• Anne Lise Johannessen

Manipulering av bilder

Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Det er ofte snakk om forsiktighet når man legger ut bilder av barn på digitale medier. Det finnes mange folk der ute, og alle er ikke like greie å ha med å gjøre. Dersom bildet først blir publisert på nett, så er det der for alltid. Selv om du sletter det i ettertid, så vet du ikke hvem som allerede har kopiert det. Kanskje det også dukker opp i en annen sammenheng og i en helt annen form enn hvordan det var når du postet det.

Casi gjorde nylig noen erfaringer med det ;)

Casi la i god tro ut et nytt profilbilde av seg selv på Facebook. Hun satte bildet offentlig og tilgjengelig for alle som hadde interesse av å se det og fikk dermed mange likes og positive kommentarer. Hun var veldig glad og fornøyd... helt til en dag hun fikk et tips om at noen hadde stjålet bildet hennes og brukt det på en annens kropp :)

Casi ble helt sjokkert. Manipuleringen er så perfekt gjort at man tror det er det opprinnelige bildet ;) Hun er nå nervøs for hva andre skal tenke om noen tilfeldigvis kommer over dette bildet. Det kan få store konsekvenser for henne. I ettertid har hun også funnet andre bilder av seg selv.

Husk at du alltid må ha samtykke av den du legger ut bilde av, og det er ikke lov å legge ut bilder tatt av andre om du ikke har innhentet tillatelse fra fotografen.

Casi har nå fått seg en lærepenge, og fra nå av så er hun mye mer forsiktig med å legge ut bilder av seg selv.

Hva tenker du om å legge ut bilder på nett - spesielt når det gjelder bilder av mindreårige barn? Er du redd for at de skal bli stjålet og manipulert, eller er du ikke så opptatt av det?

Delta i diskusjonen her

 

Anbefalt hobbybok:

Hekling og hakking til kjøkkenet

Denne boka gir flashback til håndarbeidstimene på barneskolen.

Tove Fevang har latt seg inspirere av alle de gamle, fine gryteklutene hun har funnet og fått av venner og bekjente. I tillegg til den store bredden av grytekluter finner du dekkebrikker, håndklær og kluter i varierte teknikker. Kan du ikke teknikkene fra før, kan du nå lære å hekle og hakke samtidig som du lager nyttige og fine bruksting.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.