• Anne Lise Johannessen

Lag favorittfigurene fra Barne-Tv (Lise Nymark)

25 oppskrifter – fra Fantorangen til Titten Tei! Her presenteres, for aller første gang, strikke- og hekleoppskrifter til ca. 20 av de mest kjente og kjære figurene fra Barne-TV. De fleste av dagens barn har et forhold til figurer som Kuraffen, Fantorangen, Høna Turi og Kråka fra Kråkeklubben, mens mødrene og bestemødrene med glede husker sine gamle helter, som Flode, Teodor og Titten Tei.

De er her alle sammen, og flere til. Det er bredde i produktutvalget, og boken har mer enn 20 oppskrifter til varierte produkter. Det er flest figurer i ulike størrelser, fra små 3D-figurer som kan brukes som nøkkelringer etc., til store kosedyr. Noen av karakterene er også brukt som flatemønster på produkter med ulike bruksområder, for eksempel som strikket/tovet sitteunderlag og som mønster på strikkegensere, puter og pledd.

Dette er boken for alle strikke- og hekleglade mødre, bestemødre, tanter og onkler som ønsker å lage fine norske figurer til de minste i familien, samt alle som vil ha inspirerende
hobbyprosjekter til julemarkeder, foreninger, skoler og barnehager.

Oppskriftene har varierende vanskelighetsgrad, men de fleste som har litt erfaring i strikking og hekling kan klare å lage alle modellene i boken.


Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 113
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Her er det mange kjente og kjære figurer både for nåtidens barn og oss som var barn i forrige århundre ;)  Boka byr på mange muligheter for å gi bort en veldig koselig gave som mottakeren nok vil sette stor pris på.

Jeg kunne ønske denne boka fantes når jeg var liten, da hadde Teodor stått høyt på lista! Og det kan den godt gjøre enda - hvis noen jeg kjenner leser dette og skal gi meg en gave i en anledning. En hjemmelaget Teodor hadde vært en hyggelig overraskelse ;)


Om forfatteren:
Lise Nymark(f. 1967) er utdannet faglærer i kunst og håndverk ved Høyskolen i Oslo, avd. estetiske fag.

Hun har tidligere arbeidet som lærer i kunst og håndverk, og siden 1997 har hun holdt kurs i ulike håndarbeidsteknikker som strikking, lappeteknikk og applikasjon for lokale husflidslag og i egen regi.

De senere årene har hun arbeidet frilans som designer av tekstile produkter; strikk, hekling og søm. Hun samarbeider med garn- og stoffleverandører, og designer modeller som selges til ukepresse der de presenteres med bilder og oppskrifter.

Anbefalte krimbøker:

Lille Linerle (Myriam H. Bjerkli)

Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes - som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt- bordet - en dag skal komme på besøk. Plutselig en dag kommer pappa.

Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord?

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.