Skip to main content

Alene til London med spebarn

  • Camilla Gilbert Martinsen

Siden vi bor rett ved Torp og Ryanairs flyavganger til London tar det oss faktisk ikke noe lenger tid å reise til London en til Oslo.

Okay, det tar litt lenger tid pga passkontroller og sånt, men det hindret ikke meg i å dra en tur alene med Kevin i begynnelsen av oktober 2003.

Vi hadde kjøpt inn en liten og lett vogn til turen (shoppertrilla til Jysk), fordi jeg ikke ville reise alene med go’vogna og risikere at den ble skadet. Lett tilgjengelig hadde jeg også en rull med pakketeip. Vogna ble sendt som spesialbagasje og på flyplassen hadde jeg Kevin i bæresele. Flyturen gikk kjempefint og ikke noe problem med trykk i ørene eller noe sånt heller. Amme ved take-off prøvde jeg da vi dro til Kypros så det droppet jeg nå - har visst ikke så laaaange pupper som jeg trodde ;)

Jeg pakket i to sekker; en stor Bergans sekk med minimalt innhold, og en liten sekk med ”stelleveskeinnhold”. Den lille var håndbagasje og den store ble sendt. Når vi fikk bagasjen på Stanstead Airport og skulle ta toget inn til London puttet jeg den lille sekken oppi den store, pakket ut vogna, satte Kevin oppi og trillet til toget. En av togvognene var sånn at man kunne trille vognen rett inn og Kevin kunne ligge i vognen under togturen.

Fremme på Liverpool Street Station skulle vi ta undergrunnen videre til Bayswater der vi skulle bo. Når jeg kjøpte billett spurte jeg samtidig hvilken stasjon vi burde ta undergrunnen til siden jeg hadde vogn med. Jeg fikk god forklaring til hvordan det kunne gjøres uten for mye trapper og fulgte det tipset. At vi først tok undergunnen feil vei og havnet oppi trappekaos likevel trenger jeg vel ikke fortelle om. Det var uansett mange hjelpsomme mennesker som spurte om de skulle hjelpe til med vognen, selv om jeg var utstyrt sånn at jeg kunne klare meg helt fint alene. Jeg syntes uansett av vogn og undergrunn ble litt slitsomt, så på Notting Hill gikk vi av og trillet til Bayswater (etter at vi hadde fått en parkeringsvakt (?) til å peke ut riktig retningen).

På hotellet (Eden Park Hotel) hadde de ikke fått med seg at jeg hadde med en baby, men mannen i resepsjonen gav meg faktisk et dobbeltrom da han så det. Rommene på hotellet er ganske små, så det hadde antakelig ikke vært plass til vogna på et enkeltrom. Vi fikk installert oss på hotellrommet også skulle vi ut på shopping. Undergrunn og vogn hadde jeg fått nok av, og siden det var helt grei temperatur tok jeg bare Kevin i bæreselen. Så med Kevin på magen og stellesekk på ryggen bar det ut på shopping. Vi tok undergrunnen til Oxford Street og startet shoppingen der; Disney Store, Gap, Mothercare osv. Mothercare hadde forresten stort fint stellerom så der tok vi en liten amme-og-ny-bleie-pause, før vi tuslet mot Regent Street og Hamley’s (lekebutikk i flere etasjer). Vi fikk også med oss Picadilly Circus, Buckingham Palace og Hard Rock Cafe butikken før vi dro tilbake til hotellet. Var innom McDonalds og kjøpte take-away som jeg spiste på hotellrommet når Kevin hadde fått pupp og sovnet.

Dagen etter var dagen for severdigheter. Greit at Kevin kun var 3 måneder, men å ha vært i London uten å ha sett Big Ben går jo ikke ann. Så på nytt bar det mot undergrunnen med Kevin på magen, sekk på ryggen og fotoapparat i hånden. Hadde på forhånd trent på å ta bilder av oss selv på strak arm, men merkelig nok var det flere som tilbød seg å ta bilde av oss når jeg gjorde dette… Vi tok også igjen turen oppom Buckingham Palace (Kevin måtte jo få se det i dagslys) og i The Green Park ble det lunchpause. Vi tittet litt mer i byen før vi dro tilbake til Bayswater. Der ble det litt mer shopping før vi dro tilbake til hotellet og hentet bagasjen. Fikk stappet alt vi hadde handlet (masse babyklær, noen leker og en t-skjorte til pappa’n) oppi Bergans sekken. Omveien med undergrunnen pga vognen fristet ikke, så med sammenslått vogn (teipet godt sammen), diger sekk på ryggen og baby på magen tuslet vi mot nærmeste undergrunnstasjon og tok den til Liverpool Street Station. Derfra var det tog videre til flyplassen og et par timer der før flyet gikk hjem. Kevin ventet til vi var på flyet med å servere dagens dose ”bommelom” og det gikk selvfølgelig igjennom bleia. Heldigvis hadde jeg fult klesskift i stellesekken så vi fikk skiftet inne på flytoalettet (og de som er med i sex-på-flyet-klubben og har ”gjort det” på Ryanairs fly er jeg stum av beundring for)…

Tilbake på Torp ble vi møtt av verdens beste pappa som hadde savnet oss veeeeeldig. Vi hadde en kjempefin tur og det eneste jeg ville gjort annerledes hvis jeg skulle gjort det om igjen er å la vognen bli igjen hjemme og satset kun på bæreselen. Og turen var så vellykket at jeg absolutt ville gjort det igjen.