• Anne Lise Johannessen

I know

iKnow er et kunnskaps- og strategisspill med spørsmål fra fire forskjellige kategorier; Folk, Verden, Produkter & Kunstverk og Fenomener & Hendelser. Hvert spørsmål har tre hint som varierer i vanskelighetsgrad. Klarer du å svare med en gang eller vil du la de andre spillerne få prøve seg først?

Totalt følger det med 1600 spørsmål, og om ikke der er nok, så finnes det flere utvidelsespakker som du kan få kjøpt.

Les mer: I know

 • Anne Lise Johannessen

Legg et puslespill (1000 brikker)

I romjula fikk vi prøve oss på et puslespill med 500 brikker. Det ga mersmak, så i påska planla vi å legge et puslespill med 1000 brikker som familieaktivitet.

Vi fikk tilsendt et puslespill fra Chrom - med et fint motiv fra San Fransisco, veldig artig siden vi kjørte forbi det stedet hvor motivet er fra når vi var på bilferie i California for noen år siden.

Les mer: Legg et puslespill (1000 brikker)

 • Anne Lise Johannessen

Word Rush

Morsomt spill med høy hjerneteppefaktor! Legg ni bokstavkort på spillbrettet. Snu opp et kategorikort og sett i gang timeglasset! Du må si et ord som passer i kategorien ved å bruke en av bokstavene, men jo lenger tid du bruker, jo mer tid vil den neste spilleren få!

Les mer: Word Rush

 • Anne Lise Johannessen

Ordet fanger

Morsomt og lettspilt ordspill for hele familien.

Har du noen gang tenkt på at hodet ditt er proppet med all verdens tilfeldig informasjon? Vaskemiddelmerker, sanger, fotballag... Lista er uendelig! Vanligvis er det ganske enkelt å nevne eksempel på en hunderase, frossenmat eller en eventyrfigur - men herved er du advart: Hjernen din arbeider på en helt annen måte under press!

Les mer: Ordet fanger

 • Anne Lise Johannessen

Verdens flagg

Verdens flagg var et spill vi var spent på. Mona er veldig god i ulike lands flagg, så jeg regnet med at hun kom til å ta en ovelegen seier. Fred Are er også god.

Vår konklusjon var at det var et morsomt og lærerikt spill.

Les mer: Verdens flagg

 • Anne Lise Johannessen

Jeg er Alias

Begynner Alias-konseptet å bli litt oppbrukt nå? Vi vet ikke. Alias er jo alltid gøy. Her er iallefall en ny versjon hvor det er personer og yrker man skal forklare.

Les mer: Jeg er Alias

 • Anne Lise Johannessen

Kokkelimonke

Endelig en ledig fredag, og vi inviterte igjen til spillekveld. Denne kvelden var også Kent Solheim - mannen bak bloggen Stepappahjerte med på spillekvelden. Han ordnet så hele gjengen fikk spise pizza sponset av Pizzabakeren. Det smakte veldig godt - og gjorde at vi var opplagte og fulle av pågangsmot til å spille noen spill.

Spillet vi valgte å starte med heter Kokkelimonke. Det er et bløffespill hvor man får opplest et ord som du sannsynligvis ikke har hørt før. Ordet skal du forklare skriftlig. Poenget er å få de de andre spillerne til å tro på akkurat din forklaring. Det blir det poeng av.

Les mer: Kokkelimonke

 • Anne Lise Johannessen

Klask...

Veldig morsomt magnetspill hvor du bør ha god kontroll på hendene dine.

Spillet går ut på at du skal skyve en (eller to) liten oransje ball rundt på et spillebord ved å bruke magneter på undersiden av bordet. Poenget er å score mål ved å få ballen i målhullet på motstanderens side, men pass på spilleren din - og ikke vær nær magnetene på brettet. Førstemann til seks poeng er vinner av runden.

Les mer: Klask...

 • Anne Lise Johannessen

Ryktet går (18+)

Dette spillet er som Hviskeleken som man lekte i barnebursdager når man var liten. Forskjellen er at her foregår det på papir. Alle får hver sin blokk, og trekker  hvert sitt kort. Terningen rulles for at man skal vite hvilket ord man skal velge. Kortet har to sider - så du har to alternativer. Når du har funnet ordet ditt, skal du skrive det på blokka under hemmelig ord.

Les mer: Ryktet går (18+)

 • Anne Lise Johannessen

New Amigos

Nå oppdatert med rabattkupong.

Da jeg oppdaget dette spillet, tenkte jeg at det kunne jo være veldig morsomt å spille, samtidig som det er lærerikt. Datteren i huset har hatt fransk i 6 år. Jeg har hatt 1 år, men har stadig repetert litt, og følger at jeg kan litt grunnleggende. Jeg tenkte det kunne være en fin mulighet til å friske opp noen gloser. Sønnen har hatt 4 år med spansk, men noen ord ligner litt, så det skal gå bra, tenkte jeg. Det ble ikke helt sånn :)

Les mer: New Amigos

 • Anne Lise Johannessen

Kjappe svar

Ungdomsgjengen har samlet seg og testet nok et brettspill. Denne gangen er det familiespillet 'Kjappe Svar' som skal spilles. I dette spillet kjemper du mot klokka og forsøker å nevne 10 ting som er relatert til et tema på kortet! Kun svar som matcher kortet akkurat blir akseptert, så du må tenke fort! Det er mange ulike temaer fra grønne grønnsaker til ting du ikke må gjøre. Temaene er fordelt på lilla og oransje kort, hvor lilla er litt vanskeligere.

Les mer: Kjappe svar

 • Anne Lise Johannessen

Alias - Kvinner mot menn

Mange brettspill er for lengst erstattet av nettpill. Likevel er det koselig å ha samle vennegjengen eller familien en gang i blant til en spillekveld. Vi har testet den nyeste utgaven av Alias - Kvinner mot Menn.

Alias er et brettspill hvor man skal forklare et ord for de andre på laget uten å bruke ordet du skal forklare, og du må gjøre det på under ett minutt. Når man klarer det, blir man belønnet med å få rykke fram på spillebrettet. Men finner ikke laget ordet, eller forklareren må si pass, må du rykke bakover.

Les mer: Alias - Kvinner mot menn

 • Anne Lise Johannessen

Partyalias

Så var det lørdag, familiekveld og brettspill.

Denne gangen ville vi spille PartyAlias. Dette er et lagspill med lag på to eller flere personer. Spillet går ut på å forklare ord til laget ditt med andre ord, som synonymer, motsetninger, hint og andre forklaringer. Laget ditt gjetter så mange ganger det vil før tiden er brukt opp. Jo flere ord laget klarer, jo flere plasser fremover kan dere flytte på brettet. Det morsomme med Partyalias framfor tidligere versjoner av Alias er at det finnes ulike partyfelt hvor ordene skal forklares på en annen måte.

Les mer: Partyalias

 • Anne Lise Johannessen

Vil du vedde?

Etter at den tradisjonelle fredagstacoen var fortært pakket vi spent opp det nye spillet 'Hva vedder du?'. Det er et litt annerledes brettspill hvor du skal samle mest mulig penger ved å vedde om motspillerne dine klarer å utføre bestemte oppgaver eller ikke.

Les mer: Vil du vedde?

 • Marianne Iversen

Skillpadderacet

I forrige artikkel i serien fortalte jeg at det finne spill der ute som gjør at både barn og voksne får en god spillopplevelse. Et av disse spillene er «Skilpadderacet» (http://www.spillskrinet.no/show.php?spillid=302). Dette spillet ble nominert til årets barnespill i Tyskland i 2005, og det var vel fortjent spør du meg.

Les mer: Skillpadderacet

 • Marianne Iversen

Det å spille med barn……er ikke alltid så greit

Først skal man finne et spill som barna vil spille, gjerne et de mestrer også. Fint om barna samtidig kan lære litt mens man spiller også. Endelig er spillet valgt, da gjenstår det bare at man som voksen som oftest skal kjede seg gjennom det, for det er bare å innse at spillet er for lett for voksne.

Men hva om det finnes spill som faktisk er omtrent like vanskelige for barn som for voksne? Hadde ikke det vært noe?

Les mer: Det å spille med barn……er ikke alltid så greit

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.