• Anne Lise Johannessen

Smak spansk

Veldig god bok! Fin blanding av oppskrifter og historier.  

Bli med på matsafari til Madrids spennende kjøkken! Madrid er på kort tid blitt et av verdens ledende mat- og vinområde. Hvor enn du går, finner du fantastiske restauranter og tapasbarer, mange av dem etablert de seneste fem årene.

Les mer: Smak spansk

  • Anne Lise Johannessen

Tapas på norsk

Tapasklassiker i ny versjon!  Miks gode norske råvarer med spansk mattradisjon, og du får de lekreste tapas du kan tenke deg!
 
I Tapas på norsk deler vertshuseier Helena Neraal sine aller beste oppskrifter med deg. Rettene er laget av urnorske råvarer som elg, hjort og laks, ledsaget av sauser, marmelader og chutneys – mange av dem basert på smaker fra skogen. Her er dessuten tapas med reker, krabbe, kamskjell og fersk fisk, og forslag til menyer.

Les mer: Tapas på norsk

  • Anne Lise Johannessen

Vaffeljernets hemmeligheter

Alle har vel et vaffeljern. Visste du at det kunne brukes til mye mer enn å steke vafler? Det har ikke jeg tenkt på før jeg fikk denne boka.

Egg og bacon til frokost? CLT til lunsj? Grillspyd til middag? Lunt leverposteismørbrød til kvelds? Alt kan lages i vaffeljernet. Ha vaffeljernet stående på kjøkkenbenken og la deg inspirere av disse herlige, enkle og kjappe oppskriftene. 

Les mer: Vaffeljernets hemmeligheter

  • Anne Lise Johannessen

Burgerboka

Få matretter har en mer ikonisk status enn hamburgeren. I Burgerboka presenter teamet på Døgnvill Bar & Burger sine beste oppskrifter, smakskombinasjoner og tilberedningstips.

Her finner du klassiske og nyere burgeroppskrifter, i tillegg til oppskrifter på kylling-, lam- og vegetarburgere. Du finner selvsagt også oppskrifter på det beste tilbehøret, sausene, brødet, dessertene, samt kanskje verdens beste milkshaker.

Les mer: Burgerboka

  • Anne Lise Johannessen

Karlas kjøkken

Restauranten Smalhans i Oslo har de siste årene gjort stor suksess med et enkelt helt konsept: Hver dag rydder topprestauranten bordene og serverer god og rimelig husmannskost til middag for byboere og småbarnsfamilier.

Kokken bak ideen var Karla Siverts, kjøkkensjef på Smalhans fra restauranten åpnet i 2012 til hun døde av kreft 29 år gammel i 2016. Gjennom de fire årene på Smalhans komponerte Karla over tusen hverdagsmiddager til sultne og glade gjester. I denne boka har vi samlet de hundre aller beste av dem. Resultatet er en fest av en kokebok.

Les mer: Karlas kjøkken

  • Anne Lise Johannessen

Lises gatekjøkken

«Street food» ‒ eller gatemat ‒ er utvilsomt verdens største kulinariske trend. Selv her i det vinterkalde nord finner man nå food-trucks på gatehjørner og torg, året rundt. Lise Finckenhagen har besøkt gater og markeder i tre verdensdeler for å samle inspirasjon, oppskrifter, historier og bilder. I Lises gatekjøkken serverer hun oss noen av klodens mest uimotståelige matretter, enten de kommer fra Bangkok, Mumbai, London eller Mexico.

Les mer: Lises gatekjøkken

  • Anne Lise Johannessen

Den store høsteboka

Her er det mange fine tips helt fra planleggingen av turen og til ferdig produkt.

Den store høsteboka gir deg alt du trenger å vite for å finne, høste og tilberede en lang rekke bær og vekster som vokser over hele landet. Du får høstetips for nesten hele året: Sommer og tidlig høst byr naturlig nok på flest arter, men tranebærsesongen begynner så snart snøen smelter, og einerbær kan plukkes med ski på beina!

Les mer: Den store høsteboka

  • Anne Lise Johannessen

Tantes energimat

Alle som driver trening og aktiv idrett vet at maten betyr mye. For de beste kan det være avgjørende, og derfor har mange av Norges fremste idrettsutøvere samarbeidet med kokken Torbjørg Haugen, bedre kjent som «Tante». Her får du suksessoppskriftene til Tante, og de gir bedre resultat. Enkelt og greit.

Passer for alle som har liten tid, men gjerne vil yte mer. Og få bedre matvaner.

Les mer: Tantes energimat

  • Anne Lise Johannessen

Ølguiden 2017

Flott gave til en som er glad i øl!

Boken gir en oversikt over alle norske ølsorter som er å få kjøpt i butikker, ølutsalg og på Vinmonopolet. Alle flaskene og boksene er avbildet og beskrevet. I tillegg får du en oversikt over alle øltypene som brygges av de norske bryggeriene. Du har også plass til å gjøre dine egne notater og vurderinger om hver ølsort - og gi dem egne terningkast.

Les mer: Ølguiden 2017

  • Anne Lise Johannessen

Kreative Kaker

Er du litt lei av å stille med den samme sjokoladekaka hver gang? I denne boka får du masse inspirasjon til kakepynting for alle anledninger.

Forfatteren, Mia Celine er 15 år og hun har vært en etterspurt kakebaker siden hun var 12 år. Dette er imponerende!

Les mer: Kreative Kaker

  • Anne Lise Johannessen

1 porsjon (Adam Bjerck)

Dette er et must av en kokebok i enhver enmannshusholdning med oppskrifter tilpasset én porsjon. Fokuset på raske – og ikke for dyre – retter i hverdagen gjør boken perfekt til små travle husholdninger. «Spis godt og sunt – selv om du gjør det alene», er Adams motto. De praktiske ukemenyene gjør det enkelt å planlegge og handle, slik at man ikke ender opp med mange ubrukte ingredienser i kjøleskapet, som til slutt må kastes. Oppskriftene kan også dobles for dem som bor i tomannshusholdninger og for dem som får en gjest på døra.

Adam Bjerck er en anerkjent kokk og har vært med på Kokkelandslaget. I 2013 var han med og starte Adams matkasse, leveranse av ferdigkomponerte middagsretter hjem på døren. Det som begynte som en idé blant fire unge gründere fra Bergen, har vokst til å bli et nasjonalt merkenavn innen et lite år.

Les mer: 1 porsjon (Adam Bjerck)

  • Fred Are Johannessen

En lettfattelig og informativ bok om øl og ølsmaking

Vil du bli en ølkjenner? Eller lære deg forskjellen på godt og dårlig øl? I denne boka blir du kjent med de viktigste øltypene. Du får en innføring i ulike smaker i øl, regionale bryggetradisjoner og hvordan du kan bedømme øl.

Ølsmaking er en innholdsrik guide til de gode ølopplevelsene og gir deg både kjøpsveiledning og tips om hvor du får tak i spesielle øl. Boka inneholder smaksøvelser underveis og har forslag til flere øltester du selv kan gjennomføre – alene eller sammen venner.

Les mer: En lettfattelig og informativ bok om øl og ølsmaking

  • Anne Lise Johannessen

Bare juice det

Det finnes knapt noen smartere måte å få i seg kroppens viktigste byggestoffer på enn å drikke juice basert på grønnsaker. frukt og bær. Uansett alder og situasjon er en hjemmelaget juice med de riktige ingrediensene fantastisk både for din mentale helse og for kroppen. Lær deg å lage frokostjuice, juicer til mellommåltider, juicer før og etter trening og juicer til detox og som kostholdstilskudd.

Les mer: Bare juice det

  • Anne Lise Johannessen

Juice detox

Etter salgssuksessene Juicy!, Superjuicy! og Juicy familie!, er hele Norges juicedronning klar for å gå ett skritt videre.

Denne nye boka Juice detox er helt ny nå i 2015. Den gir deg enda flere oppskrifter på sunn juice og smakfulle supper. Den kan også hjelpe deg på veien til å få i gang daglig juicing på en enkel og smaksfull måte. I boken viser også forfatteren hvordan du ved å gjennomføre en juicebasert detox kan rense kroppen, få en kickstart på en sunnere hverdag og rett og slett gå ned i vekt.

Les mer: Juice detox

  • Anne Lise Johannessen

Superjuicy!

Det har blitt veldig populært å lage sine egne juicer og i denne boka finner du mange oppskrifter - både til deg som trener og juicy supershots og juicepops (is) fulle av vitaminer og enzymer - til hele familien.

Du lærer om hvor bra grønnsaker er for kroppen din, og hvordan du kan få de i deg på en enkel og rask måte.

Les mer: Superjuicy!

  • Anne Lise Johannessen

Bare barnemat

Alt du trenger å vite om maten som er best for barna dine

Alle foreldre ønsker å gi barna sine sunn mat og gode matvaner. Boka gir deg alt du trenger å vite, fra oppskrifter, praktiske tips, faglig gode råd og informasjon om mat/ernæring og barn. Boka er helt oppdatert i forhold til nyere forskning innenfor ulike temaer som matallergi, intoleranse og sukkerdebatten. Her er forslag til måltidsmønster, valg av drikke, sammensetning av kosten, mat med jern etc.

Les mer: Bare barnemat

  • Anne Lise Johannessen

Grill med glød og fantasi

Å samles rundt grillen er noe helt spesielt og stemningsfullt. Vi griller for å være sammen og for å forlenge samværet rundt et godt måltid.

Grillen kan by på mye mer enn bare stekte biffer. Ved å benytte indirekte grilling kan man også bake og sautere over glødende kull. Og det vil igjen si at hele måltidet kan tilberedes på grillen.

Les mer: Grill med glød og fantasi

  • Anne Lise Johannessen

Ingers kokebok

Enkel og slankende kokebok av gründeren bak Ingers rugbrød

Inger Kløkstad har blitt berømt for sitt Ingers originale rugbrød, som selges i store kvanta i en rekke bakeriutsalg landet over. Hun driver kostholds/slankekonseptet Hverdagskost – Fibermat, som er et kurs som holdes over hele Norge.

Les mer: Ingers kokebok

  • Anne Lise Johannessen

Kokke-Lise


Lise Finckenhagen - Frokost-TVs faste kokk - har samlet 101 av sine beste oppskrifter på småretter, middagsretter, desserter og kaker i en svært brukervennlig kokebok.

Les mer: Kokke-Lise

  • Anne Lise Johannessen

Lettere

I denne boka forteller Grete Roede om sitt liv som en av Norges mest vellykkede gründere.

Boka har i tillegg en mengde spennende oppskrifter på spennende og variert mat tilpasset alle som ønsker å gå ned i vekt, samt en masse gode tips fra Grete Roede selv.

Les mer: Lettere

  • Anne Lise Johannessen

Lettlaget barnemat

Også de aller minste fortjener det beste i matveien! Med denne praktiske og morsomme kokeboken er det lett å lage både god hverdagsmat og lekker kosemat.

I tillegg til oppskriftene får du en mengde lure triks og gode råd om hvordan du kan gjøre overgangen til fast føde enklest mulig, og hvordan maten kan varieres. Forfatteren tipser også om hvilken type mat barna selv kan være med å lage når de blir litt større.

Les mer: Lettlaget barnemat

  • Anne Lise Johannessen

Vi baker!

Barn liker å bake - og alle barn kan lære det.

Marit deler med leserne sine beste oppskrifter på alt fra brytebrød, fetaboller og scones til blåbær- og nøttemuffins, ananas oppnedkake og barnas favorittsjokoladekake.

Les mer: Vi baker!

  • Anne Lise Johannessen

Barnemat

I denne boka finner du 150 oppskrifter på barnemat. Her er det alt fra grøtmåltider til større middagsretter.

Boka har også en del om ernæring, allergi, kjøkkenutstyr, råvarer m.m. I tillegg får man tips til bursdagsmat og internasjonale retter.

Les mer: Barnemat

Anbefalte krimbøker:

Smak av egen medisin (Vigdis Lysne)

Den unge kvinnen Lilja er bundet til sengen på en institusjon for hjerneskadde. Men hun har ikke alltid vært hjerneskadet. Det ble hun først etter at en kjendislege begynte prosessen som Liljas søster kaller "kidnappingen".

Den internasjonalt kjente legen, Sonia Nygren, er i København for å delta i et debattprogram om HPV-vaksiner, men hun forlater aldri byen igjen. Hvorfor er hun død? Og er det en forbindelse til arbeidet hennes med å gjøre vaksiner sikrere?

Hva skjer med Lilja: Vil det lykkes for familien å få henne hjem? Er det en forbindelse mellom Nygren og Lilja - og hvilken rolle spiller kjendislegen som fikk Lilja anbrakt på hjerneskadesenteret

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.