Rebecca Wexelsen: Så faller jeg2

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Leseeksemplar fra

Drømmene mine slutter alltid på samme måte du er det første som forsvinner og siden blir alt annet også borte

Så faller jeg forteller om et menneske på vei inn i alderdommen, som venter på et barn som ikke kommer tilbake. Dikter-jeget leter etter barnet i minnene, og prøver samtidig å identifisere punktet hvor det gikk galt. Dermed blir hukommelsen tilfluktssted og sørgeplass, et sted for både konflikt og forsoning. For i sorgen finnes ingen enkle svar.

Dette er Rebecca Wexselsen debutbok.


Forlag: Tiden Norsk Forlag
Utgivelsesår: 2017
Format: Innbundet
Sideantall: 64
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg fikk overraskende tilsendt denne boka fra forlaget.

Historien i diktet er fin, og den setter i gang noen tanker. Historien handler om en eldre kvinne som venter på barnet sitt, og hennes kamuflerte sorg rundt barnets oppvekst.

Dette er første gang jeg leser en diktbok. Det var en litt spesiell opplevelse


Om forfatteren Rebecca Wexelsen:
Rebecca Wexelsen er født i Oslo i 1986. Hun har bakgrunn fra språk- og litteraturstudier og jobber til daglig som tekstforfatter. Wexelsen er debutant.

Tilfeldig artikkel:

Drømmen om å skrive

Drømmen om å skrive

Liker du å skrive, men klarer ikke helt å komme i gang? Kanskje du drømmer om å bli frilanser, enten på heltid eller ved siden av annen jobb? Her får du et godt tips til hvordan du kan realisere drømmen din.

Det å skrive på blogg eller nettside, er en slags artikkel, men dersom du vil ha litt mer "dybde og tyngde», bør artikkelen bygges opp etter journalistiske prinsipper. Og ikke minst hvis du vil bli en profesjonell skribent som selger artikler og tjener penger på det! Jeg gikk nylig et kurs hos journalistskolen. Der følte jeg at jeg lærte masse. Kurset var veldig interessant, og ikke var det vanskelig heller.


Journalist er et fritt yrke, som betyr at du ikke trenger noen formell utdannelse for å jobbe som det. Det eneste du trenger er en penn og papir, men det er kanskje greit å vite litt om hva som forventes av deg som journalist. Da er det bra at det finnes kurs hvor du kan lære akkurat det du trenger for å komme i gang!

Journalist Vivan Songe har startet et magasinjournalist-kurs. Vivian gikk selv journalisthøyskolen i 2001. I løpet av de 20 årene som har gått, har hun jobbet for mer enn 30 magasiner og aviser, både som journalist, desker, redaksjonssjef og redaktør. Noen forlag har hun også vært innom i sin karriere. Hun har derfor en lang og solid erfaring.

Kurset går over 9 uker. Her lærer Vivian deg sine erfaringer og personlige tips. Hun gir deg også en mal for å bygge opp artikler. Med andre ord du får alt du trenger for å skrive profesjonelle artikler. Det blir som å ta journalistutdanningen, bare i en veldig kompakt form. Det eneste du må gjøre er å øve! Med på laget har hun også andre journalister, magasineksperter og fotografer. Disse stiller opp og lærer deg gode tips innenfor sine nisjer.

Selve kurset foregår digitalt i temabaserte moduler. Derfor kan du jobbe med teori og oppgaver i ditt eget tempo. Det er likevel lurt å prøve å henge litt med. Det er nemlig ukentlige spørretimer og ukentlige muligheter for tilbakemelding på artikler du skriver. Når kurset er ferdig har du tilgang til en lukket gruppe med andre som har tatt kurset, hvor dere kan dele deres erfaringer.

I løpet av de 8 årene hun har holdt kurset, har studentene fått hundrevis, kanskje tusenvis av artikler på trykk i over 150 forskjellige magasiner og aviser. Se bare her: https://www.journalistskolen.no/suksesshistorier



Grip sjansen!

Er du nysgjerrig på dette, burde du gripe sjansen nå. Kurset er nemlig under «oppussing», og blir enda mer dyptgående. Dermed vil også prisen stige ytterligere. Meld deg på her for å få den «gamle prisen».

Les mer...

Vivian Songe har selv flyttet til Spania, og jobber derfra. Som frilanser kan du jobbe fra hjemmekontor uansett hvor i verden du er.


Min erfaring

Selv hadde jeg ikke tidligere tenkt på at man bør ha med eksterne kilder i artiklene. Dette er med på å underbygge det du forteller, og gjøre artikkelen mer pålitelig. De fleste profesjonelle fagpersoner stiller gjerne opp på dette.

Har du tenkt over hvor mange uskrevne interessante historier som ligger der ute? En artikkel blir mye mer spennende og levende om du inkluderer et intervju av en person.

Jeg tør ikke det, tenker du kanskje?

Jeg lover deg at når du først har gjort det en gang, så er det ikke så skummelt lenger.

Selv føler jeg at jeg lære masse av dette kurset, og vil absolutt anbefale det videre!

Er du klar for å ta drømmen din videre og begynne å skrive? Jeg håper det. Ta kontakt med meg når du har skrevet din første artikkel, kanskje den kan komme på trykk i Hverdagsnettmagasinet.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.