Skip to main content

Wise Dragon

  • Nina Bigum Udnesseter
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Gjennom barnemix.no får jeg utfordret meg selv med å lage varierte kort med ulike motiv og fargevalg. Utfordringen denne gangen var et digitalt stempel fra FabrikaFantasia. Jeg fikk motivet Wise dragon. Jeg er glad i bøker både privat og i jobbsammenheng, så da passer dette motivet godt for meg. Vi fikk tilgang til motivet med og uten farger. Jeg valgte å bruke motivet som er ferdig fargelagt. Da var det bare å skrive ut motivet og å sette i gang med å lage kort.

Jeg tok utgangspunkt i fargene fra motivet. Jeg valgte å bruke to ensfargede basill ark og to mønsterark fra Graphic 45, som jeg syntes passet perfekt i fargene. Jeg har akkurat kjøpt meg nye Spellbinders dies som jeg hadde lyst til å bruke. Jeg tilpasset størrelsen på motivet i et Word ark før jeg skrev det ut, slik at det passet perfekt inn i den nest største diesen. Den største diesen brukte jeg til å stanse ut en ramme som ligger bak motivet.

Vi skulle bruke tekst på forsiden i dette oppdraget, og jeg kikket gjennom alle stemplene mine uten å klare å finne tekster jeg synes passet. Jeg hadde lyst til at tekstene skulle handle om bøker. Jeg søkte litt på internett, og kom over nettstedet ordtak.no. Der fant jeg noen ordtak om bøker som jeg valgte å ta med. Jeg sjekket ulike skrifttyper og valgte en som jeg synes passet til dragen. Jeg prøvde meg fram og endte opp med Vivaldi str.18. Jeg limte ordtakene på farget basillkartong og kuttet de ned til passe størrelse.

Før jeg begynte å lime alt sammen la jeg litt forskjellige ting utover for å prøve meg litt fram. Motivet er ganske maskulint, så jeg var usikker på om jeg skulle bruke blomster eller andre effekter.

Koret er i standard størrelse 15,24 cm (6 inch) i alle kanter. Jeg valgte et farget Basillark som selve kortet i bunnen. Jeg kuttet rundt et ark fra Graphic 45 og limte på forsiden slik at en liten kant av selve kortet ble synlig. Motivet valgte jeg å lime litt til høyere på kortet.

Før jeg limte på motivet svertet jeg litt distress ink rundt kanten. Jeg limte så på en brun blonde nederst, og stakk ordtakene litt innunder på venstre side. På det øverste ordtaket satt jeg to små treklyper. Deretter fant jeg fram diesene mine fra Marianne design med mange forskjellige spennende svirveler. De valgte jeg å bruke slik at de pynter fint opp rundt rammen og motivet. Jeg tok samme farge som på ordtakene er limt på. Jeg brukte en limepenn da jeg limte bak på svirvelene. Jeg er glad i blomster og valgte å bruke blomster på tross av at jeg var litt i tvil. Jeg limte på blomstene og syntes jeg fortsatt manglet noe pynt.

På et av arkene mine fra Grapicic 45 så var det noen flotte sommerfugler i farger som matcher. Jeg klippet disse ut og de ble prikken over i-en. Jeg festet de med puter slik at de stikker litt ut. Inne i selve kortet brukte jeg den samme diesen med basillark i samme farge som ordtakene er limt med. Jeg klipte også ut to sommerfugler jeg limte på. På baksiden limte jeg på samme Graphic 45 ark som på forsiden. I tillegg stanset jeg ut rammer med to dies fra Spellbinders før jeg satt på stempeltrykket mitt.

Materialiste:

  • Graphic 45 ark: Botanicabella Collection og On the Boardwalk Collection
  • Distress ink Walnut stain
  • Basill ensfarget kartong to farger (har ikke fargekoden)
  • Brun blonde fra stoff og stil
  • Spellbinders S4-465 og S4-466
  • Marianne dies - diverse svirveler
  • Blomster og klyper som jeg hadde liggende (husker ikke levrandør)
Motiv: FabrikaFantasia

Hverdagsnett er en uavhengig nettside/-magasin laget på et ideelt formål. Hverdagsnettmagasinet er et digitalt magasin underlagt nettsiden.

Redaktør for begge: Anne Lise Johannessen

Hverdagsnettmagasinet | Nettsiden Hverdagsnett

 

De to nyeste utgavene