Skip to main content

Romantisk kort

  • Elisabeth Hatlen
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

I dag er det min tur til å vise dere en tutorial på mitt kort. Denne gangen har jeg fått en digi fra: The paper shelter. Min digi heter: Catharine. Temaet denne gangen er: Alt er lov. Så da kunne jeg leke meg med mine favorittteknikker for tiden. Nemlig mixed media og lag på lag. Det ble til slutt ett romantisk kort til en konfirmant.


Det første jeg gjorde var å fargelegge motivet. Rokokko tiden og dens epoke er så absolutt min favoritt epoke, så denne digien var mitt i blinken for meg. Jeg brukte Copic tusjer til fargeleggingen.Etter jeg hadde fargelagt motivet lagde jeg ett bakgrunnspapir til, i matchende farger. Her brukte jeg servietter som jeg krøllet og rev opp i biter, før jeg limte de på en hvit bazzil. Dette var 3 lags servietter, så jeg tok bort de hvite laga og brukte kun det laget med motiv på. Jeg brukte 3D gloss gel transparent til å «lime» servietten på arket. Hadde også 3D gloss gel transparent oppå servietten. Dette gjorde jeg for å få litt glans i papiret. Det bør ligge og tørke en god time før du fortsetter å jobbe med prosjektet.Ett lite tips på veien: Når du bruker lim, spray og andre «våte» element på papir, så vil det krølle seg litt og på en måte krympe. Jeg lager bakgrunnen på en større bit papir, også skjærer jeg den til i riktig størrelse når den er tørr. Da slipper man så mye krymping og skjevheter når det limes på andre ark igjen.Så var det tid for å finne ut hvordan jeg vil ha resten av kortet. Her ble det litt prøving frem og tilbake for å finne det riktige papiret og de riktige diesene. Til slutt endte jeg opp med en doilie dies med matchende hjørner og en dies til selveste digi motivet. Her valgte jeg også mønsterpapir til pynt oppå motivet, fremfor å bruke diesen direkte på motivet og «ødelegge» motivet.Så satte jeg sammen hele kortet. Begynte med å lime det hjemmelagde arket oppå en matte med mønster papir, og limte det igjen oppå en base med bazzil. Stanset ut diesene og la de på der jeg ville ha de. Fant ut at jeg ville ha ett bånd på kortet som matchet stilen. Det ble til slutt både beige og rosa blånde bånd. Osteklut under, og motivet til slutt på 3D puter. Så pyntet jeg med litt blomster og noen sommerfugler i en mintgrønn farge som matchet, får å bryte litt opp alt det rosa. Til slutt ga jeg blomstene ett strøk med zig glitterpenn for å få litt glitter på dem. Pyntet også med litt bling og noen trehjerter.Når jeg stanser ut dieser som kjære konfirmant bruker jeg sølvteip fra biltema. Ta en bit papir og fest på en stripe med sølv teip som er stor nok til motivet du skal stanse ut. Er ikke teipen brei nok, så bruk så mange striper ved siden av hverandre som du må. Stans ut og du får en fin og dekorativ die cut.Jeg har fargelagt med Copic i følgende farger:

Hud: E00- E000- E0000
Hår: YR24- YR23- YR21 + blender
Kjole: R21- R20- R00 + Glitterlim

Materialliste:
Mønsterpapir fra Pion, serien The songbird’s secret: Marigold
Bazzil hvit fra Scrapomania.no
Servietter fra Rusta
3D gloss gel transparent fra Finnabair
Osteklut fra Scrapomania.no
Bling fra scrapomania.no
Trehjerter fra wycinanka
Perleranke fra kort og godt
Sølvteip fra biltema
Diverse blonder

Dies:
Doilie og hjørner fra Joy
Sommerfugl fra Marianne design
Kjære konfirmant fra Papirdesign
Til hovedmotivet fra Spellbinders

 

 

Motiv: The Paper Shelter

Hverdagsnett er en uavhengig nettside/-magasin laget på et ideelt formål. Hverdagsnettmagasinet er et digitalt magasin underlagt nettsiden.

Redaktør for begge: Anne Lise Johannessen

Hverdagsnettmagasinet | Nettsiden Hverdagsnett

 

De to nyeste utgavene