Skip to main content

Omtalte bøker fra:

BONNIER


Bøker fra Desirée Andersen

BØKER FRA DESIRÉE ANDERSEN

Har du hørt om Desirée Andersen? Det hadde ikke jeg. Hun er ernæringsveileder og personlig trener, og ivrer for mer grønt og mat som demper søtsug. I bøkene presenterer hun deilig mat som passer hele familien.

av Anne Lise Johannessen  |  03. april 2024

14 dagers kickstart

Da jeg tidligere i år fikk se reklame for denne boka, ble jeg veldig nysgjerrig. Og ikke lenge etter lå den i postkassa mi, tilsendt fra forlaget som et leseeksemplar.

Jeg hadde ikke egentlig noen store forventninger. Kostplaner, dietter og kurer er ofte veldig spesielle. Med min følsomme smakssans – eller som noen sier: du er kresen, var jeg skeptisk.

Da jeg bladde i boka, fikk jeg et veldig godt inntrykk. Den var oversiktlig og inndelt på en logisk måte. Her var det info om opplegget, oppskrifter, handlelister, menyer og ulike treningsforslag. Og ikke nok med det, det var masse mat jeg kunne spise 😉 Det er mat som passer for hele familien. Her er heller ingen kaloritelling eller «fy fy». Du kan spise alt, det er mengden som teller.

En annen kjekk ting som forfatteren tipser om, er at du kan lage klar alle frokost-, lunsj- og kveldsmatrettene hver tredje eller fjerde dag, så er det bare å gå å hente dem i kjøleskapet (eller frysa). Det sparer både tid og energi.

Denne boka har fått meg til å bli mer glad i matlaging, og mer bevisst på hva jeg spiser. Det er lett å følge opplegget hun presenterer, eller så bytter man ut noen ingredienser med noe annet. Det å kutte ut mel med f.eks. havre eller spelt har gitt meg positiv gevinst, og så metter det mer.

Forfatteren av boka, Desirée Andersen har i atten år vært personlig trener og ernæringsekspert. Hun driver også bloggen fitfocus.no, og har skrevet mange bøker om kosthold… og ja, jeg har kjøpt alle sammen.

Desirèes sunne matpakkebok

Nok en fin bok fra Desirèe Andersen. Her er det masse tips til sunn mat du kan ha til lunsj, enten du er hjemme, ute på tur, på skolen eller på jobb.

Du får mange kjekke tips, og info om ulike ingredienser. Hun tipser også om planlegging av uka, og legger ved noen fine planleggingsoversikter.

Du får mange fine oppskrifter inndelt i kategoriene Klart i fryseren, Alt på ett brett, Med pålegg på, Lag din egen salatbar, Favoritter, Frokost i farta, Søte snacks og varme/kalde drikker.

Blant dette finner du både brød, varmretter, muffins, vafler, kjeks og mye mer. Alt illustrert med bilder, og enkle framgangsmåter.


Utover dette har jeg også kjøpt disse bøkene:

  • Fit på 15 minutter
  • Desirèes sunne matplanlegger
  • Desirèes sunne hverdagsmat
  • Min sunne livsstildagbok

Nå ser jeg kanskje ut til å ha blitt en skikkelig helsefreak, men det har jeg ikke altså. Jeg spiser fortsatt «den gamle maten» når det passer seg sånn, men har blitt mer bevisst på ingredienser.

Konklusjonen er iallefall at jeg er veldig fornøyd med disse bøkene.