Skip to main content

Bakeriet i Brooklyn

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ellen Vahr
Leseeksemplar fra Aschehoug

Thea, eller miss Marie som de kaller henne i Amerika jobber fortsatt for den rike Vanderbilt-familien i New York. Hun drømmer stadig om å tjene så mye penger at hun kan dra hjem og kjøpe tilbake det gamle familiebakeriet. En dag møter hun igjen Amanda, som hun ble kjent med på båten. Thea som er god på å bake, bestemmer seg for å satse alt, og sammen med Amanda kjøper hun et gammelt bakeri i Brooklyn. Det er bare det at Andrea har ikke helt de samme målene som Thea, og det skaper problemer for henne.

Dette er ingen spenningsbok, men en historien om "den amerikanske drømmen". Thea er en sterk kvinne som kjemper en kamp om drømmen og lykken. Hyggelig bok.

I neste nummer av Hverdagsnettmagasinet kommer det et intervju med Ellen Vahr hvor hun bl.a. forteller om denne boka og bakgrunnen for den.

 

Forfatter: Ellen Vahr
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 349
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Thea har forlatt familien sin i Kristiania for å arbeide for den rike og mektige Vanderbilt-familien i Amerika. Drømmen er å tjene så mye penger at hun en dag kan reise hjem og kjøpe tilbake familiebakeriet. Så dukker Amanda opp, den livsglade jenta hun delte lugar med på overfarten. Amandas møte med Amerika har vært langt mer brutalt enn Theas, og hun trenger Theas hjelp. Amerika er drømmenes sted, de satser alt og åpner et bakeri i Brooklyn, men Amanda har sine egne planer, og snart befinner Thea seg i en umulig situasjon som tvinger henne til å se seg selv på en helt ny måte.

Bakeriet i Brooklyn er et fengslende møte med rikdom for 100 år siden, og jazzen som fyller New Yorks dansesaler. Det er en varm roman om baking, vennskap og kjærlighet, men først og fremst er det en fortelling om å finne sin egen vei og bli fri.


Om forfatteren:

Ellen Vahr (f. 1963) har bakgrunn som profesjonell coach og har gitt ut bøkene "Drømmekraft" (Gyldendal 2011) og "Våg livet" (Gyldendal 2013). I 2016 ble hun nominert til Bokhandlerprisen for debutromanen "Gaven", fortellingen om Anne Brannfjell, en av landets mest kjente kloke koner, og forfatterens tipptippoldemor. "Miss Marie" er hennes andre roman.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Aschehoug