Skip to main content

Mixed media fra Oddball

  • Elisabeth Tveit
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

 Da jeg skulle lage denne tutorialen i mixed media måtte jeg tenke lenge på hvordan jeg skulle gjøre det. Jeg har ikke gjort dette før annet enn da jeg har vært på kurs. Jeg valgte til slutt og å lage et ”bilde”. Dette trenger du ikke ha gjort så mye før eller ha noe særlig trening, for øvelse gjør oss til mester. Og en skal jo leke seg når vi gjør dette. Motivet er fra Oddball


Om du vil lage noe lignende som jeg har gjort, trenger du:

- Lerret
- Ulike gjenstander som du vil sette sammen. Jeg brukte det jeg hadde hjemme, det er det som er så fint med dette er at det bare er fantasien som stopper deg.
- Gesso maling
- Akrylmaling eller hobbymaling
- Lim/limpistol


Jeg begynte med å plassere gjenstandene slik jeg kunne tenke med å ha dem før jeg limte dem fast. Deretter brukte jeg limpistol og limte dem fast. (Man kan bruke hva som helst av lim, men går raskere med limpistol.)

Etterpå malte jeg over alt med hvit Gesso. Man kan også bruke svart Gesso, da får du et helt annet uttrykk enn hva jeg får her. Du må male minstl to lag - kanskje flerre. Jeg har brukt to lag.

 
Etter at gessoen er tørket kan du male med akrylmaling og de fargene du selv ønsket. Jeg laget to forskjellige for å se hvilket jeg ville bruke og valgte til slutt den med turkis og blå.  Du kan også bruke akrylmaling på spray, men jeg valgte å bruke pensel for å ha litt kontroll på hvor malingen havnet.


Vi er så heldige å ha fått digistempler fra Oddball. De har varierte motiver som passer til det meste. Jeg har fargelagt motivet med Copics markere.


Her er det ferdige bildet mitt. Håper dere vil prøve denne teknikken den var veldig enkel og en trenger ikke være god til å male/farge.


           

Motiv: Oddball

Hverdagsnett er en uavhengig nettside/-magasin laget på et ideelt formål. Hverdagsnettmagasinet er et digitalt magasin underlagt nettsiden.

Redaktør for begge: Anne Lise Johannessen

Hverdagsnettmagasinet | Nettsiden Hverdagsnett

 

De to nyeste utgavene