • Alle reisende må ha med seg gyldig pass
  • Vær oppmerksom på at passet bare er gyldig så lenge det er skadefritt
  • Vær oppmerksom på at det er ulike regler for hvert land – sjekk hvilke regler som gjelder for passets gyldighet i landet du skal besøke
  • Du må selv sjekke om det er påkrevd visum dit du skal reise
  • På flyplassen ved ut- og innreise er det legitimasjonskontroll
  • På de fleste hoteller må du kunne legitimere deg ved innsjekking
  • Norsk fremmedpass er ikke det samme som norsk statsborgerskap
  • Reiser du med annet pass enn ordinært norsk pass, må du selv undersøke om du trenger visum for innreise
  • Reisende som ikke er norske statsborgere, som har norsk fremmedpass og norske statsborgere som er født under en annen nasjonalitet, må selv undersøke om de behøver visum og sørge for å ha gyldig innreisetillatelse til ferielandet. Dette gjøres hos ambassaden til det landet du skal reise til.

Mer informasjon om pass- og visumregler finner du på startour.no og landsider.no og landets respektive ambassade.

Anbefalt hobbybok:

Kosejakker du strikker selv

Strikk deg en jakke som passer til alt og alle anledninger. I denne boken får du oppskriften på trendy og tidløse jakker og ponchoer du kan strikke selv. Her er den oversized jakka du bor i innendørs om vinteren og utendørs på vakre sommerkvelder. Her er korte jakker, lange jakker, chunky og finslige jakker. Her er etnoponchoen, krype-inn-i-vesten og slenge-på-seg-kåpen som det svinger av. Her er jakker som passer for deg som aldri har strikket før, og for deg som har løst gåten med strikkepinnene.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.