Skip to main content

Faldaree Deirdery Dunderton på tur

  • Gro Hansen
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Riktig Godt Nyttår alle sammen! Min første utfordring i år for Barnemix er å lage et kort med et digitalt stempel fra Doctor Digi , jeg valgte motivet Faldaree Deirdery Dunderton og temaet er å bruke mange mønsterark.

Jeg printet ut motivet på forskjellige ark for å se hvilket jeg ville bruke. Valget falt på «My colors cardstock», kraft kartong (det lyseste). Jeg valgte å fargelegge motivet med Prismacolor fargeblyanter og gå over med tørr «tegnestubb». (En tegnestubb er en hard presset papir stift som brukes for å jevne ut fargeleggingen, slik at det blir glatt og jevnt. Den kan også brukes sammen med luktfri terpentin, effekten blir enda jevnere eller man bruker det til å gradere/radere ut fargen fra mørk til lys for å få en skygge effekt.)

 

 

Da jeg var ferdig med fargeleggingen, som jeg bruker mest tid på og som jeg ble veldig fornøyd med, klippet jeg ut motivet, slik at det var klart. Jeg fant frem mønsterark som matchet motivet. Jeg fant en blokk med mønsterark som passet helt utmerket Disse skar jeg ut i passende paneler, samt paneler i kraft kartong som er ca. 5 cm større. Jeg kuttet så ut en oval ramme ved å bruke Cutlebug maskinen og i et av mønsterarkene for å ha på baksiden av kortet, med en dies fra spellbinders. Jeg husker ikke navnet på den. Jeg svertet så alle kanter med Distress Ink. Vintage photo.

Jeg har tatt utgangspunkt i en skisse av Linda S. som jeg fant på nettet. (Google KORTSKISSER og trykk på bilder, så kommer det opp mange fine valgmuligheter.) Jeg er mest glad i å fargelegge motivene og sliter litt med ideer og utførsel av kortene og da er det greit å velge en skisse å jobbe etter.

 

 

Når alle kanter er svertet og kortet er klart til å monteres sammen, bruker jeg tynn 2-sidig teip for å lime panelene sammen. Dette er tidkrevende da det er mange paneler. Når alle panelene har fått på teip, monteres kortet sammen. Dette krever litt, da det er om å gjøre å være nøyaktig. Motivet limte jeg på 3D-puter, for å få en litt opphøyet effekt.

 

 

Her er kortet ferdig montert, det har målene 15 x 15. Her ble det brukt 5 forskjellige mønsterark. Nå gjenstår å finne en tekst som passer til det du har tenkt å bruke kortet til. Slik ble kortet seende ut når det var ferdig.

 

 

Jeg har brukt disse Prismacolor fargeblyantene:

Hud: PC997 Beige, PC940 Sand, PC927 Leight Peach, PC939 Peach, PC943 Burnt Ochre, PC946 Dark Brown
T-skjorte/støvler: PC1052 Warm Grey 30 %, PC1056 Warm Grey 70%, PC938 White
Hatt/shorts: PC1005 Lime Peel, PC1098 Artichoke
Sovepose: PC1098 Artichoke, PC911 Olive Green
Sekk/såler: PC997 Beige, PC943 Burnt Ochre
Hår: PC997 Beige, PC943 Burnt Ochre, PC946 Dark Brown
Sokker/lisser: PC1052 Warm Grey 30%, PC938 White
Munn: PC928 Blush Pink, PC922 Poppy Red

 

Materialiste:

Mønsterark: Oxford paper pad 6x, Bikuben
Stempeltekst: Kort og godt og Stampscape 1B «Nature sheet #1»
Dobbeltsidigtape: Bikuben
Kantsverte: Distress Ink. Vintage photo, Bikuben
Halvperler: Papirdesign
3-D puter: Søstrene Greene

 

- Gro H. -

Motiv: Doctor Digi House of Stamps

Hverdagsnett er en uavhengig nettside/-magasin laget på et ideelt formål. Hverdagsnettmagasinet er et digitalt magasin underlagt nettsiden.

Redaktør for begge: Anne Lise Johannessen

Hverdagsnettmagasinet | Nettsiden Hverdagsnett

 

De to nyeste utgavene