• Anne Lise Johannessen

Unngår disse passtabbene i sommer

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Sommerens ferietur er for mange barn og voksne årets store høydepunkt, og for å unngå uønskede overraskelser vil vi gjerne minne om noen viktige punkter før avreise. Først og fremst så må du sjekke alle reisedokumenter. Det er ditt ansvar å ha pass og visum i orden. Hvis passet ikke er i orden kan det i verste fall bety at hele ferien går i vasken, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

Det er ulike passregler som gjelder for sommerens ferieland. Enkelte land krever minst tre måneders gyldighet, mens andre krever at det må være minst seks måneder igjen til passet utløper når du reiser hjem fra ferie.

Vi oppfordrer alle nordmenn som skal til utlandet i sommer om allerede nå å undersøke utløpsdatoen på passet. Sett deg inn i hvilke pass- og visumregler som gjelder for det landet du skal feriere i. Sjekk også at riktig navn er oppgitt i både reisedokumentene og passet, påpeker informasjonssjefen.


Star Tours huskeliste for pass og visum

  • Pass er nordmenns eneste gyldige form for legitimasjon i utlandet
  • Alle reisende må ha med seg gyldig pass
  • Vær oppmerksom på at passet bare er gyldig så lenge det er skadefritt
  • Vær oppmerksom på at det er ulike regler for hvert land – sjekk hvilke regler som gjelder for passets gyldighet i landet du skal besøke
  • Du må selv sjekke om det er påkrevd visum dit du skal reise
  • På flyplassen ved ut- og innreise er det legitimasjonskontroll
  • På de fleste hoteller må du kunne legitimere deg ved innsjekking
  • Norsk fremmedpass er ikke det samme som norsk statsborgerskap
  • Reiser du med annet pass enn ordinært norsk pass, må du selv undersøke om du trenger visum for innreise
  • Reisende som ikke er norske statsborgere, som har norsk fremmedpass og norske statsborgere som er født under en annen nasjonalitet, må selv undersøke om de behøver visum og sørge for å ha gyldig innreisetillatelse til ferielandet. Dette gjøres hos ambassaden til det landet du skal reise til.

Mer informasjon om pass- og visumregler finner du på startour.no og landsider.no og landets respektive ambassade.

Anbefalte krimbøker:

Nattevandreren ( Tore Aurstad og Carina Westberg)

I Botsfengselet i Kristiania faller en fange ned fra galleriet og brekker nakken. Dødsfallet blir straks rapportert som selvmord, men noe skurrer. Like etter blir et mord varslet i en spiritistisk seanse blant byens velstående, og etterforskningen avdekker et lik.

Kan de døde virkelig kommunisere med de levende, eller ligger det noe annet bak? Sammen med sin trofaste betjent Bernt Nystuen ruller fullmektig Theodor Wulfsberg opp en makaber drapssak og sirkler inn en morder som skjuler likene særdeles godt.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.