• Anne Lise Johannessen

Edels jul (Edel Hammersmark Gjervan)

Her har du en fin julebok å kose deg med - eller et julegavetips til en som trenger litt juleinspirasjon :)

Edels jul er en herlig samling personlige historier, hobbytips, oppskrifter og nyskrevne dikt – til glede og inspirasjon gjennom høytiden. Til deg fra a’ mor. Leter du etter mening og ektefølt hygge i førjulstida? Edel Hammersmark Gjervan vet råd. Denne boka har du mulighet til å vinne i julekalenderen her på Hverdagsnett.

Les mer: Edels jul (Edel Hammersmark Gjervan)

 • Anne Lise Johannessen

En sånn jente

Andrea Voll Voldum blir med på nachspiel i Hemsedal. Der blir hun dopet ned og båret livløs inn i en campingvogn. Hun sier hun ble voldtatt av tre menn i timevis. Marthe Stavrum var samboer med Norgeshistoriens verste voldtektsforbryter, Julio Kopseng. I ni måneder bor hun med mannen som mishandler, straffer og voldtar henne.

I denne boka forteller Andrea og Marthe og andre jenter om skamfølelsen etter voldtekt og skyldfølelsen fordi det kunne skje. De fleste kjenner en som har overlevd et slik overgrep. Leseren tas med inn i rettssalen og får et innblikk i et gammelmodig kvinnesyn.

Les mer: En sånn jente

 • Anne Lise Johannessen

Skamløs

Boka er en veldig viktig bok hvor du møter tre sterke jenter med minoritetsbakgrunn. Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour og Amina Bile som i media blir kalt "De skamløse jentene", har det siste året samlet inn historier fra jenter som har opplevd negativ sosial kontroll på kroppen.

I Skamløs diskuterer de hvordan det er å bli konstant begrenset, korrigert og skambelagt, og deler sine egne erfaringer på veien mot skamløshet.

Les mer: Skamløs

 • Anne Lise Johannessen

Ølquizz

Artig quizbok for ølelskere.

Vet du mye om øl? Her kan du teste kunnskapene dine og se om du vet mer enn resten av gjengen. Spørsmålene er delt inn etter vanskelighetsgrad, så her kan alle prøve seg. Del inn vennegjengen eller familien i lag og se hvem som får flest riktige svar. Det finnes også alkoholfrie alternativer.

Perfekt ramme rundt ølsmaking og et besøk på puben.

Les mer: Ølquizz

 • Anne Lise Johannessen

Vinduet (Tidsskrift)

Fint tidsskrift for deg som er glad i litteratur. For litteraturstudenter tenker jeg at det må være en god idé å investere i et abonnement. Her får du mye info rundt litterære tekster.

Vinduet er Gyldendals tidsskrift for litteratur, er et av Norges eldste allmennkulturelle tidsskrifter.

Les mer: Vinduet (Tidsskrift)

 • Anne Lise Johannessen

Krimquiz

Mye er sagt om denne boka, men mitt utgangspunkt var at dette var en artig bok som kunne gi mye underholdning.

Dagbladets radarpar - Fredrik Wandrup og Tom Stalsberg - har vridd sine allerede hardt belastede hjerner og gir deg her 1666 spørsmål fra kriminallitteraturens verden. De er også innom thrillere, grøssere, TV-serier, filmer, Bibelen, musikk, radio og de hemmelige rom. Noe for alle som det heter. Spioner også.

Les mer: Krimquiz

 • Anne Lise Johannessen

Isilds Vrede

Selv om dette er en helt annen sjanger enn jeg vanligvis leser, så var det likevel en artig bok å lese. Så er du interessert i fantay - og norsk folketro/norrøn mytologi, så bør du ta en titt på denne boka.

Trym og familien hans skal flytte fra alt det kjente for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med ham? Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør?

Les mer: Isilds Vrede

 • Anne Lise Johannessen

Knut - Nobody's baby (Unni Lindell)

En dag fikk jeg en melding på Facebook: "Hei kommer med et boktips. Knut av Unni Lindell". Hva er dette - en ny Isaksen-bok, tenkte jeg, for denne hadde jeg ikke hørt om. Jeg så fort at det ikke var noen krimbok. På forsiden så jeg et bilde av en katt. Selv er jeg et dedikert hundemenneske, men tenkte at jeg kan jo gi boka en sjanse. Det er jeg glad for at jeg gjorde.

Forlaget skriver bl.a. dette om boka: "Dette er en særs morsom hybridbok, en kattebok som handler om så mye mer enn katter, for Unni hekter sterke opplevelser og såre minner fra egen oppvekst til historien."

Les mer: Knut - Nobody's baby (Unni Lindell)

 • Anne Lise Johannessen

Maresi (Maria Turtschaninoff)

Dette er en fantasybok og ikke helt den type sjanger jeg normalt sett leser. Dette er faktisk andre bok jeg leser innenfor denne sjangeren.

På den lille øya Menos ligger Det røde klosteret, der jenter og kvinner kommer fra alle land for å unnslippe forfølgelse og vold, og der alle kan dyrke sine interesser. Maresi er tretten år gammel og kom til klosteret fire år tidligere, på flukt fra sult og fattigdom. Det fredfulle livet rystes når Jai – en jente med sammenfiltret blondt hår, klærne stive av størknet skitt og ryggen full av arr – ankommer øya.

Les mer: Maresi (Maria Turtschaninoff)

 • Anne Lise Johannessen

Far og Sachsenhausen (Karin Kinge Lindboe)

«Så fikk jeg endelig brevet. Kjente igjen skriften hennes med det samme. Det var fra Mia. Lieber Steff … Jeg lukket øynene før jeg leste videre. Det var som om hjertet mitt hadde fått en ny lyd. Angret hun, tenkte jeg, angret hun på at hun hadde gjort det slutt? Nå som hun visste at jeg satt her, visste at jeg var fange i Sachsenhausen?

I «Far og Sachsenhausen» forteller Karin Kinge Lindboe farens egen gripende historie om krigen, om oppholdet i fangeleiren, om lidelsene, om kameratskapet, om lengselen hjem.

Les mer: Far og Sachsenhausen (Karin Kinge Lindboe)

 • Anne Lise Johannessen

Det som nesten er sant (Bergljot Kaslegard)

Hvordan gjøre opp status for et liv?

Bodvar ligger på det siste på sykehjemmet. Han glir inn og ut av demensen og tiden, mens hans nærmeste samler seg rundt ham. I minnene reiser han tilbake til gården der han vokste opp, til den vanskelige perioden under krigen da faren forsvant og Bodvar måtte ta et ansvar som var tungt for en ung gutt. 

Årene er gått, og Bodvar har også blitt far. Spørsmålet Bodvar må stille seg, er om han selv har sviktet like grunnleggende som faren gjorde. Ingen kan leve feilfritt, men er det mulig å beholde verdigheten likevel? Makter vi å tilgi oss selv?

Les mer: Det som nesten er sant (Bergljot Kaslegard)

 • Anne Lise Johannessen

Godt nok for de svina (Anita Krohn Traaseth)

Anita Krohn Traaseths bok "Godt nok for de svina" med undertittelen "En leders tanker om mot, sårbarhet og troverdighet", er ferskvare så det holder i skrivende stund, men jeg bare sier det med en eneste gang:

Les den! Enten du er mann eller kvinne, har lederambisjoner eller ei, er på vei oppover i makthierarkiet eller har sittet der en stund - eller for den saks skyld dersom du ønsker å få innblikk i hva det vil si å inneha en topplederjobb, med de utfordringer dette innebærer.

Les mer: Godt nok for de svina (Anita Krohn Traaseth)

Anbefalte krimbøker:

Helikopterranet (Jonas Bonnier)

Tidlig en septembermorgen i 2009 skingrer alarmen i tellesentralen i Västberga. Ranerne ankommer med helikopter og politiet står bare og ser på når det forsvinner med nesten 40 millioner kroner. Ikke et skudd løsnes. Ingen ble skadet. Hele verdenspressen måpte. Hvordan var det mulig? Fire helt ulike menn delte drømmen om å bli rike i en fart, og var villige til å gjøre hva som helst for å gjøre den til virkelighet.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.