Skip to main content

To måter og lage lag på lag kort

  • Lena Johansen
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Denne gangen har jeg vært så heldig at jeg har fått leke meg med et digitalt stempel fra All dressed up stamps. Og stemplet heter A cuddle makes it all better. Og denne gangen tenkte jeg at jeg skulle vise frem hvordan man kan lage et lag på lag kort men allikevel ha motivet i fokus. Akkurat slik jeg liker det ;-) Og det første kortet her er vel det jeg vil kalle et typisk lag på lag kort.

Jeg begynner ganske utradisjonelt denne gangen. For jeg maler et ganske stort motiv, og jeg vil ha med et ganske stort tekststempel ved siden av. Så selve arket med motivet er nå den størrelsen jeg pleier og ha det ferdige kortet mitt i. Det er 5 ½" X 4 ¼"

Jeg bruker stempelsettet mitt fra Vildastamps for å lage noen flekker med weathered wood distress ink, slik at det ser litt mer chabby ut. Jeg rufser til kantene med mitt Tim Holtz tool, men dette kan du like gjerne gjøre med en saks, eller neglene dine.

 

Så vil jeg ha to lag med papir under dette, så skjærer da til et panel på 6" X 4 ¾", og et på 6 ½" X 5 ¼". Basen blir da også samme størrelse som det største panelet. Jeg rufser til begge panelene, og krøller de godt sammen.


Når man distresser og krøller papirene så godt som dette så liker jeg og bruke dobbeltsidig tape til og montere. Og jeg legger tapen litt ned fra kantene, slik at de får bevege seg litt fritt, og at jeg kan bøye på de litt etter hvert. Bruk gjerne en bonefolder over tapen når du har festet den slik at du virkelig stryker tapen ned i papiret.


Så var det tid for pynt. Og her er det som alt annet, bare fantasien som setter stopp. Jeg har brukt blomster og blader fra memory box, og swirl fra Cheeryl lynn dies. Inni blomstene har jeg satt perler fra kort og godt. Jeg har brukt bonefolderen til og dra litt i hjørnene på panelene slik at det blir litt mer liv i kortet.

 

Men jeg må innrømme at ofte blir jeg litt forvirret når det gjelder lag på lag. For noen krever mye papir, mens andre krever at det er som teksten sier: Lag på lag. Så jeg har laget et kort til for dere, som også går under kategorien lag på lag. Bare litt annerledes enn hva vi tenker. For her har vi basen + 2 lag med papir. Men i realiteten hadde du bare trengt et, for at det skal tilfredsstille kriteriene.

Produkter jeg har brukt er:


Kort 1:

Ark fra Maja Design – Vintage spring basics
Dies fra Memory box og Cheery Lynn Design
Tekststemplet er fra Papirdesign. Og splattene er fra vildastamps
Perler fra Kort&Godt


Fargene jeg har brukt er som følgende:

Hud: Tattered rose + tattered rose/vintage photo i egen blanding.
Hår: tea dye + vintage photo + walnut stain
Kjole: Milled lavender + dusty concord
Hund: Black sootSkyggelagt med Weathered wood.

 

Kort 2:

Motivstempel er fra Viva Decor
Tekst stempel er fra KaBoks

 

Som alltid, kos deg med hobbyen din – Vi sees

- Lena_J -

 

Motiv: All Dressed Up

Hverdagsnett er en uavhengig nettside/-magasin laget på et ideelt formål. Hverdagsnettmagasinet er et digitalt magasin underlagt nettsiden.

Redaktør for begge: Anne Lise Johannessen

Hverdagsnettmagasinet | Nettsiden Hverdagsnett

 

De to nyeste utgavene