• Anne Lise Johannessen

Jeg er Alias

Brukervurdering: 3 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Spillet er sponset for vurdering av TacTic


Begynner Alias-konseptet å bli litt oppbrukt nå? Vi vet ikke. Alias er jo alltid gøy.

Her er iallefall en ny versjon hvor det er personer og yrker man skal forklare. Spillerne tar på seg et slags pannebånd. Man trekker et kort og setter oppi båndet. Spillerene må forklare til de andre spillerne hvilken karakter de har i sitt pannebånd. Og husk å følg med på timeglasset. Spilleren som kommer lengste i løpet av et gitt antall runder, vinner spillet!

Karakterene du kan få varierer fra fiktive personer, virkelige personer, yrker og nasjonalieter. Det er en del artige og humoristiske figurer.

Vi var egentlig 10 spillere denne kvelden, men i dette spillet er det en begrensning på 6 deltakere. 2 valgte derfor å gå en tur med familiens hund, mens to valgte å være tilskuere.
Vår konklusjon:

Konseptet var moro. Alias er jo gøy. Noen oppgaver var vanskelige, men deltakerne var flinke til å forklare.

Morsomt, og spennende å se hvilke kort de andre spillerne har. Det mest optimale for dette spillet, tenker vi er 4 spillere på en omgang, og ikke 6 som det står i reglene.

En liten dum ting med spillet er nemlig det at det er for få oppgavekort. Når man er mange spillere som er flinke til å forklare, som vi var - så tok det ikke så lang tid før vi hadde vært gjennom bunken med alle kortene. Det innbyr ikke akkurat til å spille spillet igjen med de samme spillerne, for da vet man jo hvilke kort som finnes. Det blir med andre ord litt fort oppbrukt. Med færre spillere, så varer kortene lenger :)

Et tips til spillprodusenten er å øke mengden kort - og gi muligheten til å kjøpe suppleringskort. Vi valgte tilslutt å lage egenproduserte lapper, og det er jo også en mulighet.

 

Anbefalte krimbøker:

Tre nyutgitte krimbøker (Peter James)

Peter James har skrevet 10 bøker om politimannen Roy Grace. Bøkene er utgitt i over 30 land og det er solgt rundt 15 millioner eksemplarer.

Peter James gjør alltid grundig research til sine krimromaner og er med politiet i Sussex ut på patrulje så ofte han kan. For ham er researchen en like viktig del av arbeidet med en bok som karakterer og plott. James har uttalt at han ser på alle disse elementene som en treenighet som ikke må skilles.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.