Lillemann Ildebrann

 • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE - Lillebrann Ildebrann av Merete Junker. Leseeksemplar fra forlaget:

Et ubebodd bolighus brenner ned, og liket av en kvinne blir funnet i ruinene. Samtidig forsvinner en 13 år gammel gutt som nettopp har flyttet inn i nabohuset.

Dette er en bok som jeg kan anbefale. Ha den i tankene når du skal ut å handle julegaver.

Les mer: Lillemann Ildebrann

Så ble det kaldt

 • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE - Når du plukker en blomst av Frode Eie Larsen. Leseeksemplar fra forfatteren:

Trude er ute med noen fra jobben. Hun blir etterlyst da hun ikke holder en avtale på veien hjem. Eddi Stubb settes på saken og det fører han til Paris. Da enda en kvinne forsvinner, begynner politiet å ane en sammenheng, og til slutt blir saken veldig personlig for Eddi.

Jeg har lest at flere mener at dette er forfatterens beste bok, og det kan jeg stille meg bak. Jeg føler at forfatteren nå er vel etablert blant de kjente og kjære forfatterne. Løp og kjøp er mitt tips! I disse dager kan du faktisk vinne boka i facebookgruppa Krimbøker.

Les mer: Så ble det kaldt

Tro meg når jeg lyver

 • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE - Tro meg når jeg lyver av Ellen G. Simensen. Leseeksemplar fra forfatteren:

Johanna flytter til byen for en lærerjobb. I bagasjen har hun med seg mange hemmeligheter. Hun blir godt kjent med politimannen Lars og datteren hans, Annie. Annie har det tilsynelatende ikke helt greit på skolen, og Johanna vil gjerne hjelpe. Lars jobber med en sak hvor en tidligere klassekamerat blir funnet død. Saken blir straks mer kompleks enn han hadde trodd på forhånd.

Drukning, eventyr og pedofili er sentrale temaer i historien. Flott debutbok av forfatteren! Denne må du lese!

Les mer: Tro meg når jeg lyver

Min sønn

 • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE - Min sønn av Arne Svingen. Leseeksemplar fra forlaget:

Jorunn bor alene med sin sønn. En natt kommer han sent hjem, og har blod på genseren. Dagen etter finner hun ingen tegn til blod noe sted. Noen dager senere leser hun at en dame i nabolaget har blitt drept. Jorunn snuser litt rundt, og blir kjent med en mann som har sett en gutt gå fra åsstedet. 

Historien tar for seg forholdet mellom mor og sønn, og manglende kommunikasjon mellom disse. Fin og kort roman.

Les mer: Min sønn

Datter savnet

 • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE - Datter savnet av Harlan Coben. Leseeksemplar fra Cappelen Damm:

Paige er en tenåringsjente som kommer litt skjevt ut og blir avhengig av narkotika. Hun rømmer hjemmefra. En dag ser faren henne i parken. Han prøver å få kontakt med henne, men hun løper vekk. Simon følger etter, men det får han til å havne i et miljø han ikke vil være i, og med uante konsekvenser. Nå kan hverken Simon eller resten av familien hans føle seg trygge.

Harlan Coben er en veldig god forfatter som skriver godt. Historiene er alltid engasjerende. Som forventet er også denne historien spennende fra start, og slutten overrasker. Les den selv, og fortell meg gjerne hva DU mener.

Les mer: Datter savnet

Remis

 • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE - Remis av Gunnar Flørenes Gundersen. Leseeksemplar fra forfatteren:

Elin Martinsen planlegger en perfekt middag. Alt er klart, bare hovedgjesten mangler. Noe går galt, og kvelden blir ikke som hun hadde sett for seg. Vi blir tatt med på etterforskningen rundt flere mord, samt noen kompliserte familieforhold. Frelsesarméen har en sentral rolle i boka.

Spennende historie som slutter med en uløst hendelse, og boka har derfor en sterk tilknytning til den kommende boka som sannsynligvis kommer i salg senere i år.

Les mer: Remis

Tiggeren

 • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE - Tiggeren av Sofie Sarenbrant. Leseeksemplar fra forlaget:

En tigger blir drept i Stockholm, og morderen oppdager at det finnes et vitne. Politiet finner ikke ut av det. Politietterforsker Emma Sköld mistenker at det er noe galt med politiets etterforskning, men hun kan ikke stå fram med det. Faren hennes, som tidligere var politimester, hjelper henne med saken.

God og fengslende historie som du ikke vil legge fra deg. Denne forfatteren bør alle krimelskere få med seg.

Les mer: Tiggeren

Krypdyrmemoarer

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Liv bor i kollektiv sammen med Ingar og Egil. Sammen skaffer de seg pytonslangen Nero. Liv får et nært og tett forhold til slangen. Vi kan også lese om Iben som etter en krangel med sin mor, forsvinner, og politiet blir koblet inn. Politiet etterforsker bredt og brikkene i puslespillet går til slutt i hop.

Jeg ble raskt veldig fengslet av historien i boka. Fin og orginal historie. Anbefales!

Les mer: Krypdyrmemoarer

Død manns tango

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Vi er i Haugesund, og det skjer flere dødsfall, noen ganske makabre. Politietterforsker Lotte Skeisvoll føler etterhvert at morderen også er ute etter henne. Journalist Viljar Ravn Gudmundsson blandes inn i saken. De må tilslutt ta et vanskelig valg, skal de innrømme at de sto bak drapet på nynazisten Geirmund Bakken eller skal de la en annen ta straffen for det?

Dette er den siste boka i trilogien om journalisten og politietterforskeren. Det er synd, og jeg kommer til å savne de! God og spennende historie! Hele serien har presentert et godt plott som engasjerer fra start til slutt. Anbefales!

Les mer: Død manns tango

Kvinnen uten ansikt

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Andrea gifter seg med Graham. En dag avslører Andrea for Graham at hun har arvet et stort fond etter foreldrene som hun ikke kan bruke. Paret drar på klatretur, og Andrea forsvinner. Litt senere finner en gutt finner et lik i en krabbeteine. Liket viser seg å være Lynn Hoff. Ingen kjenner til henne. Tracy Crosswhite settes på saken. Etterhvert avdekkes det mistanke om identitetsforfalskning.

Jeg liker veldig godt denne serien. Tracy Crosswhite er en fin etterforsker som jeg liker godt. Forfatteren skriver med en lett penn. Historien er lett å følge og spennende fra du starter å lese.

Les mer: Kvinnen uten ansikt

Pumasommer

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er kjøpt i bokhandel:

Her er det på en måte flere parallelle historier, som til slutt får en sammenheng. Felis overvåker advokat Torkel Vaa, som får anonyme tegninger i posten. Fjortenårige Silje oppdager noe hun ikke burde sett. Journalisten Mette Minde blir involvert i saken siden hun begynner å få følelser for Torkel. Til slutt vikles alt sammen i en spennende historie hvor vi er innom "bygdedyret" - og selvfølgelig skjer det et drap.

En spennende og lettlest krimbok. Av de tre første bøkene til Junker som handler om Mette Minde, var dette den jeg likte aller best.

Les mer: Pumasommer

Det du gjorde

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er kjøpt i dagligvarebutikk:

Ali har invitert den gamle vennegjengen på weekendbesøk. Det er 25 år siden de alle har vært samlet. Kvelden går fint, men det strekker ut. Ali er trøtt og går til slutt og legger seg mens flere av de andre fortsetter. På natten våkner hun og hører et skrik. Inn kommer Karen gråtende og sier at hun har blitt voldtatt. Hun sier at det er Mike, mannen til Ali som gjorde det.

Noen ganger er det bøker som jeg ikke klarer å gå forbi når jeg er og handler mat. Dette var en sånn. Den var ikke engang på salg. Den bare sto der i hylla si og "ropte" på meg. Lettlest og spennende bok. Kanskje den får bli med deg hjem også?

Les mer: Det du gjorde

Spindelvevet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som pdf av forfatteren:

Tenåringsjenta Cecilie bor hos faren etter at foreldrene ble skilt. Faren er overbeskyttende og liker ikke at datteren går ut alene på kvelden. En kveld presser Cecilie likevel igjennom en kveldstur alene med hunden Carl Ivar. Vi skjønner at noen følger etter henne. Det som faren fryktet skulle skje blir virkelighet, og Cecilie blir bortført. Bjørn Brenner i politiet får saken, og etterhvert viser det seg at dette får personlige konsekvenser for han.

Spennende historie. Neste bok kommer senere i år, og jeg gleder meg veldig til det. 

Les mer: Spindelvevet

Elsker deg død

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

I starten av boken er vi med Jody og Walt på skiferie på det franske vintersportsstedet Courchevel. Det snør tett og sikten er dårlig. Noe skjer og de to ektefellene kommer fra hverandre. Walt dukker heller ikke opp i løpet av kvelden, men Jody virker veldig uberørt. Snart skjønner vi at Jody ikke er den hun utgir seg for å være.

Dette er en kjempebra serie. Roy Grace virker som en flott etterforsker, og han løser alltid spennende saker. Det er ingen unntak i denne boka, som er nummer tolv i serien.

Les mer: Elsker deg død

Hjerteløs

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

En avisredaktør blir drept. Ektefellen ser ut til å være den opplagte morderen,men er det virkelig så enkelt? I den tidligere boka leste vi at Marthe kjemper for livet med sine hjerteproblemer. Ole Vik må ta et valg som han er i tvil om er helt "innafor". Samtidig midt oppi dette må også Cecilie løse et personlig problem.

Endelig en ny bok om Ole Vik og Cecilie Hopen. Dette er den trettende boka i serien, og den er iallefall ikke dårligere enn de andre. Ikke gå glipp av denne boka!

Les mer: Hjerteløs

Døden ved verdens ende

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Dette er en eldre bok fra 2013, men bøker er absolutt ikke ferskvare. Dette er den første utgivelsen fra Liv forlag med samling av krimnoveller. Her finner du både kjente og ukjente forfattere. 

Fin samling med mange fine krimnoveller!

Les mer: Døden ved verdens ende

Dødelig bekjentskap

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Henrietta, kalt Hen og Lloyd flytter inn i et nytt hus. De er veldig fornøyd - helt til de møter de nærmeste naboene. På en omvisning i huset til naboene gjenkjenner Henrietta en gjenstand som er knyttet til et tidligere drap. Henrietta blir etterhvert helt sikker på at Matthew, som naboen heter, er en morder, og hun observerer han i flere mistenkelige situasjoner. Det er ikke like lett å få andre til å tro på det hun forteller.

God og underholdende psykologisk thriller.

Les mer: Dødelig bekjentskap

Ta meg tilbake

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Da Finn tilfeldigvis møter Layla blir de raskt et par. De drar på bilferie, og på vei hjem til England stopper de for et toalettbesøk. Layla blir i bilen, og da Finn kommer ut igjen - er hun sporløst borte. Dette er historien Finn forteller til politiet iallefall. Senere møter Finn søsteren til Layla, Ellen, og romantikk oppstår. Etterhvert planlegges det bryllup. Plutselig tror en gammel nabo at han har sett Layla, og mystiske små trefigurer dukker tilfeldig opp. Er det virkelig Layla som er tilbake?

Wow, enda en sånn bok på rappen etter den andre jeg leste. Få med deg denne i sommer!

Les mer: Ta meg tilbake

Nøkkelen i låsen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Rowan ser en perfekt jobbannonse. Det søkes etter en barnepasser hos en familie med fire barn i Skottland. Lønnen er langt over forventet. Hun drar på jobbintervju, og liker stedet og familien veldig godt. Da hun får jobbtilbudet, blir hun veldig glad. Da hun har jobbet der kort tid, begynner det å skje mye rart, og da et av barna plutselig dør - og Rowan blir anklaget for drap, blir lykken snudd til et mareritt.

Her er en sånn bok igjen. Kjempegod bok, akkurat sånn som jeg liker; Litt skummel uten ekle detaljer, og en veldig overraskende slutt. Les den!

Les mer: Nøkkelen i låsen

Dronningen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Tale begynner som lakei for dronningen. Hun har ingen erfaring med den slags jobb. Det blir en spennende jobb, mye mer spennende enn hun kunne ha forestilt seg på forhånd. Den første jobben hennes er å sørge for at regjeringen er på plass i Statsrådssalen før dronningen og kronprinsessen. Allerede her begynner Tale å ane at jobben hennes kan by på enkelte problemer.

Orginal historie som er spennende helt fra start. Dette er en bok du ikke har lyst til å legge fra deg, du vil bare fortsette å lese.

Les mer: Dronningen

Stålrosen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt i gave fra forfatteren:

Her møter vi igjen Jan Petter Salte og kollegaene hans som jobber på Tønsberg politistasjon. Det blir funnet en død utlending på et busstopp. Mistenkelige funn gjør at saken sendes til PST. Samtidig forsvinner en ambassadekone. Noe som forvirrrer etterforskerne.

Jeg husker at jeg syntes at forfatterens debutbok hadde en tung start. I denne boka har det skjedd noe. Jeg er i historien fra start. Fin politikrim!

Les mer: Stålrosen

Henrys hemmelighet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Martin Benner er advokat. Han har to venner, Magda og Henry i New York. Da Henry dør kjøper Martin seg inn i Henrys andel. I begravelsen til Henry, blir Martin oppsøkt av en mann som har noen merkelige påstander, han sier at Henry ble drept. Bestevennen til Martin, Lucy holder på å planlegge bryllup. Hun kjøper en flott bryllulpsgave til sin kommende ektemann. Hun vet ikke da hvilke konsekvenser det senere skal få.

Her er en bok som du bare må lese. Fin historie og genial løsning.

Les mer: Henrys hemmelighet

Og himmelens krefter skal rokkes

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt i gave av forfatteren:

Forskerne Tor Tønder og Maria Skog er preget av fortiden. Da de møter hverandre i Tanzania virker det skjebnebestemt, og sammen engasjerer de seg i et enestående prosjekt. Historien tar oss med på en reise mellom Tanzania, Norge og Silicon Valley. Vi stifter bekjentskap med Teslas patent på trådløs energitilførsel og ikke minst: jordskjelvmaskinen, det trådløse prosjektets mørke bakside.

Dette er bok nummer to i en trilogi. Jeg liker hvordan forfatteren skriver og at historiene alltid har en høy spenningsfaktor. Selv om denne boka fint kan leses uavhengig av den første, knyttes historien likevel fint sammen med den første boka.

Les mer: Og himmelens krefter skal rokkes

Lysningen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Tracy Crosswhite havner igjen opp i en gammel uløst kriminalsak. Ei jente begikk selvmord etter at kjæresten fant en ny. Det er iallefall den oppfatningen media hadde av saken. Tracy er ikke helt sikker, og ser på saken med nye øyne. Parallellt jobber hun også med en nyere sak hvor en dame har tatt livet av mannen sin i selvforsvar.

Tracy Crosswhite er en fin etterforsker som havner opp i mange spennende saker. Fin politikrim.

Les mer: Lysningen

Hjerteknuser

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

17 år gamle Alexander våkner i samme seng som ei jente på fest. Det er bare ett problem, jenta er død. Alexander husker ingenting. Han ringer til faren, journalist Viljar Ravn Gudmundsson. Etterhvert kommer politiet, og Alexander stikker av i farens bil. Det viser seg etterhvert at det i tillegg til alkohol også har vært tilgang på narkotika på festen.

Forfatteren skriver gode historier med et bra språk. Jeg blir fanget inn i historien fra første side.

Les mer: Hjerteknuser

Vinterland

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Det er lille julaften, Signe Kristiansen, etterforskningsleder ved Københavns drapsavsnitt, blir oppringt av sjefen. Ferien er avlyst: Det har vært en enorm eksplosjon ved julemarkedet på Kongens Nytorv. 19 personer er drept, mange flere skadd. Danmark er rystet, og alle kluter settes til for å finne ut hva som har skjedd og hvem som står bak.

Spennende og lettlest historie.

Les mer: Vinterland

Tvillingen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er kjøpt i bokhandel:

Journalist Mette Minde kommer tett på et drap ved den videregående skolen. Idun og Ylva er to tvillingjenter. Begge kjenner de den avdøde. Ylva har sittet barnevakt for guttene til Mette og får uvedkommende på besøk, og etter en stund forsvinner hun sporløst. Hva kan ha skjedd?

Merete Junker skriver spennende historier fra Grenlandsområde, og denne er ikke noe unntak. Lettlest bok, og språket flyter fint.

Les mer: Tvillingen

Djevelens yngel

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget/forfatteren:

Eivind skal bare ut å kjøpe is sammen med Maria som er en kunde i kunstgalleriet til moren til Eivind. Moren kontakter politiet da han ikke kommer tilbake. Else som er ute å kjører i etterkant, kjører plutselig på noe mykt, og oppdager en gutt i veibanen. Stella og Marius kommer også kjørende, og kjører med ett på en støtfanger. Det viser seg at episodene gradvis knyttes til hverandre.

Myriam skriver bra. Selv om historien er litt mørk, så blir man dratt inn i den spennende handlingen fra første side. Dette er bok tre i en trilogi, og den kan absolutt anbefales uansett om du har lest de to første eller ikke.

Les mer: Djevelens yngel

Rivertonvinnernes beste krimnoveller

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er kjøpt i bokhandel:

10 krimnoveller av forfattere som har vunnet Riverton-prisen. Her er både nye og gamle historier. Forordet er skrevet av Tom Egeland, som var president i klubben da boken ble utgitt i 2018.

Fin bok med et utvalg noveller. Denne passer fint når du f.eks. ikke orker å lese en hel bok, men ønsker små korte uavhengige historier.

Les mer: Rivertonvinnernes beste krimnoveller

Bare deg

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Pål jobber på t-banen, mens Iris er freelancer. De møtes tilfeldig og søt romantikk oppstår. Pål fremstår som den perfekte kjæreste, men bak kulissene er kanskje ikke alt likevel så rosenrødt som det ser ut som utenfra.

Forutsigbar historie, men likevel en viss grad av spenning.

Les mer: Bare deg

Våroffer

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Thea som er utdannet lege og gift med David, flytter inn på et slott i Skåne. Thea har tidligere jobbet for leger uten grenser og personopplysningene hennes er beskyttet. Hun er veldig lukket om sin egen familiebakgrunn. Thea fatter en interesse for den gamle saken hvor den 16 år gamle Elita Svart blir myrdet i skogen på Valborgsnatten. Det blir ikke like godt mottatt av alle.

Anders de la Motte skriver veldig bra bøker med gode historier. Denne boka har en spennende historie med godt driv.

Les mer: Våroffer

Alle fugler små

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

For noen år siden ble den unge jenta Maja funnet død i en elv. Moren er dommer og sliter fortsatt med dødsfallet. Datteren elsket kjøttmeiser, og en dag finner moren en kjøttmeis lukket inn i kjelleren. Samtidig finner de en ung gutt død. Silje jobber som patolog og finner påfallende mange likheter i sakene.

Lettlest og fin historie, med et passe stort persongalleri.

Les mer: Alle fugler små

Siste åndedrag

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Tracy Crosswhite er tilbake etter at søsteren ble drept i den første boka. Denne gangen jakter hun på en seriemorder som dreper unge jenter som opptrer som lettkledde dansere. Tracy får ansvar for saken. Hun opplever også at en stalker er ute etter henne. Tracy ser en mulig forbindelse til et drap som ble begått ti år tilbake.

Dette er en god og tradisjonell krimbok med en spennende historie.

Les mer: Siste åndedrag

Sort gryte

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forfatteren:

Olivia blir kontaktet av Leonora. Hun er danser i deathmetal-bandet Frityricon, og trenger hjelp i en trakasseringssak. Olivia tar saken, og med ett befinner hun seg i sentrum for et drap. Olivia må spane på festivaler og konserter til noens store irritasjon.

Enda en ny Olivia-bok, nummer syv i rekken. Jeg gleder meg alltid til å lese en Olivia-bok, og med denne boka er forfatteren helt tilbake på topp igjen. Har du ikke lest bøkene hennes enda, så bør du sette i gang nå.

Les mer: Sort gryte

Skjebnesteinen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Niesa til Kripos-etterforsker Harinder blir funnet i en elv av noen forbipasserende. Harinder er norsk-indisk, og har liten kontakt med den indiske delen av familien. Han drar likevel til Edinburgh for å hjelpe familien. Etterhvert blir han involvert i etterforskningen. Drapsetterforsker Rachel finner noen mulige tråder til en drapssak hjemme i Norge.

Som hans første bok er også denne en lettlest og spennende historie som er verdt å lese.

Les mer: Skjebnesteinen

Galgedans

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Theodor jobber i et begravelsesbyrå, og er gift med Margareth - som er ganske kald. Sammen har de datteren Jenny. Margareth virker ikke så interessert i Jenny, men Theodor forguder henne. Barnehagen og senere skolen er bekymret for Jenny, det virker ikke som om hun passer helt inn. Når Jenny nærmer seg tenårene, begynner marerittet.

Dette var en spesiell bok. Mine tanker om boka varierte fra wow, kjempebra bok, ekkel bok, makabert og tilbake til fantastisk grøsser. Les den om du tør ;)

Les mer: Galgedans

Slakt

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Politibetjent Tom Graystone jobber med en sak hvor en mann er dømt for et dobbeltdrap. Magefølelsen til Graystone sier at det er noe som ikke stemmer i saken. Sammen med sin kollega Dagny begynner han å nøste opp i saken som viser seg å være mye mer kompleks enn de først tror.

Pangdebut av forfatteren! Engasjerende historie. Denne boka, signert av forfatteren, kan du nå vinne i facebookgruppa Krimbøker.

Les mer: Slakt

Ulykke

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forfatteren:

En mann er på elgjakt i starten av boka. Han skal skyte et rådyr, men noe går feil. På bakgrunn av dette gjør mannen et valg. Journalist Stig Toft får snusen i saken. Når han begynner å grave i saken, vet han ikke hvilken fare han utsetter seg selv og de rundt han for.

Spennende bok. Jeg liker hovedpersonen Stig Toft, og håper at det kommer flere bøker med han senere.

Les mer: Ulykke

Maestro

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Flere drap blir begått i Haugesund. Journalist Viljar Ravn Gudmundsson mottar forhåndsvarsler. I politiet er det Lotte som har saken. Klarer hun å finne morderen før for mange menneskeliv blir tapt?

Dette var en veldig artig bok, om man kan si det om en krimbok. Dette er den første boka jeg leser av forfatteren, men den ga mersmak og heldigvis har jeg de to neste bøkene hans i lesehaugen min.

Les mer: Maestro

Mistenkt

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Alex og Rosie drar på backpackertur til Thailand. Alex skulle egentlig dra sammen med bestevenninnen, men da hun får økonomiske problemer stiller Rosie opp. Det viser seg at Alex ikke kjenner Rosie så godt, og turen blir ikke akkurat som den hun hadde drømt om. Da familien til slutt sliter med å få tak i jentene er det duket for bekymringer og etterforskning. Journalist Kate Waters er personlig involvert i saken og er den første som kan presentere sannheten om det som skjedde.

Spennende historie som passer bra nå i påska.

Les mer: Mistenkt

Etter Ruth

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

En dag Alice sitter på toget, ser hun plutselig Ruth. Det er bare det at Ruth forsvant for mange år siden. Ektefellen hennes George kjente Ruth da de var unge, men han vil ikke si så mye om henne. Alice begynner å grave i saken, og etterhvert finner hun ut at det er mye ektemannen har holdt skjult for henne.

Ok bok, men litt uklar slutt.

Les mer: Etter Ruth

De udugelige

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forfatteren:

En serbisk krigsfange som soner i Norge står sentralt og det åpenbare gir politiet tunnelsyn. For noen blir det jakt, for andre en kamp for å være profesjonelle, for de falske – et utstillingsvindu.

Boka får meg til å føle at jeg er med i politiarbeidet på en virkelig sak. Spennende og god politikrim, men kan kanskje oppleves litt tung innimellom. Les den og bedøm selv :)

Les mer: De udugelige

Jenta med ballongen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er kjøpt i bokhandel:

Lotte har vært i bursdag og er på vei hjem da hun hun møter en dame som lufter hunden sin. I hånda har Lotte en rød ballong. Lotte springer inn i skogen, og damen med hunden går den samme veien. Kun en av de kommer levende ut av skogen. Etterhvert oppdages det at hunden har blitt borte. Journalist Mette Minde forsøker å nøste opp i saken i tillegg til politiet.

Lettlest og god historie med godt driv.

Les mer: Jenta med ballongen

Gå med meg

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Kristine var russ i 1990. Nå er det reunion russetreff. Med ett blir hun en som en annen. Til tross for at det kristne miljøet hun tilhører ikke rører alkohol, slår Kristine seg løs med å drikke. Hun møter igjen Geir, og sammen forsvinner de inn i skogen. Jounalist Ira jobber med en sak om russ. Hun går opp på en høyde i skogen for å få noen fine oversiktsbilder. Da snubler hun over en død russejente i ei myr.

Dette er en fin bok med en orginal og spennende historie. Boka anbefales.

Les mer: Gå med meg

Piken på toget

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er kjøpt i bokhandel:

Rachel ser sitt drømmepar fra togvinduet. Hun spinner opp sin egen fantasihistorie rundt paret. En dag brister glansbildet hun har av de, da hun ser en tredje person sammen med Jess, som hun kaller kvinnen. Kort tid etter blir Jess etterlyst på nyhetene, hun har forsvunnet fra hjemmet sitt.

God bok som er verdt å lese, men ikke så fantastisk som jeg har lest at den skal være ;)

Les mer: Piken på toget

Visning

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt i julegave:

Familien Göransson har visning på huset sitt. Morgenen etter finner den seks år gamle Astrid pappaen sin brutalt drept i gjesterommet. Ingenting tyder på innbrudd, og drapsvåpenet er en av familiens egne kjøkkenkniver. Kan noen ha gjemt seg i huset etter visningen?

Lettlest og spennende historie.

Les mer: Visning

Kvinnen i lugar 10

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt i julegave:

Reisejournalist Lo Blacklock får drømmeoppdraget. Hun skal være med på et luksuscruise til de norske fjordene og skrive om det i reisemagasinet hun arbeider for.

Spennende bok. med en historie som vekker nyskjerrighet og man vil bare lese videre for å forstå hva som har skjedd.

Les mer: Kvinnen i lugar 10

Påskekrim 2020

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Dette er en bok med små avsluttende krimnoveller. Novellene er fra 15 ulike forfattere.

Fin bok når du vil slappe av med små avsluttende historier, og ikke lese en hel bok. 

Les mer: Påskekrim 2020

Risiko

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Liv og Olav er på klatretur i Thailand, da Olav plutselig får et illebefinnende. Liv gjør det hun kan for å redde han, men klarer ikke holde han igjen da han faller utfor stupet. I ettertid oppdager Liv at Olav hadde flere hemmeligheter som hverken hun eller hans nærmeste kollegaer visste om. Liv kan ikke fri seg fra tanken om at fallet ikke var noen ulykke.

Forlaget Press utgir ikke skjønnlitteratur, men de gjorde et unntak for denne boka, og det skjønner jeg godt. Risiko er en spennende debutbok som jeg kan anbefale.

Les mer: Risiko

Ryktet går

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Joanna har flyttet til den lille byen Finstead i England sammen med sønnen Alfie. Joanna jobber som eiendomsmegler og deltar i en lesesirkel. En dag hører hun et rykte om at en tidligere barnemorder bor i byen og har fått ny identitet. Joanna blir mistenksom og ryktet spres videre. Hva er den nye identiteten, og bor hun virkelig her i denne lille byen? Er hun fortsatt farlig?

Dette var en bok som jeg leste ut på en dag, klarte rett og slett ikke å legge den fra meg.

Les mer: Ryktet går

Jærtegn

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Isak bor i den lille byen Marbäck i Sverige. Onkelen Edvard er et stort forbilde. En kveld brenner det i et hus. Louisa som er kjæresten til Edvard omkommer i den påsatte brannen. Politiet er tidlig ute med sin mistanke mot Edvard, og han ender i fengsel. Kan det være at politiet har feil gjerningsmann?

Fint skildret hvordan en hendelse kan påvirke en hel by i mange år.

Les mer: Jærtegn

Fallesjuke

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Veslemøy skal hoppe i fallskjerm sammen med vennene sine under ekstremsportuka på Voss. Noe er galt, og fallskjermen løser seg ikke ut. Veslemøy detter i bakken foran sjokkerte tilskuere. Det viser seg at fallskjermen er sabortert og politiet starter drapsetterforskning.

Dette er en kjempegod bok som jeg absolutt anbefaler deg å lese!

Les mer: Fallesjuke

Nordstjernen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Tvillingsøstrene Jenna og Soo-Min har et nært forhold. De synes begge det er trist da Soo-min drar bort et år for å studere. Hun forsvinner sporløst sammen med gutten Jae-hoon fra en strand i Sør-Korea. Alle mener at de har druknet, men Jenna kan ikke slippe tanken på at hun kan ha blitt kidnappet. Disse mistankene styrker seg etterhvert, og Jenna blir tilbydd en stilling i CIA for å reise på et oppdrag i Nord-Korea.

En fin og spennende bok som tar for seg det stengte marxistiske monarkiet i Nord-Korea.

Les mer: Nordstjernen

Noe i vannet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Erin og Mark planlegger et storslagent bryllup, men da Mark mister jobben må planene justeres. De velger likevel å dra på en luksuriøs bryllupsreise til den tropiske øya Bora Bora. En dag de er ute og dykker, finner de noe i vannet. Det funnet kommer til å forandre livene deres for alltid.

Her er nok en ny forfatter som slår til med en veldig god bok på første forsøk. Legg merke til denne spennende boka, og les den!

Les mer: Noe i vannet

Magdalenahuset

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Renate bor i Bergen. En dag får hun en telefon fra tanten Magdalena som bor i Mandal. Hun har noe viktig å fortelle henne. Renate tar flyet ned neste dag, men finner da tanta utenfor vedskjulet med en stor hodeskade. Magdalena blir sendt på sykehus og lagt i koma. Hva var det hun skulle fortelle Renate, og er det noen som har forsøkt å forhindre Magdalena i å snakke med Renate? Etterhvert oppdager Renate flere ting som ikke er helt som de skal.

Flott debutbok av forfatteren! Denne boka kan du vinne i premie. Les mer i artikkelen.

Les mer: Magdalenahuset

Den niende graven

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er kjøpt i bokhandel:

I et vinterkaldt Stockholm har Sveriges justisminister forsvunnet sporløst på den korte veien mellom Riksdagen og en ventende bil. Fabian Risk kalles inn for i hemmelighet å etterforske justisministerens forsvinning.

Dette er den andre boka i serien om Fabian Risk, men historien er lagt til tiden før den første boka. 

Les mer: Den niende graven

Når stormen aldri løyer

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Kurt Stille er en tidligere politimann. Han har skrevet en bok om en sak som han tidligere jobbet med. Saken endte dessverre tragisk med at en 2-årig jente døde. En dag banker det på døra hans. Utenfor står det en ung jente, Thea. Hun har med et brev fra sin avdøde mor. Moren skriver i brevet at hun ikke er den biologiske moren hennes. Hvis hun noen gang vil vite mer om seg selv, kan hun kontakte Kurt Stiller i Stavanger.

Fin bok fra en for meg ny og ukjent forfatter.

Les mer: Når stormen aldri løyer

Armageddon-algoritmen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt i gave fra forfatteren:

Leif og Ola Linge er brødre. Ola har nettopp skrevet seg ut fra en institusjon, da folk begynner å forsvinne. Vitner har sett at en engel har vist seg og hentet de forsvunne. Leif er forsker og har utviklet en algoritme som beviser at klimakrisen ikke er menneskeskapt. Det viser seg at en pastor vil samarbeide med Leif om denne. Pastoren er faren til Carina som Leif har et godt øye til.

Spennende og unik historie. Ikke gå glipp av denne!

Les mer: Armageddon-algoritmen

Frosten og Døden

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar fra forlaget:

Marius er ute og går tur med hunden Rapp. Han går forbi huset til Agnes. Agnes bor alene, og har nettopp vunnet flere millioner i lotto. Det er 30 kuldegrader ute, men likevel ser det ikke ut til at Agnes fyrer. Marius blir bekymret, og bestemmer seg for å sjekke nærmere.

Spennende bok, og du glemmer ganske raskt at den er på nynorsk!

Les mer: Frosten og Døden

I skyggen av stråleglansen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Amalie prøver å komme i kontakt med Tommy Brenne. Hun har sensitive opplysninger om hans irske far, men må flykte fra ukjente forfølgere. Etterhvert kobles Kripos inn. Tommy bestemmer seg for å nøste opp i saken, og drar til den irske øya mot norsk politi sine advarsler. Det viser seg at irsk politi jakter på et internasjonalt VIP-nettverk som går mange år tilbake. Nettverket består av overgripere fra samfunnets øverste lag. Tommy kommer tett på dette nettverket.

Historien er bygget opp på en bra måte, med spenning fra første side. Sett av en liten uke og les denne boka, det er å anbefale.

Les mer: I skyggen av stråleglansen

Skyggejegeren

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Dette er en tredelt historie. Boka starter med historien til Elsie, som er politisøster i 1944. På 80-tallet dukker det opp en sak med store paralleller til de tidligere sakene, og politietterforsker Hanne settes på saken. I 2019 skjer det igjen, en lignende sak dukker opp, og politietterforsker Malin tar opp de løse trådene. Kan det være en sammenheng mellom sakene, og klarer de å pusle sammen de siste bitene denne gangen?

Historien er spennende og slutten overrasker meg.

Les mer: Skyggejegeren

Den tause pasienten

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Alicia og Gabriel har vært ute hele dagen. En halv time etter hjemkomst, høres flere skudd fra huset. Naboen ringer politiet, som finner Gabriel skutt i ansiktet. Alicia har flere kutt i håndleddet etter en kniv. Alicia sier ikke et ord, og tausheten fortsetter i de påfølgende årene. Hun blir lagt inn på en institusjon. Noen år senere får psykoterapeuten Theo jobb der. Han håper at han kan få Alicia i tale igjen.

For en pangstart på krimåret 2020. Dette var en knallbra bok!

Les mer: Den tause pasienten

Skyggespillet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Historien i denne boka fortsetter der den forrige boka sluttet. Harriet er på middagsdate med Rikard, da Harriet får en etterlengtet sms fra venninnen Lisa. Det er bare det at innholdet i meldingen er langt ifra det hun forventet seg. Harriet er en sivil etterforsker i Skåne. Her blir hun kastet ut i en sak som har et mye større omfang enn det hun hadde sett for seg.

Med denne oppfølgerboka om Harriet Vesterberg klatrer forfatter Anna Bågsram opp på min toppfavorittliste over forfattere.

Les mer: Skyggespillet

Offer uten ansikt

 • Anne Lise Johannessen
: Fått boka i bursdagsgave:

En sløydlærer blir funnet drept på sløydsalen. Ved siden av den døde ligger et gammelt klassebilde fra 9. klasse, der ansiktet hans er krysset over. Fabian Risk, etterforsker i Helsingborgpolitiet, blir trukket inn i etterforskningen. Den drepte er nemlig en av hans gamle klassekamerater.

Spennende bok, og fin avslutning på krimåret 2019.

Les mer: Offer uten ansikt

Liten jente forsvunnet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Den lille jenta Susanne blir borte fra barnehagen. Det tyder på at det er en nøye planlagt kidnapping. Ingen har sett noe spesielt. Parallelt leser vi om Hanna og Hugo som bor sammen i et kollektiv. En dag lar de den vakre Linda flytte inn. Da skjer det litt av hvert, og ingenting blir som før.

Det er en kjempespennende bok, som jeg absolutt kan anbefale.

Les mer: Liten jente forsvunnet

Tre dager senere var hun borte

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Kim har en liten pause i kafeteriaen på skolen hvor hun jobber, da en fremmed mann spør om å få sette seg ned. Han har noe overraskende å fortelle. Han tror at Kim er identisk med Sammy Went som ble bortført fra USA da hun var to år gammel, og på bildet han viser henne, ser hun at det er en stor likhet. Kim bestemmer seg for å finne ut om dette stemmer.

Etter det blir ting aldri som før. Kim blir kastet ut i et nett av løgner og befinner seg plutselig midt i en sekt med dødelige slanger.

Les mer: Tre dager senere var hun borte

Jaktselskapet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

I nyttårshelgen samles den gamle gjengen bestående av 9 gamle og nye venner på jakthytta som ligger øde og avsides til. Her skal de tilbringe 4 døgn i villmarken i Highland, Skottland for å feire nyttår. De var lovet å få stedet helt for seg selv. En av dem kommer aldri tilbake, og det er klart at det ikke er noen ulykke - men et mord.

Spennenende og uforutsigbar historie.

Les mer: Jaktselskapet

Øyevitnet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Harriet Vesterberg starter i en ny jobb som sivil kriminaletterforsker. Samme dag dukker det opp et likfunn, og Harriet kjenner offeret. Harriet oppdager at hun ikke så velkommen blant sine kollegaer som hun hadde forventet. Hun går sin egen vei i etterforskningen, men angrer etterhvert. Er morderen en hun kjenner?

Dette er en bok som du vil skal vare lenge, og jeg anbefaler den på det varmeste.

Les mer: Øyevitnet

Ulmebrann

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Det oppstår brann i Arnanipatunnellen i Bergen. En buss står inni tunnellen og brenner. I bussen sitter ansatte fra Bergen Tidende. Veien i tunnellen var ikke en naturlig del av deres planlagte rute.

God bok som jeg absolutt kan anbefale.

Les mer: Ulmebrann

Krattlandet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

God krimbok hvor handlingen utspiller seg i Australia. 

En ung og populær prest skyter fem mennesker før han selv blir skutt av en lokal politibetjent. Ingen skjønner hvorfor. Ett år senere kommer journalisten Martin Scrasden for å skrive en artikkel om byen. Han setter sammen noen brikker i det store puslespillet og finner til slutt en forklaring på hva som har skjedd. Dette setter karrieren hans på spill og den lille øde byen blir plutselig et senter for en mediestorm.

Les mer: Krattlandet

Aldri tilgi

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

#Metoo er et aktuelt tema i media. Og nå har det endelig kommet en bok hvor handlingen dreier seg om dette temaet. Kajsa Coren som har blitt frisk etter en kreftsykdom. Hun jobber nå som freelancejournalist og lager en dokumentar om seksuell trakassering, samtidig jobber politisamboeren med en forsvinningsak. Kajsa oppdager en sammenheng mellom sakene.

Aktuelt tema og en god historie. Trude Teige skriver lettleste og spennende bøker.

Les mer: Aldri tilgi

Hengte hunder

 • Mona Cecilie Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En bok med spennende handling som er vanskelig å legge fra seg.

Nils Oxen er Danmarks høyest dekorerte soldat noensinne. Men krigsveteranen er traumatisert og lever av å samle flasker og spise matavfall fra supermarkeder. I håp om å unnslippe sine indre demoner drar det tidligere medlemmet av Jægerkorpset sammen med hunden sin til Nordjylland. Der slår han leir dypt inne i skogen for å leve et rolig og enkelt liv. Men drømmen blir snart til et mareritt.

Les mer: Hengte hunder

Sekten som gjenoppsto

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Sofia Bauman forsøker å skape seg et nytt liv etter to år i sekten ViaTerras klør. Veien tilbake blir mye vanskeligere enn hun hadde trodd. Hun møtes av fordommer og mistenksomhet, og er plaget av mareritt. Dette er bok nummer to trilogien om sekten på Tåkøy.

Historien fortsetter der den første boken sluttet. Historien er like spennende denne gangen, og en bok som er vanskelig å legge fra seg.

Les mer: Sekten som gjenoppsto

Sekten på Tåkøy

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er kjøpt i bokhandel :

På en vindfull og tåkete øy i den svenske skjærgården har en New Age-bevegelse slått seg ned på en stor eiendom. Sofia og venninnen Vilma drar på et gratis og uforpliktende foredrag. Sofia blir tilbudt jobb - nemlig å drive biblioteket, og litteraturutdannede som hun er, slår hun til. Etterhvert finner hun ut at stedet ikke er så idyllisk som hun først fikk inntrykk av, men da er det kanskje for sent?

Spennende og ekkel historie som kryper under huden din, og absolutt en bok som fortjener en anbefaling!

Les mer: Sekten på Tåkøy

Se en annen vei

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Her er enda en bok jeg kan anbefale.

To foreldreløse gutter; Karol og Marek, bor i Budapest. Der livnærer de seg av å stjele i markedshallene. En dag stjeler Marek en veske fra en dame. Det får uante konsekvenser som ingen av dem hadde drømt om. I byen er også norske Marlen Glenne, som studerer til å bli lege. Hun blir tilfeldigvis blandet inn i saken.

Les mer: Se en annen vei

Mord på Kilen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Endelig en ny bok om privatdetektiven Olivia. Forfatteren skriver krimbøker med en humoristisk penn. Bøkene er derfor ikke så skumle, men de er likevel spennende. Hvis du liker hyggelig feel-good-krim, så er dette boka for deg. 

Det politiske miljøet blir ikke enige om det skal bygges en hengebro fra Nøtterøy til Tønsberg, eller om det skal lages en undersjøisk tunnell. Ordføreren mottar trusler og han tar kontakt med privatdetektiv Olivia. Samtidig finner en fuglekikker varaordføreren druknet i et fuglereservat. Er det en sammenheng mellom de to sakene?

Les mer: Mord på Kilen

I mørket

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En kvinne og et barn blir funnet innlåst i en kjeller, veldig medtatt - men i live. Den forvirrede, gamle mannen som eier huset påstår at han aldri har sett dem før. Hele nabolaget er i sjokk – hvordan kunne dette skje rett for nesen på dem?

Spennende og uforutsigbart psykologisk drama.

Les mer: I mørket

Illvilje

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En ny Wisting-krim. Denne gang er han på Eftang i Larvik, hvor en turgåer har funnet levningene etter en ung jente. Hun er drept og partert med samme signatur som seriemorderen Tom Kerr etterlot seg. Men Kerr sitter inne på fjerde året, og alt tyder på at det er mannen media døpte for Den andre, Kerrs medhjelper, som står bak.

Wisting får ansvaret for saken, men noe går fryktelig galt.

Les mer: Illvilje

Sorte hull

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Isak Rød får i oppdrag å finne ut hva som skjedde med atten år gamle Emma, som forsvant brått for tre år siden. Alle forteller ulike historier om henne. Bare noen få bryr seg egentlig om at hun er borte.

Isak følger sporene etter Emma langs en knivsegg som blir stadig skarpere. Hun har entret miljøer ingen jenter burde oppleve. Men er hun stadig i live?

Les mer: Sorte hull

Like før jeg døde

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Psykologisk krim. Kath våkner etter en dramatisk bilulykke, men hun føler at detaljene hun får fortalt ikke stemmer. Kan det hende at det ikke var en ulykke?

En god fortelling som passer på en mørk høstkveld. Kanskje det er denne du bør lese i høstferien?

Les mer: Like før jeg døde

Når sannheten banker på

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Elle er forfatter, og bor i et fint sjøhus på sørkysten av England. En uke leier hun ut huset sitt via Airbnb. Etterpå har hun en ekkel følelse når hun er i huset. Er det noen som overvåker henne eller er det det bare fantasien hennes som spiller henne et puss?

Dette er en psykologisk og litt snikende skummel krim. Fin på en mørk høstdag - men hva var den knirkelyden du hørte?

Les mer: Når sannheten banker på

Judasskuddet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Ondskapen herjer under overflaten i Fjellberghavn. Flere mennesker ryddes av veien, og drapene kamufleres som overdosedødsfall. Ole Vik har i alle år bearbeidet seg selv for datteren Marias overdosedødsfall. Nå får han endelig mulighet til å ta et oppgjør med hennes død. Det skal vise seg at ingenting var som han hadde trodd.

Lag deg en kopp te, finn fram teppet og krøll deg sammen i sofaen - og les!

Les mer: Judasskuddet

Kommer alltid tilbake

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Få tak i et eksemplar av denne. Dette er en god krimbok med et godt spennende driv gjennom hele boka. 

Kriminaletterforsker Elias Svensson ved Stockholmpolitiet kjemper mot klokka for å felle en voldtektsforbryter og drapsmann. Det er en mistenkt som stadig er i politiets søkelys, men Elias klarer ikke å fremskaffe nok bevis for å få ham fengslet.

Les mer: Kommer alltid tilbake

Uten innkommende ordre

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Siste dag før ferien finner Vilma en uadressert konvolutt i postkassen. I den ligger halssmykket til morens tvillingsøster, hun som forsvant fra småbyen for femti år siden, på dagen. Hun etterlot seg en familie i stykker og biter.

 Søt og artig bok som også er spennende. Verdt å lese.

Les mer: Uten innkommende ordre

Uten vesentlige feil eller manger

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er kjøpt i Bokklubben:

Det er ikke så ofte jeg selv kjøper bøker lenger, da jeg har et lite lager å ta av. Men om jeg først kjøper en, skal det være noe spesielt - og her er en sånn bok. 

Elvira jobber som revisor, og når hun ikke sitter nedsunket i kalkyler og regneark, holder hun omgivelsene på trygg avstand fra den hvitmalte stua si i enden av Lille Trappegata. Slik kunne det fortsatt, men en dag skjer det noe. Den pensjonerte jordmoren som bor i nabohuset dør, og kvinnen som leier stua på toppen av heia forsvinner på mystisk vis. Elvira er overbevist om at noen i den lille sørlandsbyen ruger på en mørk hemmelighet.

Les mer: Uten vesentlige feil eller manger

Terapeuten

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Sara og Sigurd bor i et eldre hus. Sara jobber som psykolog i et kontor over garasjen. En dag drar Sigud på hyttetur med to venner, og legger igjen en melding på telefonsvareren at han har kommet fram. Senere på dagen får Sara en telefon fra vennene som lurer på hvor Sigurd blir av da han ikke har kommet fram på hytta. Deretter begynner det å skje ting hjemme, gjenstander blir flyttet på og Sara hører noen på loftet.

Denne bør du lese!

Les mer: Terapeuten

Ikke gi slipp

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En ny krimbok fra Harlan Coben til stor glede for hans fans.

Etterforsker Napoleon "Nap" har aldri klart å glemme at tvillingbroren Leo og kjæresten hans Diana ble funnet drept på jernbanesporet i den lille byen Westbridge utenfor New Jersey. Eller at kjæresten hans Maura slo opp og dro uten noen forklaring. Hva var det egentlig som skjedde, og hvorfor dukker fingeravtrykkene til Maura opp femten år senere i en sak som etterforskes.

Les mer: Ikke gi slipp

Rullatorgeriljaen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Den gamle vennegjengen får en invitasjon til et par ukers sammenkomst på et pensjonat i Sandefjord. Det er 25 år siden de har sett hverandre sist og flere av de har begynt å slite med helseproblemer. Kan de finne tilbake til tonen og vennskapet de hadde tidligere? Her er det duket for mange overraskelser. En fin historie med en dose av spenning og mystikk.

En artig bok som passer godt som et avbrekk i sommer.

Les mer: Rullatorgeriljaen

Iskald

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

I denne boka befinner vi oss i Hardanger og handlingen starter med at lensmann Bengt Alvsaker har meldt seg på Norseman Xtreme Thriathlon. Dette går ut på at man må svømme 3,8 km i iskaldt fjordvann, for så å sykle 18 mil  over Hardangervidda og deretter løpe rundt fire mil opp til Gaustadtoppen.

En ganske stor prestasjon for deltakerne. Alle klarer ikke dette, og før sistemann har kommet seg opp av vannet, varsles det om at en er druknet. Men druknet han egentlig på egenhånd?

Les mer: Iskald

Husbyttet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Caroline og Francis avtaler å bytte sin småbyleilighet mot et hus i utkanten av London. De trenger en ferie, en mulighet til å finne tilbake til hverandre etter en periode hvor ekteskapet nesten har gått i stykker. Caroline har vært utro og Francis har slitt med psykisk sykdom.

Etter å ha installert seg i huset dukker det opp en nabo. En merkelig, innpåsliten ung dame. Spenningene mellom Caroline og Francis har ikke avtatt og naboens oppførsel gjør det heller ikke bedre.

Les mer: Husbyttet

Vuggesang

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Myriam og Paul har begge gode jobber. De vil ha tid til venner og barn, og ansetter dagmammaen Louise. Hun er helt perfekt, passer barna, kjøper og lager mat og tar seg av husarbeid. Men bak den perfekte fasaden har Louise helt andre sider, sider man ikke vil at en dagmamma skal ha.

Spennende bok, men også en merkelig bok er min konklusjon.

Les mer: Vuggesang

Bristepunktet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Tre barn blir sittende igjen i bilen da moren deres går for å ringe etter hjelp. Hun overlater ansvaret til eldstemann Jack, som kun er elleve år. Men moren kommer aldri tilbake, og blir senere funnet drept i veikanten. 

Ok leseopplevelse. Perfekt for en helg på hytta.

Les mer: Bristepunktet

Du er død

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Jamie Ball får en desperat oppringing fra sin forlovede Logan Sommerville, som nettopp har kjørt ned i parkeringshuset under boligen deres i Brighton. Det siste han hører, er at hun skriker, så kuttes samtalen. Etter noen minutter er politiet på plass. Logan er forsvunnet og etterlater seg både bilen og mobilen. 

Jeg elsker Peter James, og her er nok en spennende bok fra han.

Les mer: Du er død

Falken

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En trikk blir kapret i Oslo sentrum. For gislene og politiet enter et åndeløst mareritt. Med politiet på hjul kjører trikken rundt i byen en stekende het juli-ettermiddag. Ingen vet hva som foregår bak de tildekkede vinduene.

Kjempebra bok. Intens spennende krim på en annen måte enn de bøkene jeg vanligvis leser.

Les mer: Falken

Tiden er en morder

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Få med deg denne!

Den 42 år gamle advokaten Clotilde tilbringer sommerferien på Korsika sammen med sin mann og tenåringsdatter. Det er første gang hun er tilbake etter at foreldrene og broren omkom i en bilulykke 27 år tidligere. Selv overlevde hun på mirakuløst vis.

Les mer: Tiden er en morder

Gullburet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Krimbok med en spennende historie, dog noe friskt språk. Løp og kjøp - du rekker det akkurat før påske!

På overflaten kan det se ut som om Faye har alt. En perfekt mann, en elsket datter og en luksuriøs leilighet i den fineste delen av Stockholm. Men mørke minner fra oppveksten i Fjällbacka jager henne, og hun føler seg stadig mer som fange i et gullbur.

Les mer: Gullburet

Dvalen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En kjempespennende psykologisk krimbok som hvor handlingen tar en annen vei enn man først ser for seg. Denne MÅ du lese!

Attenårige Samuel krangler med moren og får samtidig problemer med en narkotikalanger. Han må derfor dra hjemmefra. Etterhvert får han jobb hos en dame med en funksjonshemmet sønn. Der blir ting litt annerledes enn han hadde trodd.

Les mer: Dvalen

Venneforespørsel

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Venneforespørsel på Facebook er et aktuelt tema. Selv får jeg stadig forespørsler fra ukjente som jeg ser på som spam. Men hva hadde du tenkt om du plutselig fikk en forespørsel fra en som har vært død i 25 år? Hovedpersonen i denne boka, Louise opplever dette da hun får en venneforespørsel fra Maria. Problemet er at Maria sist ble sett for 25 år siden på en avslutningsfest på skolen. Alle tror at hun døde den dagen.

Spennende bok, muligens en ungdomsroman - men fin underholdning i påskesola.

Les mer: Venneforespørsel

Skandalen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Sophie Whitehouse har et flott hus, to nydelige barn og en kjekk suksessfull ektemann. Men andre ord; det perfekte livet. Men alt endrer seg den natten James kommer hjem og innrømmer et sidesprang. På et blunk blir Sophies verden snudd opp ned. 

James’ innrømmelse viser seg å kun være toppen av isfjellet. En stor skandale er på trappene. Ektemannen blir anklaget for en fryktelig hendelse og hele familien kommer i medias søkelys når saken kommer for retten. 

Les mer: Skandalen

Gullungen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Flott påskekrim!

Hovedpersonen Joe er oppvokst i Arnhill. Han brøt etterhvert opp med vennegjengen etter at hans lillesøster forsvant. Hun kom senere tilbake, men hadde da forandret personlighet. Joe søker lærerjobb i Arnhill under falske premisser. Det setter han i mange vanskelige situasjoner.

Les mer: Gullungen

Francesca

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Anbefalt bok til krimelskere.

Her møter vi igjen politietterforsker Charlie Lager. Hun sliter litt etter Annabelle-saken da hun måtte oppsøke gamle minner i barndomsbyen Gullspång. Det positive er at hun fikk tatt opp kontakten med venninnen Susanne, og det er nettopp det som nå fører henne tilbake til byen. 

Les mer: Francesca

Business

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Det er mange bøker om overgrep av barn for tiden, og her er en til. Den omhandler også prostitusjon og menneskesmugling.

God bok og spennende historie. Dersom du ønsker det, kan du møte forfatteren på Krimfestivalen i Oslo neste uke.

Les mer: Business

Jeg er nummer 13

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Les boka, og bedøm selv, er mitt tips denne gangen :)

I september 2017 blir en norsk utvekslingsstudent funnet drept i en park utenfor Amsterdam, tatt av dage med en boltpistol. Kriminaletterforsker Bogart Bull sendes sørover med første fly. I den nederlandske hovedstaden befinner det seg en mann ved navn Rezník og han betrakter seg selv som en grensesprengende kunstner.

Les mer: Jeg er nummer 13

Vinterild

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Kjøp boka - og kos deg! Dette er forfatterens tredje krimbok, og han blir bare bedre for hver bok!

 Laura har tilbragt alle somrene sine hos tanten i en hyttegrend i Skåne. Lucianatten 1987 brenner en danseplatting i hyttegrenda, og en ung kvinne dør. Laura kutter ut all kontakt med både vennene og tanten. Tretti år senere får hun telefon fra en advokat om at tanten er død, og at Laura har arvet hyttebyen. Hun drar dit og finner et sted som har forfalt og er fullt av søppel. Det er to sterke interessenter som er interessert i å kjøpe stedet, og Laura sliter med å ta den rette avgjørelsen. Samtidig skjer det stadig flere uforklarlige ildpåsettelser og Laura oppdager at til og med tanten hadde sine hemmeligheter.

Les mer: Vinterild

Øynene som ser

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En god krim som er vanskelig å legge fra seg.

Kerry har en hjemmealenefest med flere av vennene sine. Festen avsluttes tidlig og Kerry begynner å rydde opp. Dagen etter blir hun funnet død på bunnen av svømmebassenget i hagen. Politiet stiller spørsmål ved Kerrys kjæreste, Alan. Han og Kerry skal hatt en krangel på festen og Alan er visstnok av den sjalu typen. Da han i tillegg blir avslørt i å lyve for politiet, blir han tidlig mistenkt. Selv hevder han sin uskyld. Den eldre søsteren Aline hjelper politiet i etterforskningen. Hun graver fram mange interessante opplysninger som er til stor hjelp for politiet.

Les mer: Øynene som ser

Stella Polaris

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Endelig, her er en krim hvor handlingen utspiller seg i min hjemby, Sandefjord. Sånt er gøy :)

Stella og Aleksander bor i Kodal sammen med sønnen Marius. Det er mye krangling og alkohol inne i bildet. Stella har tatt seg en par glass vin, men hun drar som vanlig å henter Marius i barnehagen. Han kommer ikke løpende som han pleier, og det viser seg at barnevernet har vært og hentet han. Hun drar for å finne han, men på veien forårsaker hun en bilulykke. Denne ulykken forandrer livet deres på en måte de aldri hadde sett for seg, og i kulissene lurer farer de ikke aner noe om.

Les mer: Stella Polaris

Alle disse vakre løgnene

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Harry er i ferd med å avslutte studiene på college. Da ringer stemoren Alice og forteller at faren har vært utsatt for en ulykke da han var ute og gikk tur, og er død. Harry synes det virker litt rart. Han drar hjem, og begynner å nøste opp noen av trådene rundt farens død. En dag han hjelper til i bokhandelen til faren møter han på Grace. Harry aner at hun ikke sier hele sannheten om hvem hun er. Samtidig begynner han også å få en mistanke om at det er noe rart med Alice.

Historien byr ikke på de helt store overraskelsene - likevel en helt ok bok å lese.

Les mer: Alle disse vakre løgnene

Det innerste rommet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Wisting står ovenfor en ny mystisk sak. En Arbeiderparti-mann dør og i et rom på hytta hans gjør man et overraskende funn. Han setter sammen et lite team for å løse saken. Datteren Line blir også engasjert. For flere år siden forsvant en mann i samme område som hytta ligger. Denne saken fikk flere tips, men er fortsatt uløst. Det viser seg at saken har flere sammentreff med gåten Wisting prøver å løse.

Jørn Lier Horst er en glimrende forfatter - og her er nok en god bok i serien om politimannen William Wisting og datteren Line.

Les mer: Det innerste rommet

Den stille uke

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Flott debutbok av forfatteren!

Harinder Singh er en halvt indisk kriposetterforsker. Da det blir begått et drap sendes han tilbake til småbyen Elvestad, eller Staden - byen hvor han selv vokste opp. Dette får han til å minnes gamle konflikter. Sammen med kollega Rachel Hauge begynner de å pusle sammen bit for bit i drapspuslespillet. Det viser seg å være litt flere brikker enn de først trodde.

Les mer: Den stille uke

Si at du er min

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Dette er en sjanger jeg liker godt - psykologisk triller. Historien er spennende fra første side, og jeg måtte bare lese videre.

Stella Widstrand er psykoterapeut, lykkelig gift og mamma til en sønn på tretten år. Men når en ung kvinne, Isabelle, kommer til klinikken hennes, faller verden sammen for Stella. Hun er overbevist om at Isabelle er datteren hennes, Alice, som forsvant på en ferie for mer enn 20 år siden.

Les mer: Si at du er min

Kastanjemannen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Spennende bok som anbefales! Kastanjer blir aldri helt det samme for meg lenger ;)

Vi befinner oss i Danmark. En datter er forsvunnet og en ung kvinne er drept og over henne henger en kastanjemann. Thulin og Hess blir satt på saken. Snart dukker det opp flere lignende drap.

Les mer: Kastanjemannen

En helt vanlig familie

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Hvor godt kjenner man egentlig sin egen familie, er noe man kan reflektere over når man leser denne boka.

Adam er prest og Ulrika er jurist. Sammen har de datteren Stella på 19 år. De er tilsynelatende en helt vanlig familie - helt til de får en telefon om at Stella er anklaget for mord og er i varetekt. Hva har egentlig skjedd?

Les mer: En helt vanlig familie

En grav for to

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Bokåret på Hverdagsnett starter med en kjent og kjær forfatter med en lang rekke gode bøker bak seg.

Essensen i boka er en dopingssak i idrettsnorge, sannsynligvis inspirert av Therese Johaug-saken. Her dras imidlertid saken litt lenger, og du skal ikke se bort fra at det dukker opp både dødsfall og kriminelle handlinger.

Les mer: En grav for to

Coffin Road

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Helt på tampen av året rakk jeg å lese denne boka. Og det er jeg veldig glad for!

Det står en forvirret mann på en forlatt strand på øya Harris i Hebridene. Han kan ikke huske hvem han er. Det eneste sporet til identiteten hans er et sammenbrettet kart over en sti ved navn «Coffin Road». Han har ingen anelse om hvor dette søket vil føre ham.

Les mer: Coffin Road

Aldri mer alene

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

God bok som jeg varmt anbefaler!

Smykkeekspert Celia Kilbride takker ja til å bli foreleser om bord på et nytt og luksuriøst cruiseskip. Dette for å unngå offentlig oppmerksomhet etter at hennes kjæreste har blitt arrestert. Ombord møter vi mange rike gjester med verdifulle smykker. Etter noen dager blir Lady Em funnet død, og det kostbare smykket hennes er borte. Listen over mistenkte er lang.

Les mer: Aldri mer alene

Høstdåd

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Om du bare leser noen få bøker i løpet av et år - la dette være en av de!

En sensommerkveld i 1990 telter fem barndomsvenner ved sin hemmelige badeplass, et nedlagt steinbrudd i Skåne. Videregående skole ligger bak dem og voksenlivet venter. Stemningen er høy, men også vemodig, for vennene innser at kvelden både innebærer et farvel til ungdomstiden og til hverandre. Når morgenen gryr og det første høstregnet har falt, flyter det en kropp i det mørke stenbruddsvannet.

Les mer: Høstdåd

Lazarus

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Ny bok om Joona Linna i kjent Kepler-stil.

En død mann blir funnet i en leilighet i Oslo. I fryseren på kjøkkenet gjør politiet et grusomt funn. Noen dager senere kontakter en tysk politiinspektør Joona Linna og ber om hjelp i forbindelse med en drapssak på en campingplass utenfor Rostock. Joona ser at mønsteret som danner seg er ufattelig skremmende, men umulig å ignorere.

Les mer: Lazarus

Sett av den døde

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Det har kommet en del norske krimbøker denne høsten, og her er enda en.

En kvinne sitter på kne i skinnegangen ved Oslo S. Når toget treffer, blir hodet kuttet av. Politietterforsker Mikael Wulf finner til slutt hodet under vognene. Øynene hennes røper at det ikke var selvmord. Kvinnen bærer de prostituertes merke, en kul på foten etter å ha gått for langt i trange stiletter. Mikael er sikker på at morderen må ha vært en kunde.

Les mer: Sett av den døde

Slå på ring

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Mens høststormene herjer, rystes det vesle stedet Helgeroa, et tettsted syd for larvik, av en grusom forbrytelse. Ei jente blir funnet livløs på stranden. Ved første øyekast kan det virke som selvmord, men politiet får ikke verifisert dødsårsaken før liket forsvinner. Idyllen slår sprekker, og i en bygd der alle kjenner alle, vokser mistro og splid frem. Vet man egentlig hva som skjuler seg bak lukkede dører? Kan man virkelig stole på naboen?

Les mer: Slå på ring

Alt er mitt

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Dette er enda en psykologisk thriller hvor ting er helt annerledes enn man tror. Sånne bøker liker jeg godt.

Møt Clara og Haavard, et vellykket ektepar i en arvet villa på Oslo Vest. Han er lege fra en gammel Oslo-familie. Hun er den ambisiøse outsideren fra Vestlandet som har fått toppjobb i Justisdepartementet. Nå rystes Oslo av to drap.

Les mer: Alt er mitt

Utenom sesongen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Pykologisk krim.

Modellbygger Frank Wickstrøm og hans kone, Ariadne, lever hver sine liv. Han jobber og bor på ei hytte på fjellet. En dag dukker lensmannen opp. Frank blir beskyldt for å ha stukket av fra en ulykke og det tas beslag i bilen. Men da Frank noen dager senere ringer lensmannskontoret, får han vite at de ikke kjenner til saken.

Les mer: Utenom sesongen

De du ikke kjenner

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Denne boka vil garantert overraske deg. Les den!

Hun føler seg så sikker på det hun er i ferd med å gjøre, på hva som skal avsluttes. Det kommer til å være så enkelt. Over en bro, så en til, og deretter følge veien oppover til skogen. Når hun kommer frem vil det lille tjernet vente på henne. De andre skal dukke opp rett etter henne ...

Katherine er engstelig og tør ikke gå ut. Nora hater mennesker og vil helst unngå dem. Emma er deprimert og sover bort mesteparten av dagen.

Les mer: De du ikke kjenner

Det de døde vet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Denne boka skuffer ikke på noen måte.

Legen Tom Ross melder sin kone Marion savnet mens de besøker hennes barndomsvenn i Spania. Han er misfornøyd med det spanske politiets etterforskning og reiser hjem til Lier for å få norsk politi på saken.

Ekteparet trengte å reise bort etter at deres sønn ble funnet død i russedrakten på 17. mai tidligere samme år. Under etterforskningen finner politietterforsker Bitte Røed raskt ut at sønnen ikke døde en naturlig død. Og når politiet oppdager at paret også tidligere har mistet et barn, i noe som synes som krybbedød, vekkes mistenksomheten mot foreldrene.

Les mer: Det de døde vet

Hvit engel, svart natt

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Anbefalt bok:
På en mørk og øde veistrekning blir tønsbergadvokaten Svend Foyn utsatt for alle sjåførers mareritt. En jentunge i bare nattkjolen styrter ut i veien og havner på Jaguarens panser. En blodig nattkjole, regn og stillhet. Jenta overlever, men snakker ikke. Ingen vet hvem hun er eller hvordan hun havnet ved riksvei 35 en regnvåt natt.

Mysteriet bringer Foyn ut på en dramatisk reise, fra indre Vestfold til Europas yttergrenser.

Les mer: Hvit engel, svart natt

La meg ikke huske

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Klimaforsker Nina Berger, 41 år, våkner på Ullevål sykehus med hukommelsestap etter en kollisjon. Når hun kommer hjem, finner hun leiligheten endevendt, men ingenting er stjålet. Samtidig blir tre menn bedøvet, kidnappet og våkner opp innestengt i en kjeller.

Vil Nina få hukommelsen tilbake slik at hun kan stå opp mot det som truer henne? Vil de tre mennene i kjelleren bli reddet?

Les mer: La meg ikke huske

Utenfor er hundene

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Kjøp denne, så du har den klar til høstferien!

En mørk vinterkveld ute på et oppdrag kommer plutselig en bil i full fart mot Varg Veum. Det er bare med nød og neppe han unngår å bli påkjørt og drept.

Dette får Veum til å tenke på to dødsannonser han har lest de siste månedene. To av mennene som har sonet en dom i en overgrepssak der Veum selv i en kort periode var feilaktig siktet, har omkommet på en måte som politiet har lagt til side som ulykker. Veum får nå mistanke om at dette kan være noe langt mer alvorlig enn tilfeldige dødsulykker. I så fall står han kanskje selv på den samme drapslisten …

Les mer: Utenfor er hundene

Dronen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Enda en bok du bare må lese!

En mann står inne i en nedlagt militærleir og sender en drone utover et mørkt skogområde. Dronen kommer til en åpen plass ved et rapsjorde.

Et telt viser seg plutselig på droneskjermen. Det står akkurat der Evie Thorn ble knivdrept fem år tidligere. Og nå kommer en ny dame til syne. Har hun virkelig slått opp telt på samme sted? Mannens hjerte slår som en hammer mot brystbeinet. Han har aldri hatt kjæreste. Kvinner burde ikke telte alene, ikke i mørke skoger.

Les mer: Dronen

Husdyret

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Denne må du bare lese!

En krim om en forferdelig forbrytelse, om menneskene som begikk ugjerningen og om de som må løse saken.

Malin er en ung kvinnelig politietterforsker, som har hele livet planlagt foran seg. Hanne er adferdsviteren med hukommelsestap, og som frykter fremtiden. Jake er gutten som bærer på en vond hemmelighet.

Les mer: Husdyret

Liket i Slottsparken

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Fin og spennende bok til høstferien.

Handlingen foregår i 2001. Norge står på hodet, kronprins Haakon skal gifte seg med Mette-Marit. Men i grålysningen dagen før bryllupet finner politiet en hånd som stikker opp av plenen i Slottsparken. En hånd til et lik som har ligget der lenge.

Les mer: Liket i Slottsparken

Bevisets stilling

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Anbefalt bok!

Da Magnus Sandtorv rømmer fra sikkerhetsavdelingen på et psykiatrisk sykehus i Bergen, går alarmen. Magnus er psykotisk og farlig. Han ble sperret inne fordi han på bestialsk vis drepte sin egen bror, og har truet med å drepe resten av familien. Politiet rykker ut, men da de kommer frem til familiegården, er det for sent. Både faren, moren og søsteren er myrdet med kaldt blod. Ingen er i tvil om hvem som er morderen, heller ikke advokat Mikael Brenne, som blir oppnevnt som forsvarer for Magnus.

Les mer: Bevisets stilling

De sovende

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

For et par år siden fikk Owen King den litt sprøe ideen: Hva om alle kvinner i verden ikke våkner? Han testet ideen på sin berømte far Stephen King. Dermed var grunnsteinen lagt for et samarbeid som har resultert i et nesten 800 sider langt episk verk.

I en fremtid så nær og virkelig at det kunne vært nå, rammes kvinner av det mystiske Tornerose-viruset når de legger seg til å sove. De innhylles i en tynn kokong, og i søvnen forlater bevisstheten deres vår verden. Forstyrres kokongens skjøre ytre, vekkes kvinnene til en spektakulær og voldelig transe.

Les mer: De sovende

Kjærlighet for voksne

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Dette var en overraskelse av en bok - av det positive slaget! Jeg leste denne som en ebok og benyttet enhver anledning til å lese videre. En veldig god bok som jeg gjerne anbefaler videre!

Kjærlighet for voksne er en roman om ekteskap, om hvem som ofrer mest i et forhold, om parforholdets vinnere og tapere, om lidenskap, sex og mord. Krim av kritikerroste forfattere om hvordan alle midler tas i bruk når kjærligheten skranter.

Les mer: Kjærlighet for voksne

Kvinnen i midten

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Veldig god bok - helt etter min smak!

Vanessa er nylig forlatt av ektemannen Richard, til fordel for en yngre kvinne. Richard er nå forlovet med Nellie, og Vanessa er sjalu og besatt av den nye kvinnen. Og av tanken på for enhver pris å forhindre ekteskap mellom dem. I hvert fall virker det sånn.

Les mer: Kvinnen i midten

Dakota Rød

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er kjøpt i bokhandel :

Tredje bok i serien om privatdetektiv Olivia Henriksen.

Etter en smøretur til Fagernes blir en byggmester - ironisk nok - skutt med spikerpistol om bord på et fly. Olivia er på vei hjem fra en deilig ferie på Frankrikes solkyst da hun får høre om drapet, og blir som vanlig raskt engasjert i saken.

Det er ikke alle som stoler på at den tilsynelatende litt rufsete politietterforskeren ved Tønsberg politistasjon skal løse dette på egen hånd. 

Les mer: Dakota Rød

Korset

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En glimrende bok, og fin sommerlesing.

En av myndighetenes mest betrodde menn blir funnet død i en vaskehall i Oslo. Skutt i skrittet og etterlatt til lidelsen. Den kjente TV-journalisten som jaktet hans hemmeligheter forsvinner. For politietterforsker Fredrik Beier er etterforskningen personlig. Journalisten visste noe om ham. En historie selv Fredrik bare ante de mørke konturene av. 

Les mer: Korset

Lykkelige omstendigheter

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Denne pyskologiske krimmen må du få med deg!

Forlaget mener at det er den mest urovekkende krimmen du leser våren 2018. Et tilsynelatende tilfeldig vennskap mellom en vellykket, gravid mammablogger og en enslig butikkdame som venter barn samtidig, utvikler seg i sjokkerende retning.

Les mer: Lykkelige omstendigheter

Skjulte djevler

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Skjulte djevler er en forrykende, internasjonal thriller som ikke bare brøyter seg dypt ned i utradisjonelle og nådeløse politimetoder, den utforsker også forholdet mellom person og familie: politifamilien, den kriminelle familien og ikke minst menneskene det egentlig handler om - våre aller nærmeste.

Oslos underverden har sakte, men sikkert lukket seg. Når noen av Oslos mest potente kriminelle dukker opp mishandlet og med en kule i panna, blir alle informantbehandleres mareritt virkelighet: Stillheten råder.

Les mer: Skjulte djevler

Offerdyr

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Offerdyr er en bok med en god historie som er veldig samfunnsaktuell.

Når advokat Mikael Andersen finner en ung, død og naken mann - bare ikledd pels - i ektesengen, tror han straks at det må være konas elsker. Men psykiater Nina Berle blir tilsynelatende like paff som ektemannen. Hennes bror, landbruks- minister Jakob Berle, er tidligere pelsdyroppdretter og homofil; kan det tenkes at den døde ynglingen var hans elsker?

Les mer: Offerdyr

I de beste sirkler

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Privatdetektiv Olivia Henriksen blir denne gangen engasjert til et spesielt oppdrag, nemlig å overvåke åkeren til Erling og Vigdis Svingen. Der er det nemlig noen som lager kornsirkler.

Jeg elsker bøkene om Olivia og har alle fem. Dette er kanskje ikke den beste boken om henne? Men likevel en kjempebok som gir en god leseopplevelse! Nydelig forside! Jeg anbefaler alle bøkene hennes!

Les mer: I de beste sirkler

Patriotene

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Frykten sprer seg i Stockholms nyhetsredaksjoner etter mordet på en kvinnelig journalist. Medarbeidere som er vant med å få trusler nesten hver dag, frykter nå for sine liv. Den unge Madeleine Winther i Nyhetsbladet er derimot fokusert på helt andre ting. Hun vet akkurat hvordan hun skal klatre på karrierestigen, og planlegger et stort scoop. 

Les mer: Patriotene

Annabelle

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Nok en bok jeg anbefaler at du setter på "leselista" di.

En varm sommernatt forsvinner sytten år gamle Annabelle fra en fest i småbyen Gullspång. Foreldrene hennes er fra seg av uro, og politiet står uten spor. Politietterforsker Charlie Lager som nå er bosatt i Stockholm, sendes til Gullspång sammen med kollegaen Anders for å bistå det lokale politiet. Saken om Annabelle er ikke lett å nøste opp, og midt oppe i etterforskningen gjør Charlie skremmende oppdagelser om sin egen bakgrunn, og hun tvinges til å konfrontere sitt verste minne; den gangen hun lot et annet menneske dø. 

Les mer: Annabelle

Fløy en liten blåfugl

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

"Fløy en liten blåfugl " er en novelle fra samlingen "Sommerkrim".

En dame tar selvmord ved å kaste seg foran en bil, og gjør sjåføren til en drapsmann. Det er mørkt, og det ingen vitner. Neste dag er saken i avisa. Drapsmannen oppsøker ektemannen, men ting viser seg å ikke bli helt som han hadde trodd.

Les mer: Fløy en liten blåfugl

Bare du som passer på

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Handlingen i denne boka utspiller seg i Bø i Telemark - noe som er spesielt artig, da vi har bodd der i forbindelse med studier. Dette gjør at jeg kjenner meg igjen i beskrivelsene og kan se stedene for meg.

Tom Moen er vidoejournalist i NRK. Etter en ulykke blir han presset til å dra til Bø i Telemark for å utføre et oppdrag for SORG - en spesialenhet for overvåking av reaksjonære grupper. Oppgaven er å overvåke tre menn fra Syria som er mulige terrorister.

Les mer: Bare du som passer på

La meg være

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Anna opplever at faren tar selvmord ved å hoppe utenfor et stup. Anna og moren tar dette tungt, men bare noen måneder senere velger også moren å avslutte sitt liv på nøyaktig samme sted og måte som faren. Anna, som er enebarn blir velstående da hun arver eiendommer og livsforsikringer fra begge foreldrene. Anna møter terapeuten Mark, og sammen får de datteren Ella.

Anna synes det er vanskelig å forholde seg til foreldrenes død. En dag får hun et kort som får henne til å mistenke at foreldrene ikke tok selvmord, men ble myrdet. Hun er fast bestemt på å finne ut hva som skjedde. Men ved å grave i fortiden setter hun i gang noe som ikke kan stoppes. Anna kommer snart til å oppdage at det noen ganger kan være tryggere å la fortiden få være i fred.

Les mer: La meg være

Avdeling 73

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Drama fra en sykeavdeling. Vær forberedt på at det er en bok som er vanskelig å legge fra seg.

Politietterforsker Emma Sköld våkner opp på sykehus etter fem måneder i koma etter en rideulykke. Det siste hun husker, er at hun leverte sin fire uker gamle datter og dro i stallen for å ri. I Emmas fravær har samboerens tidligere kjæreste tatt på seg rollen som reservemamma. En rolle hun ser ut til å trives litt for godt i.

Les mer: Avdeling 73

Anestesi

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Sett av et par dager til denne boka, den gir inntrykk.

Thomas Bernts jobber som anestesilege på Ullevål. Vi blir tatt med på flere spennende opplevelser. Det første vi er med på er en helikoptertur i storm hvor en mann på en fisketråler har fått problemer. Thomas vet ikke da, at han skal få utfordringer som er mye større enn dette.

Les mer: Anestesi

Alle kan drepe

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Vi følger fem studenter som i 1992 knytter et spesielt bånd under en sommerjobb i idylliske Norrtälje i Sverige; Selma, Hedda, Humla, Mika og Asbjørn. Selma spår at en av dem vil ende opp som morder. Er det en lek, eller mener hun alvor?

22 år senere får plutselig en avdanket forfatter en bestselger med kriminalromanen 'Alle kan drepe'. God krimbok med en artig og orginal vri!

Les mer: Alle kan drepe

Påskekrim 2018

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

I 10 år har Juritzen Forlag gitt påskenorge drapsgåter, mysterier, skrekk og gru i en egen påskekrimbok. I denne samlingen får du de beste novellene. Fra Bjørnstjerne Bjørnsons 129 år gamle, blodryppende beretning til Torkil Damhaugs nyskrevne krimgåte. Og et sted i boken har vi skjult vårt eget mysterium. Tradisjonen tro: Denne påsken behøver du bare én bok!

Les mer: Påskekrim 2018

Lewisbrikkene

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Endelig er den tredje og avsluttende boken i "Lewis-triologien" om Fin Macleod ute i butikkhyllene. De to første bøkene; Svarthuset og Lewismannen fikk begge veldig gode kritikker og terningkast 6 i en rekke norske aviser. Mange har store forventninger til den tredje boka.

Fin Macleod, nå sikkerhetssjef for en privat eiendom på Isle of Lewis, får i oppdrag å etterforske en bølge av ulovlig jakt på øya. Under etterforskningen gjenforenes Fin med Whistler Macaskill, en lokal krypskytter som var hans bestevenn i tenårene. Whistler har lenge båret på en hemmelighet, og når gjenforeningen plutselig tar en mørk, voldsom vending, innser Fin at sannheten vil være ødeleggende for øya.

Les mer: Lewisbrikkene

Bak lukkede dører

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er lånt:

En veldig spennende psykologisk krim.

Grace og Jack er tilsynelatende det perfekte ektepar. Jack er en flott, rik og vellykket advokat. Grace er vakker og ofrer sin egen karriere for å stelle hjemme i et nydelig, stort hus. De er paret som har alt og som man elsker å hate.

Det er bare ett problem, Jack og Grace er sammen hele tiden. Noen kaller det ekte kjærlighet, men enkelte av damene i nabolaget synes det er merkelig at Jack alltid er med når de inviterer Grace til lunsj eller andre ting.

Les mer: Bak lukkede dører

Sensommer

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Anbefalt bok: En sensommerkveld i 1983 Billy, fem år ute å leker i hagen på en avsidesliggende gård på den skånske sletten. Billy kommer aldri tilbake, og det eneste sporet etter han er en sko i den høye maisåkeren.

Tjue år senere leder Billys storesøster, Veronica, en gruppeterapisamtale i Stockholm. En ung mann forteller om en liten gutts uforklarlige forsvinning for mange år siden. Fortellingen er rystende velkjent og Veronica tvinges til å sette på spill den vaklende tilværelsen hun har bygget opp.

Les mer: Sensommer

En sang for druknede sjeler

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Kriminalførstebetjent Martin Servaz blir kastet inn i sin vanskeligste og mest personlige sak. En professor i antikk historie blir myrdet, en hundeoppdretter blir spist opp av sine hunder. Hvorfor herjer døden denne lille universitetsbyen i Sørvest-Frankrike, der studentene en dag vil være regionens nye elite?

Konfrontert med en verden som er skremmende i sin perversitet, tvinges Servaz til å vende tilbake til gamle hendelser og sår som rives opp på ny - både hos han selv og hans nærmeste.

Les mer: En sang for druknede sjeler

Hjem

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Hvis du ikke har rukket å lese noe av denne forfatteren enda, så er det en fin mulighet til det nå. 

For ti år siden ble to gutter kidnappet. Hva om kun den ene vender hjem? I ti år har familiene levd i uvisshet. Nå tror Myron Bolitar og vennen Win at de har klart å spore opp den ene av guttene, Patrick, som nå er 16 år gammel. Men hva skjedde for ti år siden? Og hvor har gutten vært i alle disse årene?

Les mer: Hjem

Lewismannen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Dette er bok to i en serie med etterforsker Fin Macleod. Bøene havner lett inn på topp-10-lista mi.

Etterforsker Fin Macleod har sluttet i Edinburgh-politiet. Ekteskapet med kona er også over. Han returnerer til Isle of Lewis, den stormherjede øya i Ytre Hebridene hvor han vokste opp. Her begynner han å bygge opp igjen ruinene etter det som en gang var barndomshjemmet hans. Fin vil lage et nytt hjem og reparere forholdet til barndomskjæresten Marsaili og sønnen de har sammen, Fionnlagh.

Les mer: Lewismannen

En fremmed i huset

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

God psykologisk krim som du som liker slike sjangre bør lese!

Karen og Tom er lykkelig nygift. En dag er ikke Karen der da Tom kommer hjem fra jobb. Bilen hennes er borte, men døren er ulåst og både lommebok og mobil ligger igjen. Etter en stund kommer politiet på døren og forteller at hans kone er på sykehus. Hun har vært med i en trafikkulykke i en veldig frynsete del av byen. Karen har sluppet unna ulykken med noen få skrammer, men hun husker ingenting.

Les mer: En fremmed i huset

Svarthuset

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Peter May var en ukjent forfatter for meg til jeg begynte å se at flere bokbloggere skrev om Svarthuset. Da ble jeg også nyskjerrig på boka.

Et bestialsk mord på Isle of Lewis ligner et annet mord begått på fastlandet noen måneder tidligere, og etterforsker Fin Macleod blir sendt fra Edinburgh for å bistå i saken. Fin er selv oppvokst på denne øya i Ytre Hebridene, og mordutredningen blir samtidig en reise tilbake til hans egen vanskelige oppvekst. Fin møter personer og steder som han tidligere har flyktet fra.

Les mer: Svarthuset

Den siste bankboksen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Hva kan skjule seg i en bankboks man ikke finner eieren til? Hvem hadde interesse av å ta livet av den enslige bankfunksjonæren Eva Berg, som blir funnet drept i sitt hjem på Fredensborg i Oslo? Politiførstebetjent Frans Nansen får saken. Nansen og partneren Henke får snart vite at de aller siste bankboksene som skal avvikles er utsatt for innbrudd, og at en nøkkelperson er sporløst forsvunnet.

I Karibia jakter en nordmann i eksil en enorm skatt som befinner seg på havbunnen utenfor kysten av Columbia. Det skal etter hvert vise seg at skattejakten har forbindelse til hendelsene i Oslo.

Les mer: Den siste bankboksen

De fire løgnerne

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Litt "snikende" skummel historie som er verdt å få med seg.

Tekstmeldingen kommer midt på natten. Det er bare tre små ord: Jeg trenger deg. Isa dropper alt, tar med seg sin lille datter og drar straks til Salten. Her gikk hun på kostskole sammen med sine tre beste venninner. Venninnene pleide å spille noe de kalte «lyvespillet». De konkurrerte om å fortelle usanne historier til skolekameratene, og hvis de ble trodd, fikk de poeng. Det var bare en regel: De skulle aldri lyve til hverandre. 

Les mer: De fire løgnerne

Jenta uten hud

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Jenta uten hud er en krim fra Grønland som har vakt internasjonal oppsikt.

Matthew Cave er en dansk journalist i slutten av tjueårene. Han har mistet livsgnisten etter at hans samboer og deres ufødte barn døde i en trafikkulykke. Flukten fra virkeligheten har drevet ham til Nuuk, Grønland. Det eneste sporet han har etter sin amerikanske far, er et tjue år gammelt postkort, som faren sendte fra Thulebasen før han forsvant. 

Les mer: Jenta uten hud

Ønsker deg død

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

17 millioner solgte bøker, og det er kanskje ikke så rart. Peter James er en dyktig krimforfatter.

Singel jente, 29, rødhåret og ulmende, med et kjærlighetsliv som har krasjet. Søker en som kan tenne flammen igjen. Moro, vennskap, og - hvem vet - kanskje noe mer? Red Westwood møter kjekke, sjarmerende og rike Bryce Laurent gjennom en nettdating-tjeneste. Hun blir umiddelbart tiltrukket. Men idet kjærligheten begynner å blomstre, begynner sannheten om fortiden hans å komme fram.

Les mer: Ønsker deg død

Syndflod

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Spennende og velskrevet historie og en bok jeg gjerne anbefaler videre!

Syndflod er den sjette kriminalromanen med Alex Recht og Fredrika Bergman. En mann blir funnet død i stolen sin foran peisen, skutt i brystet. Merkelig nok har han datterens giftering på lillefingeren. En annen mann bekjenner en synd i et brev til sin kone; han har kjørt på en kvinne og stoppet ikke for å hjelpe. Den tredje mannen leier et øde hus som egentlig er beregnet til å skjule mennesker på flukt, men han har noe helt annet i tankene.

Les mer: Syndflod

Ferskenen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Frode Brandeggen er en en ukjent forfatter for de fleste. Han debuterte med en bok i 1992 som ble fort glemt. Men da han i 2014 gikk bort, etterlot han seg en bunke korte manuskripter, samt en omfattende mengde notater som tydeliggjorde at disse i utgangspunktet enkle bøker var nøye konstruert og gjennomtenkt.

Denne utgivelsen samler for første gang alle de 15 romanene Brandeggen skrev om Ferskenen, i en utgivelse utstyrt med entusiastiske og utfyllende sluttnoter av den tyske annotatøren Bruno Aigner.

Les mer: Ferskenen

Mørkekjøring

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Rudi Berg er en arbeidsløs småkriminell i midten av tjueåra. 22. desember slipper han ut av Trøgstad fengsel. Samuel Louvin er lensmannsbetjent og jobber med grensekriminalitet på dagtid og med etterforskningav de uoppklarte Tistedalsdrapene om kvelden. Etter et narkobeslag finner Louvin ut at Rudi har begynt å jobbe for Sven Svendsen som driver en strippeklubb på svenskesiden av Svinesundbrua.

Les mer: Mørkekjøring

Brudekjolen

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

I det siste har Sophie hatt en følelse av å miste hukommelsen, ja, av å miste kontrollen. Hun forfølges av noe hun ikke er i stand til å sette ord på - og av bilder fra fortida hun ikke kan glemme.
En morgen våkner hun og oppdager at den lille gutten hun skulle passe, er død. Hun har ingen erindring av hva som kan ha skjedd. Men uansett hva som er sant, føler hun at hun med sin bakgrunn, ikke har en sjanse til å bli trodd.

Hennes eneste håp er å stikke - og skaffe seg en ny identitet. Et nytt liv, med en mann hun har truffet på nettet. Men Sophie er ikke den eneste som bærer på hemmeligheter.

Les mer: Brudekjolen

Kvinnen i vinduet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Her er enda en nylig utgitt psykologisk krim, og den skuffer ikke.

Anna Fox har ikke forlatt huset sitt på lang tid. I ti måneder har hun gått fra rom til rom i det gamle huset i New York, fortapt i minner, for redd til å gå ut. Annas eneste forbindelse med omverdenen er gjennom vinduet. Der sitter hun dag etter dag og følger med på naboene.

Les mer: Kvinnen i vinduet

Glasshjerte

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er kjøpt i Bokklubben:

Robin og Mikkel er brødre. Robin blir vitne til det grusomme som skjer med kusinen deres, Amina. Han kan ikke hjelpe henne, og heller ikke hente hjelp. Robin er ute av stand til å uttrykke hva han har sett. Mens Mikkel vet noe han ikke vil fortelle. Ikke til noen.

Glasshjerte er en fortelling om å kjenne igjen ondskapen når du møter den. Og om å streve med å forstå hvem du selv er. Men den handler også om hvor langt et menneske våger å gå for å holde fast ved kjærligheten.

Les mer: Glasshjerte

Bit ikke de døde

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En hardkokt krim-novelle i parodiert Los Angeles-stil.  «Bit ikke de døde» er hentet fra novellesamlingen De siste dager i Kina (1992).

Les mer: Bit ikke de døde

Naboparet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er fått i julegave:

Naboparet er en intens psykologisk krim, der forfatteren liker å utforske hva som skjer i nære relasjoner når man er utsatt for ekstremt press, og om vi kjenner vår familie, venner eller naboer så godt som vi tror...

Anne og Marco er invitert til naboparet på middag, og da barnevakten avlyser i siste liten, lar de sin seks måneder gamle datter, Cora, ligge hjemme og sove. De har med seg babycall og veksler på å gå hjem og se til henne hver halvtime.

Les mer: Naboparet

En hund begravet

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Idet Morgan kommer inn i leiligheten sin, oppdager hun umiddelbart at noe er galt. På soverommet finner hun liket av forloveden Bennett, og hundene hennes er dekket med blod.

Da Morgan forsøker å oppsøke Bennetts foreldre oppdager hun at ingenting av det han har fortalt om seg selv stemmer. Ikke minst finner hun ut at han hadde andre «forloveder». Så blir kvinnene myrdet én etter én. Står Morgan selv snart for tur?

Les mer: En hund begravet

Død Manns Tid

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Et voldelig hjemmeran av en eldre, velstående dame ender med drap. Antikviteter for mange titalls millioner er også borte. Og et unikt objekt, et armbåndsur med en enorm affeksjonsverdi, er på avveie. Det er dette som får den myrdede damens mektige familie til å involvere seg – og ta loven i egne hender.

Politietterforsker Roy Grace og teamet hans følger et spor som leder dem fra den lyssky delen av Brightons antikvitetshandel til New York.

Les mer: Død Manns Tid

Min søsters grav (Robert Dugoni)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Dette er første bok om Tracy Crosswhite. Forfatteren er helt ukjent for meg, men det ble en positiv opplevelse. Boka veksler litt mellom fortid og nåtid og binder det hele sammen på en fin måte.

Tracy Crosswhite har i tjue år stilt spørsmål ved etterforskningen av søsteren Sarahs forsvinning og den påfølgende rettssaken. Hun tror ikke at mannen som ble dømt for drapet er den skyldige. Saken motiverer Tracy, og hun blir etterforsker i Seattle-politiet. Da Sarahs levninger til slutt blir funnet i nærheten av hjembyen deres, er Tracy fast bestemt på å finne svarene hun har lett etter.

Les mer: Min søsters grav (Robert Dugoni)

Trekkfuglene

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Når to eldre menn blir funnet brutalt drept i Hønefoss, blir politiførstebetjent Wilhelm Gran satt på saken. 

Morderen er villig til å gå svært langt for ikke å bli tatt. Wilhelm Gran kjenner jaktinstinktet bruse, og henter fram sin gamle, avskiltede tjenestehund, den enorme schæferen Satan. Jakten er i gang.

Les mer: Trekkfuglene

Fire krimbøker på en gang (Frode Eie Larsen)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Julen 2015: Jeg fikk en pakke som jeg fort kunne gjette meg til at var bøker. Jeg hadde rett, inni pakka var det to bøker av Frode Eie Larsen - signerte til og med. Lykke :) Jeg hadde faktisk ikke hørt om forfatteren før, men fant fort ut at jeg likte det jeg leste. Da de var utlest, fant jeg ut at det var skrevet tre bøker til i serien og de ble kjøpt inn. Ikke nok med det, i bursdagsgave nå i år fikk jeg den aller nyeste boken hans, men den har jeg ikke fått lest enda.

Handlingen i bøkene er i Larvik/Stavern. Der er jeg godt kjent, og liker å lese bøker hvor man kan se for seg stedene.

Les mer: Fire krimbøker på en gang (Frode Eie Larsen)

Hvis helvete var av is (Bernard Minier)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Liker du psykologisk krim? Da bør du lese denne!

Kriminalførstebetjent Servaz kan ikke forstå at han blir kalt ut for et dødt dyr, men det er noe underlig ved denne forbrytelsen han ikke kan overse. Hestens hodeløse kropp er vrengt og hengt opp i isødet på 2000 meters høyde. Omtrent samtidig begynner en ung og nyutdannet psykolog på en strengt bevoktet psykiatrisk institusjon for ekstra farlige kriminelle.

Les mer: Hvis helvete var av is (Bernard Minier)

Heksen (Camilla Läckberg)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Dette er Camilla Läckbergs tiende bok om Erica Falck og Patrik Hedström i Fjällbacka, og jeg har lest dem alle sammen, i riktig rekkefølge faktisk. Camilla Läckbergs kriminalromaner fra idylliske Fjällbacka er solgt i 55 land og bøkene hennes ligger på bestselgerlistene i flere land.

To barn forsvinner med 30 års mellomrom. Innbyggerne i Fjällbacka stiller opp i manngard for å lete etter Linnea, og til slutt finner de henne. Naken, ved nøyaktig samme skogstjern der den første jenta ble funnet.

Les mer: Heksen (Camilla Läckberg)

Katharina-koden (Jørn Lier Horst)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Nok en god krimbok fra Jørn Lier Horst!

Denne boka hadde jeg gledet meg til lenge å lese. Jeg ventet og ventet, men ett sted på veien fra forlaget til meg, ble den borte. Ny bok ble sendt, og plutselig en dag etter ca 2 uker så lå den i postkassa, den tolvte boka med William Wisting, klar for å leses.

I disse dager er det 24 år siden Katharina Haugen forsvant sporløst. Hvert år siden har Wisting oppsøkt Katharinas ektemann, som befant seg utenbys på jobb og hadde et solid alibi. Den jevnlige kontakten mellom Wisting og Martin Haugen har etter hvert utviklet seg til et vennskap. Denne gang finner han imidlertid Haugens hus lukket og låst. På årsdagen for sin kones forsvinning er Martin Haugen selv sporløst borte.

Les mer: Katharina-koden (Jørn Lier Horst)

Den sjuende sønnen (Árni Thórarinsson)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Ny islandsk krim.

Kveldene er lange i Ísafjördur, et lite sted nordvest på Island, når Einar er på oppdrag for Ettermidddagsavisen for å skrive om den lokale økonomien som er omtrent like lovende som avisens. Men det tar ikke lang tid før Einars nese for nyheter begynner å klø.

Et verneverdig hus brenner ned, og det er mistanke om at brannen er påsatt. Mens Einar intervjuer husets eier, blir han nesten påkjørt av en bobil i høy fart. Den viser seg å være stjålet fra to litauiske turister. Så forsvinner to besøkende i byen, en populær fotballspiller og kameraten hans, og det er ingen spor etter dem.

Les mer: Den sjuende sønnen (Árni Thórarinsson)

Vannmannen (Merete Junker)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Kattis er en del av uteligger og narkomiljøet i Porsgrunn. Dagene går med til å skaffe piller og alkohol og finne bortgjemte steder der hun kan varme seg og sove ut rusen. En dag blir hun vitne til at et lik blir dumpet i elva like ved skjulestedet hennes og i nærheten av kjøpesenteret Down Town.

Pinnen er en annen sentral karakter. En dag angriper han Kattis, og hunden hans biter henne. Politiet kommer henne til unnsetning. Kattis forteller politiet om det hun så. De hjelper henne til legevakta.

Les mer: Vannmannen (Merete Junker)

Pasienten (Trude Teige)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En krimroman om de katastrofale følgene det kan få når mennesker ikke blir behandlet med respekt og verdighet.

I boka møter du en psykiatrisk pasient på Dikemark som kalte seg Krøsus og har vært pasient i over 50 år.  «De dreper pasienter her», er det siste han hvisker før han dør i 1993. En av de få som snakket med Krøsus, var lille Julia. Julia som i 2002 er 18 år, forsvinner sporløst fra Enden, en liten bygd på Sunnmøre. Etter mange år kaster et drap nytt lys over både Julias forsvinning og det som foregikk på et nervesanatorium på Julias hjemsted.

Når Kajsa Coren får en privat forespørsel om å undersøke hva som kan ha skjedd med Julia, bringer det henne rett inn i drapsetterforskningen. Et ukjent Munch-maleri og psykiatrisk forskning spiller uventet sentrale roller.

Les mer: Pasienten (Trude Teige)

Lille Linerle (Myriam H. Bjerkli)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes - som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt- bordet - en dag skal komme på besøk. Plutselig en dag kommer pappa.

Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?

Les mer: Lille Linerle (Myriam H. Bjerkli)

Berge (Jan Kjærstad)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En augustdag i 2008 blir Ap-nestoren Arve Storefjeld og flere i familien hans funnet drept i hytta ved Blankvann i Nordmarka. Fem mennesker med strupene skåret over. Alle går ut fra at terrorister står bak ugjerningen.

Journalist Ine Wang har følt seg akterutseilt i den siste tiden. Men drapene på Storefjeld-familien endrer alt. Tingrettsdommer Peter Malm lever et tilbaketrukket liv og sysler med sine små prosjekter på fritiden. I flere lykkelige år var Nicolai Berge kjæreste med Gry, Arve Storefjelds datter. Så gjorde hun det slutt, og nå er hun død.

Les mer: Berge (Jan Kjærstad)

Guden (Jørgen Jæger)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Det er fullt av folk på torget i Fjellberghavn når ordfører Janne Wold går på talerstolen fulgt av politistasjonssjef Marte Mellingen. Midt i folkemengden roper en skingrende stemme: «Allahu akbar!» etterfulgt av tre skudd. På scenen står ingen oppreist, og samtidig starter en serie med godt planlagte bankran.

Det blir noen svært dramatiske døgn for politioverbetjent Cecilie Hopen der hun jakter på gjerningsmenn med begjær som vanskelig kan kontrolleres. I de mørkeste skygger trekker en anonym person i trådene. Han er Guden. Og Ole Vik? I denne romanen får han helt nye utfordringer privat. Dette er en kriminalroman med dramatiske hendelser og sarte menneskelige relasjoner.

Les mer: Guden (Jørgen Jæger)

Den hemmelige kvinnen (Anna Ekberg)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Louise lever et harmonisk liv med sin store kjærlighet, Joachim. Så dukker det opp en fremmed mann som påstår at han er Louises ektemann og far til hennes barn ... Det viser seg at Louise slett ikke heter det, men Helene. Hun er mor til to og arving til et forretningsimperium. Men hun lider av hukommelsestap. Nå må hun forsøke å avdekke sannheten om natten for tre år siden, da hun forsvant og alt forandret seg.

Les mer: Den hemmelige kvinnen (Anna Ekberg)

Smak av egen medisin (Vigdis Lysne)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Den unge kvinnen Lilja er bundet til sengen på en institusjon for hjerneskadde. Men hun har ikke alltid vært hjerneskadet. Det ble hun først etter at en kjendislege begynte prosessen som Liljas søster kaller "kidnappingen".

Den internasjonalt kjente legen, Sonia Nygren, er i København for å delta i et debattprogram om HPV-vaksiner, men hun forlater aldri byen igjen. Hvorfor er hun død? Og er det en forbindelse til arbeidet hennes med å gjøre vaksiner sikrere?

Hva skjer med Lilja: Vil det lykkes for familien å få henne hjem? Er det en forbindelse mellom Nygren og Lilja - og hvilken rolle spiller kjendislegen som fikk Lilja anbrakt på hjerneskadesenteret

Les mer: Smak av egen medisin (Vigdis Lysne)

Helikopterranet (Jonas Bonnier)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Tidlig en septembermorgen i 2009 skingrer alarmen i tellesentralen i Västberga. Ranerne ankommer med helikopter og politiet står bare og ser på når det forsvinner med nesten 40 millioner kroner. Ikke et skudd løsnes. Ingen ble skadet. Hele verdenspressen måpte. Hvordan var det mulig? Fire helt ulike menn delte drømmen om å bli rike i en fart, og var villige til å gjøre hva som helst for å gjøre den til virkelighet.

Les mer: Helikopterranet (Jonas Bonnier)

Evas siste vitne (Tove Alsterdal)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En gang var Beckomberga et av Europas største mentalsykehus. Nå har sporene etter det som foregikk der blitt visket bort, og eksklusive boliger bygges i den samme parken. Svante Levander er en av dem som flytter inn i idyllen, sammen med sin nye kjæreste. På vei hjem fra butikken en kveld blir han knivstukket til døde. Hans ekskone Eva, som har fulgt etter ham den kvelden, arresteres, mistenkt for mord.

Bare én person kan vitne om hva som egentlig skjedde, og det er en utenlandsk kvinne som satt utenfor butikken og tigget. Men hun er sporløst forsvunnet.

Les mer: Evas siste vitne (Tove Alsterdal)

Stemmen (Jørgen Jæger)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er kjøpt i bokhandel:

”Nåde” Vær så snill! Ikke gjør det, ikke skyt!” Dermed var det ingen tvil lenger. Dette var virkelig. Cecilie krympet seg og forberedte seg på det som ville følge. En biljakt i den fiktive byen Fjellberghavn på vestlandet ender i katastrofe og lensmann Ole Vik blir livstruende skadet. Hans kollega Cecilie Hopen blir kidnappet av de som forårsaket ulykken og halvt bevisstløs blir hun vitne til et dobbeltdrap. Hun våkner på et sykehus i Drammen, uten å ane hvordan hun har kommet dit. Cecilie har delvis hukommelsestap.

I små glimt kommer hukommelsen tilbake. En stemme trer frem for henne, en fremmed, truende og karakteristisk norsk stemme. Drapsmannens. Hun har ikke sett ham, bare hørt ham. Hvem er han? Hva vil han?

Les mer: Stemmen (Jørgen Jæger)

Ingen til bords (Lene Lauritsen Kjølner)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Olivia er i ferd med å avslutte et herlig opphold i England, da hun blir kontakten av en ny klient. Samtidig mottar hennes politikjæreste Torstein, melding om et drap begått på friluftsteateret utenfor Tønsberg. Olivia bestemmer seg raskt for å holde seg unna saken. Hun ønsker ikke å skape problemer for Torstein, og kaster seg inn i utroskapssaken hun har tatt på seg, med sedvanlig nysgjerrighet og kreative metoder.

Les mer: Ingen til bords (Lene Lauritsen Kjølner)

Ikke død ennå (Peter James)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Dødelig besettelse er bare begynnelsen ... For Los Angeles-produsenten Larry Brooker er dette filmen som kan gi ham den kassasuksessen han så lenge har ventet på. For superstjernen Gaia er dette filmrollen som kan lede til en Oscar-nominasjon. For Brighton og Hove ligger det stor markedsverdi i å være sentrum for en stor Hollywood-filmatisering. For politietterforsker Roy Grace utspiller det hele seg som et mareritt. En besatt stalker forfølger Gaia.

Les mer: Ikke død ennå (Peter James)

Til jord skal du bli (Mons Kallentoft)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En tidlig maimorgen blir en ung mann funnet død ved bredden av Göta kanal. Han er naken, og kroppen bærer ikke preg av spor etter vold. Når Malin Fors og hennes kollegaer ankommer stedet råder en merkelig stillhet. Det er som om alle stemmer har blitt dempet.

Mannen identifiseres snart som Peder Åkelund, en tidligere sverigedemokrat som har blitt kastet ut av partiet for sine rasistiske uttalelser. Samme kveld blir seksten år gamle Nadja Lundin meldt savnet, trolig bortført. Tegn tyder på at de to sakene har med hverandre å gjøre.

Les mer: Til jord skal du bli (Mons Kallentoft)

Jernblod (Liza Marklund)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

I denne siste boka om Annika Bengtzon får vi et tilbakeblikk fra historiene i de tidligere utgitte bøkene Studio sex og Fasadefall.

Annika søster Birgitta har forsvunnet. Det siste livstegnet er en sms: Annika, hjelp meg! Papirutgaven av Kvällsekspressen ser ut til å gå i graven. Med mindre det skjer et mirakel, kommer sjefsredaktør Anders Schyman til å gå inn i historien som den som la ned den svenske journalistikken. Imens pågår en profilert rettsak om et bestialsk mord på en uteligger. Dagene går og Birgitta kommer ikke tilbake. Forsvinningen innebærer at Annika blir konfrontert med sin kompliserte fortid.

Les mer: Jernblod (Liza Marklund)

Helvete Åpent (Gard Sveen)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Politietterforsker Tommy Bergmann finner en prostituert jente hardt skadet i en leilighet i Oslo. De omfattende skadene har urovekkende likhetstrekk med en rekke drap som ble tilstått av læreren Anders Rask for flere år siden. Men Rask sitter innelåst på psykiatrisk sikkerhetsavdeling – han kan ikke stå bak. Moren til en av de drepte jentene leser om saken. Hun er sikker på at datterens gamle lærer er uskyldig dømt – og hun vet hvem morderen er. Eller er alt bare fantasi?

Les mer: Helvete Åpent (Gard Sveen)

Hvorfor spurte de ikke Evensen? (Lene Lauritsen Kjølner)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Som privatdetektiv sysler Olivia Henriksen mest med utro ektefeller og overvåkning. Da den beryktede SV-politikeren Arne Gustavsen blir funnet død i vannkanten ved Ankerholmens seilerforening, dras hun imidlertid inn i en sak som omfatter både miljøpolitikk, kyniske forretningsmenn og skitne affærer.

Heldigvis har Olivia nok av pågangsmot i det profesjonelle liv - i kjærlighetslivet er hun litt mer usikker.

Les mer: Hvorfor spurte de ikke Evensen? (Lene Lauritsen Kjølner)

Tre nyutgitte krimbøker (Peter James)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Peter James har skrevet 10 bøker om politimannen Roy Grace. Bøkene er utgitt i over 30 land og det er solgt rundt 15 millioner eksemplarer.

Peter James gjør alltid grundig research til sine krimromaner og er med politiet i Sussex ut på patrulje så ofte han kan. For ham er researchen en like viktig del av arbeidet med en bok som karakterer og plott. James har uttalt at han ser på alle disse elementene som en treenighet som ikke må skilles.

Les mer: Tre nyutgitte krimbøker (Peter James)

Død manns kiste (Kroken og Kolden)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En kontroversiell dyrlege blir sportløst borte i Lom. En ungdomsskolelærer har hatt en konflikt med henne pga en hundeavliving. I Fredrikstad sitter en eksmann som kanskje har noe å hevne. Etter hver ser det ut til at den savnede kvinnen har fiender både her og der.

Samtidig på gården Tusshaug i Bøverdalen, er det en ulykkelig bonde som er ugjestfri og uvennlig mot alt og alle. Damen han har hentet fra Russland vantrives med han og med den avsidesliggende gården. Så blir det oppdaget et kvinnelik i en bekk på eiendommen hans. Det er september og jakttid, og de første høststormene har akkurat begynt.

Les mer: Død manns kiste (Kroken og Kolden)

Blod på snø (Jo Nesbø)

 • Anne Lise Johannessen
: Gratis bok fra bokklubben:

Etter ti Harry Hole-bøker, "Hodejegerne" og "Sønnen" har Jo Nesbø skapt enda et nytt romanunivers. Hovedpersonen i Jo Nesbøs nye thriller er Olav Johansen, en ordblind leiemorder som har det med å forelske seg. Vi er i Oslo, desember 1975, den kaldeste vinteren i manns minne. Samtidig som Olav sliter med å få ferdig et langt kjærlighetsbrev, jobber han som leiemorder for Daniel Hoffmann, som kontrollerer hovedstadens heroinmarked.

Les mer: Blod på snø (Jo Nesbø)

Nattevandreren ( Tore Aurstad og Carina Westberg)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

I Botsfengselet i Kristiania faller en fange ned fra galleriet og brekker nakken. Dødsfallet blir straks rapportert som selvmord, men noe skurrer. Like etter blir et mord varslet i en spiritistisk seanse blant byens velstående, og etterforskningen avdekker et lik.

Kan de døde virkelig kommunisere med de levende, eller ligger det noe annet bak? Sammen med sin trofaste betjent Bernt Nystuen ruller fullmektig Theodor Wulfsberg opp en makaber drapssak og sirkler inn en morder som skjuler likene særdeles godt.

Les mer: Nattevandreren ( Tore Aurstad og Carina Westberg)

Bare et barn (Hanne Kristin Rohde)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Hanne Kristin Rohdes oppfølger til suksessromanen Mørke hjerter begynner dramatisk når en journalist og en politiadvokat drepes på en pressekonferanse på politihuset i Oslo.

Politiet finner likene av to guttebarn ved Frysja i Oslo, og sammen med sine kolleger i Oslopolitiet begynner Wilma Lind å nøste i det som åpenbart er en drapssak. Denne gangen får Wilma mer enn én krevende etterforskning å tenke på: Hun satt nemlig ved siden av den drepte politiadvokaten da han ble skutt under pressebriefen.

Les mer: Bare et barn (Hanne Kristin Rohde)

Uro (Jesper Stein)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En mann blir funnet myrdet på en kirkegård natten etter at politirazziaen mot Ungdomshuset utløste brutale opptøyer på Nørrebro i 2007. Den drepte er iført finlandshette og militærstøvler, og mistanken rettes umiddelbart mot politiet, som har overvåket kirkegården mens opptøyene har pågått: Er gjerningsmannen en politimann som har gått for langt i kampens hete? Eller prøver bare noen å få det til å se sånn ut?

Les mer: Uro (Jesper Stein)

Adventsdrapene (Alastair Gunn)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Julen nærmer seg, ett lik av gangen...

Først trodde de det var tilfeldig. Så, en uke før jul, skjønner de at de tre drapene som har skjedd med jevne mellomrom i løpet av advent, har et felles kjennemerke. Nå som de vet det bare er en morder, blir spørsmålet – hvem er neste offer?

Les mer: Adventsdrapene (Alastair Gunn)

Venuspassasjen (Merete Junker)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Natt til 17. mai 1968 forlot Gunnar Eie bilen sin på kaia i Skien med nøklene i. Han etterlot seg kone og tre tenåringsdøtre, og dukket aldri opp igjen. En vårdag i 2007 finner Eies oldebarn, trettenårige Stian, et lik i innsjøen rett ved småbruket der han bor. Obduksjonsrapporten viser at den døde er den forsvunne Gunnar Eie, og at han ble brutalt drept for tre år siden. Over brystet har han tolv røde korssting.

Les mer: Venuspassasjen (Merete Junker)

Oslo Noir (Aslak Nore)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

To barneranere finner en pose ecstasy på en hjemme alene-fest på Oslo Vest. Like etter blir den ene av dem funnet død av en overdose. På Grünerløkka banker en latinamerikansk gangster opp lillesøsteren sin. 16 år gamle Ida knipser E for første gang. Og storebroren, vår mann Peter Wessel, kommer over en pose med narkotika han ikke vet hvor han skal gjøre av. Når posens eiere forstår at dopet er på avveie, må Peter ta noen vanskelige valg, han må vise hvem han.

Les mer: Oslo Noir (Aslak Nore)

Hevneren (Jan Erik Fjell)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Den 17 år gamle norskættede Daniel «Danny» Larsen ankommer det føderale fengselet Alcatraz. Han er idømt en livstidsdom uten mulighet for prøveløslatelse for væpnet ran og drapsforsøk på en politimann. 33 år senere besøker et norsk kjærestepar det nå nedlagte fengselet. Der møter de den godt voksne amerikaneren, William. Han forteller dem historien om nordmannen han sonte sammen med mange år tidligere.

Les mer: Hevneren (Jan Erik Fjell)

Hauges direktiv (Ørjan N. Karlsson)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En krimroman om det du ikke skal vite. En tidligere sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) drar for å møte en informant på den nedlagte undergrunnsstasjonen Valkyrien i Oslo. Senere blir liket av en kvinne funnet på samme sted. Under kroppen ligger det en sort sjakkbrikke og en kryptisk beskjed.

Etterforsker Kyrre Kaupang jobber for den hemmelige etterretningsorganisasjonen Stiftelsen. Sammen med makker Lorents Sølvberg må han finne drapsmannen før flere mord begås.

Les mer: Hauges direktiv (Ørjan N. Karlsson)

Et feilgrep (Wendy James)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Noen ganger er det ikke nok å angre Judy Garrow er bare en tenåring når hun blir gravid. Alene og redd velger hun å adoptere bort barnet sitt ulovlig. Dette forblir hennes store hemmelighet.

25 år senere er hun lykkelig gift med mann og datter. En tilfeldighet fører til at myndighetene får vite om den ulovlige adopsjonen. Det blir igangsatt full etterforskning, og plutselig befinner Judy seg midt i medias søkelys. Hva skjedde med babyen hennes? Og hvor er barnet blitt av?

Les mer: Et feilgrep (Wendy James)

Nattfilm (Marisha Pessl)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

En rå oktoberkveld blir vakre, unge Ashley Cordova funnet død i en forlatt lagerbygning på nedre Manhattan. Selvmord blir fastslått som dødsårsak, men gravejournalist Scott McGrath har sine mistanker.

I forbindelse med undersøkelsene omkring Ashleys underlige liv og død blir han konfrontert med arven etter faren hennes: den legendariske kultfilmregissør, Stanislas Cordova - en mann som ikke er blitt sett ute blant folk på mer enn tretti år.

Les mer: Nattfilm (Marisha Pessl)

Papirgutten (Kristina Ohlsson)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Det er vinter i Stockholm. Idet barna ved den jødiske barneskolen er i ferd med å avslutte skoledagen, blir en lærerinne skutt i skolegården, foran øynene på sjokkerte barn og foreldre.

Samme ettermiddag forsvinner to unge gutter på vei til tennistrening. Et kraftig snøvær har rammet Stockholm og gjør letearbeidet vanskelig.

Les mer: Papirgutten (Kristina Ohlsson)

Jenta uten hjerte (Marit Reiersgård)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Politietterforsker Verner Jacobsen ligger søvnløs - dagen etter skal han begrave sitt eneste barn, en sønn død av kreft. Telefonen ringer, 14-årige Idunn Olsen er funnet drept i snøen ved den store obelisken ved steinbruddet i Lier.

Mens Verner er på åstedet, får han melding om at bårebilen med sønnens kiste er stjålet og på vidvanke. Og snart begynner de første avhørene. Idunn hadde vært på vei fra en ungdomsfest dit politiet var innkalt. Ungdommene er merkelig tause om det som skjedde.

Les mer: Jenta uten hjerte (Marit Reiersgård)

Glassklart (Karin Wahlberg)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Nervepirrende fra en av Sveriges mest solgte krimforfattere.

Hilda Glas er snart ferdig med legeutdannelsen og har fått praksisplass i sine hjemtrakter på Oskarshamn sykehus.

Les mer: Glassklart (Karin Wahlberg)

Dødelig taushet (A.S.A. Harrison)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Jodi Brett er vakker, rik og intelligent. Hennes mann gjennom 20 år, Todd Gilbert, er notorisk utro. Han har falt for en annen og er i ferd med å forlate henne.

Hun vet ikke nå at livet hennes i løpet av kort tid vil gå fra å føles strålende til å bli et helvete, og at hun kan komme til å gjøre ting hun aldri ville drømt om.

Les mer: Dødelig taushet (A.S.A. Harrison)

Hva skjedde med Amy? (R. S. Pateman)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Livene til hennes foreldre, Beth og Brian gikk i oppløsning.

Ti år senere sliter mamma Beth fortsatt med en enorm sorg og redsel for hva som skjedde med hennes eneste barn, men marerittet blir bare verre når en fremmed kvinne banker på
døren.

I hånden holder hun en jente som ser ut som Amy den dagen hun forsvant for ti år siden.

Les mer: Hva skjedde med Amy? (R. S. Pateman)

Dødssporet (Sara Blædel)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

«Dødssporet» er en nesten tilgrodd vei i en liten skog ved Roskilde. I gammel tid kjørte man de dødssyke på denne veien, ut til den gamle offer-eika for å gi litt av blodet deres til de norrøne gudene. Håpet var at de døende ville bli tatt godt imot i det hinsidige.

Les mer: Dødssporet (Sara Blædel)

Dukkene (Mo Hayder)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Handlingen foregår på et mentalsykehus. Pasientene er skjøre og påvirkelige.

Det skjer en rekke urovekkende hendelser og noen dødsfall - og frykten sprer seg blant både de ansatte og innlagte.

Les mer: Dukkene (Mo Hayder)

Sønnen (Jo Nesbø)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Korrupsjon og organisert kriminalitet er kreftene bak de store dramaene, enten de utspiller seg på Politihuset, i Rådhuset, på snuskete hotellrom i kvadraturen eller blant dopselgerne langs Akerselva.

Dette er en skandinavisk "The Wire" i et forstørret hyperrealistisk Sin City-Oslo.

Les mer: Sønnen (Jo Nesbø)

Påskekrim 2014

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Tradisjonen tro har vi igjen samlet Norges beste krimforfattere mellom to permer for å gi leserne sin årlige dose med blodig påskekrim.

Her finner du 18 spennende krimnoveller fra landets beste krimforfattere. Selv om boka heter påskekrim, passer den også godt til en annen anledning du vil ha spennende lesestoff.

Les mer: Påskekrim 2014

Mona (Dan T Sehlberg)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Kan et datavirus smitte til mennesker?

It-forskeren Eric Söderqvist står foran gjennombruddet for sin nye oppfinnelse, Mind Surf som er et tredimensjonalt internett som styres med tankekraft og vises i menneskets hjerne.

Eric tester systemet på sin kone Hanna. Kort tid etter blir hun plutselig syk med høy feber og grusomme hallusinasjoner. Til slutt faller hun i koma.

Les mer: Mona (Dan T Sehlberg)

Overvåket (Jón Óttar Olafsson)

 • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Mord og mysterier fra ny, islandsk krimforfatter

Like oppunder jul blir en død kvinne funnet i en fiskehytte i Reykjavík. Alt tyder på at hun har dødd av en overdose, men politimannen David er overbevist om at hun er blitt drept. Den eneste ledetråden han har er et ukjent mobiltelefonnummer.

Les mer: Overvåket (Jón Óttar Olafsson)

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.