Skip to main content

Noen av vårens bøker

Her er er lite utvalg fra vårens bøker med en kort beskrivelse, sortert etter bokas tittel.

Noen av disse har jeg allerede lest, men håpet er å få lest dem alle, hvis tida strekker til!

av Anne Lise Johannessen, 17.02.2023

Alle de slemme jentene av Chris Whitaker

Vigmostad & Bjørke

Summer Ryan er en mønsterelev og et musikalsk talent i småbyen Grace, Alabama. Hun er et oppløftende innslag i en by som sliter i nedgangstider. Så forsvinner hun sporløst.

Det var vanligvis tvillingsøsteren Rain som pleide å havne i trøbbel. Nå blander hun seg inn i leteaksjonen. Stemningen i byen var allerede anspent, og den nye forsvinningssaken gjør at politiet får fullt opp med å roe gemyttene. Jo nærmere Rain kommer sannheten, jo farligere blir det for henne. Og kanskje var ikke Summer bare en mønsterelev?

Er allerede i salg.

Alt han sa av Lise Marie Johansson

Forlagshuset i Vestfold

Leon var helt annerledes enn alle andre hun hadde truffet. Aldri før hadde hun kjent seg så sett og så ønsket. Alt hun hadde opplevd hittil i livet var falske skyggebilder, som om Leon var den første som virkelig så henne for den hun var. Men våget hun å satse alt?

Er allerede i salg.

Alt kan skje av Lucy Diamond

Aschehoug

For Lara og datteren Eliza har det alltid bare vært de to. Men, den dagen Eliza fyller 18, vil hun ha kontakt med faren sin. Lara blir tvunget til å avsløre hemmeligheten hun har hold skjult fra datteren hele hennes liv, og hun må også selv gå tilbake i sin egen historie.

Eliza vil ha svar, og Lara har selv mange spørsmål. Jakten på sannheten fører dem ut på en roadtrip gjennom hele England, og til slutt fører det dem til New York, der hvor alt starten den gangen. Noen drømmer har blitt knust på veien, og med det er mange muligheter gått tapt. Men det ser ut til at livet likevel har noen overraskelser liggende.

Er allerede i salg.

Atlas – Historien om Pa Salt av Lucinda Riley

Cappelen Damm

Jeg vil ikke røpe så mye om handlinga, da den har vært hemmelig fram til lansering, og mange gleder seg til å lese den. Selvsagt får vi historien til Pa Salt. Hvem han er, hvorfor han har adoptert jentene, hvorfor akkurat dem og hvorfor den syvende søsteren er så spesiell. Her har du virkelig en god leseopplevelse i vente. Kos deg lenge med de nesten 800 sidene!

Vi tas gjennom historien med en stødig penn, og forfatteren fester alle trådene i lappeteppet på en solid måte.

Begynnelsen av Cynthia Harrod-Eagles

Aschehoug

Eleanor Beaufort er av adelig familie, men er foreldreløs og uten formue. Hun blir giftet bort til den rike arvingen Robert Morland fra York. Morland-familien har mye penger, men mangler den riktige familiebakgrunnen.

Eleanor blir sjokkert over sitt nye hjem, som er langt fra det fornemme godset hun er vant til. Morland ligner mer på et sauefjøs Men, hun er ingen tafatt jentunge. Hun setter seg i respekt og føder arvinger til slekten. Med det sikrer hun også sin stilling, og familiens framtid.

Er allerede i salg.

Den kongelige kidnappingen av Ulrik Høisæther

Gyldendal

Skaugum, tidlig vår, klokken 04:41. Syv menn i svarte uniformer tar livet av kronprinsfamiliens gardister og bortfører den norske arveprinsessen. Hele Norge settes i alarmtilstand.

De norske beredskapsinstansene henvender seg til politietterforskeren Frans Nansen, som har en utpreget fortid i spesialstyrkene og helt spesiell kompetanse. Men Nansen har sin egen lille datter å ta vare på, og etter han mistet sin kone i brann, har han bekjempet sine indre demoner med overspising. Ikke før kronprinsen selv henvender seg til ham som statsoverhode og som far, innser Nansen at han må ta på seg det umulige oppdraget: På egen hånd skal han krysse grensen i nord, finne prinsessen og – det vanskeligste av alt – få henne med seg tilbake til norsk territorium. I live.

Den mørke rosen av Cynthia Harrod-Eagles

Aschehoug

Nanette Morland har blitt sendt til det berømte hoffet til Henrik den åttende. Hennes oppgave er å være dronningens personlige hoffdame. I kretsen omkring Henrik er det mange som ønsker hans gunst, og som har ulike agendaer. Den karismatiske kongen har mange venner, men også grunn til å være forsiktig. Hans rådgivere spiller også en stor rolle.

Mange i hoffet lever farlig, og flere dronninger må bøte med livet. De dramatiske hendelsene får store konsekvenser for dem alle- også for Nannette, som er Anne Boleyns nære venninne. Deres liv og fortellinger vikles inn i hverandre.

Er allerede i salg.

Den navnløse arven av Ellen G. Simensen

Cappelen Damm

En DNA-test har potensiale til å forandre ditt liv – og andres.

En junikveld i år 2000 samles en ungdomsgjeng ved et tjern utenfor byen for å feire overgangen til videregående skole. Stemningen er høy, men når morgenen gryr snus gleden. En jente har blitt utsatt for en voldtekt, og hevnen hennes ender i en nådeløs tragedie for de involverte. En hendelse som skal prege dem alle inn i voksenlivet.

16 år senere blir en lege ved en fertilitetsklinikk på Ringerike brutalt myrdet. Etterforsker Lars Lukassen kobles på saken. Politiet forstår raskt at den vil bli utfordrende å løse, og de dras inn i en sak som skal vise seg å ha dype forgreininger i Norges sæddonorsystem og menneskers liv, men også Lukassens egen livshistorie.

Den siste olje av Lene Lauritsen Kjølner

Fagervik

Historien starter i Spania hvor Olivia og Mona er. I naboleiligheten ferierer den pensjonerte politimannen Kalle. Det er siste dag før hjemreise. Olivia skal ta seg en dukkert i bassenget før middag, men hun ombestemmer seg raskt. Hun oppdager at Kalle ligger bevisstløs i vannet. Han har heldigvis puls, men det uvisst om det var en ulykke eller et overfall.

Olivia har knapt nok satt føttene på norsk jord, før avisa skriver at den pengesterke eiendomsutvikleren Tormod Bjerkvik er meldt savnet. Bjerkvik er i gang med flere byggeprosjekter i Tønsberg. Og ett av dem er å bygge om skogområdet på Ankerholmen til et boligområde. Ankerholmen er der hvor Olivia bor, og hvor Havnehotellet til Mona ligger. Privatdetektiv Olivia begynner selvsagt å snuse i sakene, til politisamboers Torsteins fortvilelse.

De tre av Valérie Perrin

Cappelen Damm

1986: Adrien, Etienne og Nina er bare ti år gamle første gang de møtes, og de blir raskt nære venner. De lover hverandre at de en dag skal forlate småbyen de bor i, flytte sammen til Paris og aldri miste kontakten med hverandre.

2017: Et bilvrak trekkes opp fra dypet av en innsjø, med en død person inni. En lokal journalist begynner å grave i saken. Sakte, men sikkert avdekker hun det usedvanlig sterke båndet mellom de tre vennene. Hvordan er deres fortid knyttet til personen i bilen? Og hvorfor har de ikke lenger noen kontakt?

Er allerede i salg.

Dragens øye av Cha Sandmæl

Egmont

Tredje bok i den episke bokserien for barn og unge om askealven Kha.

Askealven Kha og menneske-dragen Ranja er på jakt etter magien som kan fjerne forbannelsene som hviler over dem begge. Men letingen blir stadig avbrutt av angrep fra dragedrepere - som det yngler av i byen Bergavin!

Er allerede i salg.

Elskede Emilie av Myriam H. Bjerkli

Bonnier

En sensommerdag i Sandefjord bryter noen ungdommer seg inn i en container utenfor en matbutikk. Mens de ser etter mat de kan redde fra en unødig søppeldød, finner de et avhugget hode.

Lokalavisene rapporterer sjokkert om hendelsen, men ingen er mer opprørt enn politioverbetjent Håkon Haakonsen: Han kjenner mannen. Frank Skår, enkemann og faren til Emilie Skår, en jente som fikk en tragisk fireårsdag da moren døde i en bilulykke. Når han nå skal overbringe nyheten om at hun har mistet faren også, oppdager de at den nå attenårige Emilie har forsvunnet. Da den dødssyke Dagny får vite om sønnens død, kan hun ikke fortelle noe om hvor verken Emilie, eller resten av Franks kropp, befinner seg.

En evighet fra deg av Jenny Colgan

Gyldendal

Lissie jobber som sykepleier i en hektisk del av London. Etter en traumatisk hendelse blir hun diagnostisert med PTSD, så når hun får mulighet til å bytte jobb med en sykepleier i en liten by på det skotske høylandet, griper hun sjansen.

Den som tar Lissies plass i London, er Cormac – en yrkesmilitær som bosatte seg i Skottland i søken etter ro og fred. Men i det siste har han begynt å føle seg rastløs, så kanskje er et miljøskifte akkurat det han trenger?

Lissie og Cormac mailer fram og tilbake om stort og smått, og endelig begynner ting å falle på plass for dem begge. Men fortsatt er det en bit av puslespillet som mangler. Hva – eller hvem – kan det være?

Er allerede i salg.

En helt annen historie av Stefan Ahnhem

Aschehoug

En blogger blir funnet død på en av Stockholms finere hoteller. En erotisk lek som har gått for langt, eller en iscenesatt henrettelse? Saken havner på bordet til Fabian Risks tidligere kollega Malin Rehnberg. Hun har hentet seg inn etter hendelsene i Den niende graven tre år tidligere, og må nå kjempe mot sin nye sjef som ønsker å prioritere en pågående trafficking-sak. Når enda et mord skjer, tårner spørsmålene seg opp: Finnes det en kobling mellom ofrene? Er et større spill i gang? Og hva er stalkeren som insisterer på å blande seg inn i etterforskningen ute etter?

En helt annen historie kaster nytt lys over Fabian Rask-universet som har nådd ut til millioner gjennom bøker som Siste spiker og Den niende graven. Et perfekt sted å starte for nye Ahnhem-lesere - eller en fersk innfallsvinkel for alle som kjenner forfatteren fra før.

Forventes i salg fra 03. mars.

En skygge på min grav av Ingrid Berglund

Gyldendal

Dødsboadvokat Oda Krohgs oppdrag er like enkelt som det er prestisjefullt: Å følge klare instrukser i en fremtidsfullmakt og fordele boet til en anerkjent advokat og tidligere krigshelt.

Jobben er en gavepakke til Oda og Reidars skrantende advokatpraksis, og vil kunne gi dem både respekt og økt kundemasse. Og lenge ser alt ut til å gå bra – hadde det ikke vært for Odas aldri hvilende nysgjerrighet. Den som får henne til å gjøre noen undersøkelser rundt et maleri som dukker opp på merkelig vis. Maleriet har en hemmelig historie som har ligget begravd siden krigens dager, noe det viser seg å være gode grunner til. Og der hvor det er dype hemmeligheter, er det også løgn og livsfarlig bedrag. 

Oda og Reidar vikles til slutt så langt inn i dramaet at de selv blir en del av det. Og kanskje var det nettopp det som var intensjonen helt fra starten av …

Fri av Lea Ypi

Gyldendal

Elleve år gamle Lea elsker hjemlandet Albania. For henne er sosialismen ensbetydende med trygghet, sikkerhet og en lys fremtid blant likesinnede kamerater. Men en dag på vei hjem fra skolen blir hun skremt av et opptog protesterende studenter. I neste øyeblikk klamrer hun seg gråtende til en halshugget statue av Josef Stalin.

I løpet av noen få dager raser hele hennes verden sammen. Foreldrene har løyet for henne og snakket i koder hele livet. Familiebakgrunnen er ikke hva Lea trodde den var. Alt som før var trygt, er brått ukjent og uforståelig.

Er allerede i salg.

Gjøkungen av Camilla Läckberg

Gyldendal

To grusomme hendelser, tilsynelatende uten forbindelser, ryster Fjällbacka.

Først blir en kjent fotograf funnet drept i utstillingslokalet sitt kvelden før han skal åpne en ny utstilling. Deretter, på en liten øy utenfor Fjällbacka, rammes den kjente forfatteren Henning Bauers familie av et trippeldrap.

Patrik Hedström og kollegaene på Tanumshede politistasjon har store utfordringer med å løse de to sakene.

Samtidig graver Erica Falck i et tragisk mord som skjedde i Stockholm i 1980-årene. Det viser seg at alt kommer for en dag når gamle synder fra fortiden kommer frem i lyset.

Havørnens skrik av Karin Smirnoff

Kagge

Endelig er Lisbeth Salander tilbake!

Utenfor medias søkelys pågår det en rovdrift i Norrland, dagens ville vesten, hvor rike storkonsern ikke sparer på noe for å få tilgang til naturressurser og landområder. Kriminelle gjenger, tiltrukket av den enorme tilstrømmingen av nye penger, operer i skyggene.

Er allerede i salg.

Hundedager av Geir Tangen

Gyldendal

En liten gutt blir funnet drept i et turområde i Haugesund. Han er slått i hjel med en stein og kastet nedfor en bratt skråning. Den brutale volden mot det forsvarsløse barnet sjokkerer selv erfarne politifolk. Overbetjent Gabriel Fjell og hans team må ha hjelp, og Kripos-etterforskeren Aida Ibrahim kommer fra Oslo for å bistå arbeidet. Timer og dager går uten at noen melder gutten savnet, og til tross for at Gabriel Fjell og teamet hans arbeider døgnet rundt, klarer de ikke å identifisere gutten.

Samtidig vikler en lokal frilansjournalist seg inn i garnet, og velter med det den første dominobrikken i dette dystre mysteriet. Etter hvert avdekkes en historie, mørkere og farligere enn noen kunne ane.

Impulskjøpet av Veronica Henry

Gyldendal

En hjertevarm fortelling om sterke familiebånd, om å finne nye vennskap og å gi seg hen til egne drømmer.

Er allerede i salg.

I mørket av Lina Areklew

Bonnier

En iskald vinternatt forsvinner ei jente på fire fra familiehytta utenfor Örnsköldsvik. Helt ute av seg får foreldrene hjelp av naboene til en stor leteaksjon. Har hun gått fra huset frivillig? Eller har noen bortført datteren deres?

Snart viser det seg at nok et familiemedlem har forsvunnet, og etterforskningen blir en kamp mot klokka for etterforsker Sofia Hjortén og hennes kollegaer. Saken går sterkt innpå Sofia, som venter sitt første barn om noen få uker. Høygravid tar hun opp jakten på den hensynsløse gjerningsmannen, som er villig til å ofre alt for å få viljen sin.

Er allerede i salg.

Jakten av Bernard Minier

Aschehoug

En hjort springer ut av skogen i lyset fra fullmånen. Men de livredde øynene er ikke dyreøyne. For det er ikke kun storvilt som blir jaktet i Ariègeskogen.

En ung mann blir funnet død, naken, med ordet "rettferdighet" skåret inn i brystet. Drapet danner opptakten til en marerittaktig thriller, der etterforsker Martin Servaz må kjempe mot sine egne demoner, samtidig som han og kollegaene merker de politiske spenningene og politiets svekkede status i det franske samfunnet på kroppen. Det handler om hevn, frykt og pur menneskelig ondskap i Bernard Miniers sjuende roman om Martin Servaz.

Er allerede i salg.

Jeg er fortsatt her inne i mørket av Annie Ernaux

Cappelen Damm

Da moren får alzheimer, begynner Annie Ernaux å skrive dagbok: om møtene med moren, om de uforståelige tingene hun gjør, om hvordan hun forandrer seg fra dag til dag. Gradvis endrer forholdet deres seg. Moren blir som et barn, og Annie må innta omsorgsrollen – en rolle hun verken makter eller ønsker å ha.

Jeg er fortsatt her inne i mørket er en umiddelbar og rå tekst om sorg, tap og kjærlighet. I en skarp, ufiltrert prosa skildrer Annie Ernaux en av vår tids mest ubarmhjertige sykdommer, og viser hvor vondt det kan være å miste en mor selv som voksen.

Kallmyren av Liza Marklund

Cappelen Damm

Kallmyren er en frittstående oppfølger til Polarsirkelen, Liza Marklunds kritikerroste og bestselgende tilbakekomst til krimsjangeren.

I 1990 finner Wiking Stormberg en lapp fra sin kone, Helena. Hun har gått en tur for å plukke multer. Deres nyfødte datter, Elin, er med på turen, mens sønnen Markus er hos farmor. På kvelden har ikke Helena og Elin kommet tilbake. Elin blir funnet i live ved Kallmyren, mens Helena er forsvunnet. Kroppen hennes ble aldri gjenfunnet. Den kalde myra ble hennes grav.

Mange år senere er Wiking fortsatt dypt berørt av tapet av sin kone. Men så en sommerdag i 2020 mottar Markus et illevarslende brev signert med Helenas signatur. Kan hun fortsatt være i live? Men hvorfor skulle hun eller noen andre true familien hans? Wiking må spørre seg selv om han holder på å bli gal, om han ser spøkelser, eller det finnes krefter som truer ham og familien hans – og i så fall hvem eller hva.

Er allerede i salg.

Kjærlighetssvindel av Hanne Kristin Rohde

Kagge

Ny bok i bestselgerserien om Wilma Lind!

Politiet i Risør finner en utbrent bil med et forkullet lik i passasjersetet. Wilma Lind og Bjarne Larssen blir dratt inn i etterforskningen, og oppdager snart at alt ikke er som det skal i den idylliske sørlandsbyen.

Kjølvann av Sam Lloyd

Cappelen Damm

Livet kan endre seg på et blunk. Lucy har alt hun kan ønske seg. Men så en morgen stopper tiden. Familiebåten blir funnet, forlatt langt ute på havet. Lucy prøver desperat å få tak i ektemannen for å gi ham beskjed, men mens sekundene tikker går det opp for henne - hva om var det ham som tok båten? Og i så fall, hvor er han nå? I tillegg ventes det en voldsom storm, og Lucy aner at noe helt ferferdelig er i ferd med å skje.

Er allerede i salgs.

Kokain av Pascal Engman

Gyldendal

En død mann blir funnet i skjærgården et stykke utenfor Stockholm. Samtidig oversvømmes hovedstaden av billig kokain, og de kriminelle gjengene bruker brutal vold for å befeste sine posisjoner. Det skjer et drap på åpen gate i en av de mest belastede bydelene, men ingen tør å snakke med politiet.

Politietterforsker Vanessa Frank blir satt til å etterforske drapet og trekkes inn i gjengenes rivalisering om makt og posisjon. Samtidig forsøker Vanessa å finne sin rolle som fostermor for tenåringen Celine.

Er allerede i salg.

Koryfeene av Lena Andersson

Gyldendal

En februarkveld blir landets statsminister skutt og drept på åpen gate. Politisjef Rolf Utterström tar kommandoen over etterforskningen, men ingen arresteres for ugjerningen. Drapet forblir et åpent sår i samfunnet.

Tretti år senere får journalist Roger Lilja i oppdrag å skrive en artikkel om drapet. Han kommer i kontakt med en jurist og etterretningsoffiser som påstår at han sitter på informasjon om det som faktisk skjedde. Det ser ut som alt startet en helg i Frankrike noen få måneder før henrettelsen, der en indre krets fra den politiske makteliten møttes.

Er allerede i salg.

Lysets Voktere av Jan Magne Stensrud

Bokhuset

Journalist Jane Holte får et anonymt tips om å sjekke litt rundt saken der ei ung jente skal ha ramlet ned ei trapp. Det fører Jane og samboeren Morten Bergane til et hemmelig rom under sykeheimen i Drangedal, full av okkulte effekter og rekvisitter. Blant annet fanger ei eldgammel bok Jane og Mortens interesse.

Det viser seg at flere er interessert i den samme boka – og de vil gjøre mye for å bli bokas «rettmessige eier». Jane og Morten får hjelp fra en professor ved UiA i Kristiansand og de havner midt oppi en okkult seanse i Drammens villastrøk. Så skjer det noe!

Lanseres på Lahlumfestivalen i februar.

Mange løgner små av Monika Steinholm

Vigmostad & Bjørke

Oslojenta Ingrid ser frem til ferie under nordlyset med kjæresten Robert, men allerede på ferga over fra fastlandet, blir det tydelig at ikke alle er glade for besøket. 

Bygdas frisør, Sunniva, kjenner det gamle sinnet blusse opp da hun ser Ingrid for første gang. Hvorfor må hun komme og rippe opp i alt? Og Trude, som håpet hun hadde sluppet unna trusselen for fem år siden, og så dukker Robert opp med en som kunne vært dobbeltgjengeren til Linnéa. Hvorfor kan hun ikke bare få være i fred? Den eneste som gleder seg, er Roberts mor. Endelig er sønnen tilbake, og kanskje kan hun få ham til å bli for godt denne gangen? Hadde bare ikke denne Ingrid vært så lik den fæle svigerdatteren. Det kan umulig være tilfeldig at en gravejournalist fra hovedstaden dukker opp kort tid etter, for å skrive om «Linnéa-saken» …

Mittlandet av Johanna Mo

Aschehoug

En gjeng studenter overnatter i et fraflyttet hus i Mittlandsskogen på Õland. Når morgenen kommer er Mikael Fransson sporløst forsvunnet. 20 år seinere finner man levningene av ham et annet sted i skogen, og det er ingen tvil – han ble myrdet.

Hanna Dunker og hennes kollegaer ved Kalmarpolitiet kalles inn for å finne ut hva som egentlig skjedde, og gi de etterlatte en avslutning. Utenfor jobben er det forelskelsen i Isak som tar all Hannas oppmerksomhet, men når hennes eget liv står på spill tvinges hun til å konfrontere spørsmålene hun flykter fra. Hva er sannheten om mordet som hennes far ble dømt for og hvem tør hun fortelle det til?

Dette er bok tre i Õlandsserien, med Hanna Dunker hovedrollen. En krimserie om å leve i skyggen av en forbrytelse og om ikke å kunne kutte båndene til sin hjembygd.

Mord og misunnelse av Ruth Ware

Gyldendal

Den første personen Hannah møter når hun begynner ved Universitetet i Oxford, er April Clarke-Cliveden. April er livlig, vakker, populær og flink på skolen. Alltid festens midtpunkt og av og til utspekulert. De blir gode venninner og henger i den samme vennegjengen. På slutten av skoleåret blir April funnet død, og det er Hannah som finner henne.

Nå, et tiår senere, er Hannah sammen med en av guttene fra den gamle gjengen, og de venter sitt første barn.

Mannen som ble dømt for å ha tatt livet av April, har dødd i fengsel og Hannah håper dette er den avslutningen de trenger. Helt til en journalist tar kontakt med Hannah og forteller at han har bevis for at mannen som døde i fengsel, var uskyldig.

Forventes i salg fra 28. mars.

Månelyst av S.H. Bergmann

Dogged publishing

Da bulldoggen Vito, en superstjerne i utstillingsringen, blir kidnappet, øyner endelig journalisten Laura Petrů en etterlengtet mulighet til å få et scoop. Hun suges inn i en verden der firbente er alt som teller, der krigen mellom dyrevernere og raseavlere kjempes med penn og klør. Det skal vise seg at hundehold er kos for de fleste, hobby for mange og dødsens alvor for enkelte.

Snart balanserer Laura på en knivsegg, da politiet finner ut at hun befant seg i nærheten av et åsted. Det handler ikke lenger om et scoop. Nå gjelder det å avsløre komplottet for å redde seg selv.

Og hvor i all verden er Vito?

Er allerede i salg.

Når hjernen blir et helvete

Forlagshuset i Vestfold

Denne boken fokuserer på sammenhengen mellom fysisk og psykisk helse og gir leseren flere enkle grep for å oppnå optimal helse. Det er mange som opplever mentale påkjenninger og Christine Drage ønsker med denne boken å bidra til å øke forståelse rundt psykisk sykdom og fjerne stigmatisering av de som er eller har vært psykisk syke.

Boka passer for alle som ønsker å lære mer om mental helse, men forfatteren håper aller mest å inspirere og veilede de som har opplevd en mental påkjenning selv. Drage deler også flere enkle grep alle kan gjøre for å få en bedre fysisk og psykisk helse.

Er allerede i salg.

Om utregning av romfang 2 av Solvej Balle

Press

Tara Selter er etter en kort reise blitt fanget i den attende november, som nå har gjentatt seg i 368 dager. Hun er vendt tilbake til Paris i håp om at ting vil normalisere seg etter et år. Men tiden står fortsatt stille.

Tara savner variasjon, hun savner skiftende årstider, hun er lei den samme grå novemberdag som gjentar seg. Derfor legger hun ut på reiser i Europa for å oppleve vinter, vår og sommer. Til slutt ender hun opp i Düsseldorf, hvor hun gjør en oppdagelse som kan snu opp ned på alt.

Oppdagelsen av Vibecke Groth

Pitch

Da moren dør, gjør Julie en oppdagelse som snur livet på hodet. Hva er det moren har gjort? Hvem er hun egentlig? Julie er på familiehytta på Tjøme. På loftet finner hun en bunke med gamle brev. Det viser seg at det er kjærlighetsbrev; nesten hundre lidenskapelige kjærlighetsbrev fra en mann Julie aldri har hørt om ...

Gjennom brevene blir hun kjent med en helt annen side av moren, og hun blir også tvunget til å stille spørsmål ved sin egen identitet. Er kjernefamilien hun vokste opp i basert på en løgn?

Oppdagelsen setter også hennes eget familieliv i spill. Er hun så lykkelig som hun har innbilt seg, eller har hun bare godtatt ting som de er?

Paret i nummer 9 av Claire Douglas

Gyldendal

Saffron og Tom venter sitt første barn og er i ferd med å overta det gamle huset til Saffrons bestemor. De begynner å pusse opp både inne og ute, men da de graver opp hagen, dukker det opp to skjelett som har ligget der i mer enn tretti år.

Politiet blir tilkalt og starter en drapsetterforskning. De vil gjerne snakke med husets forrige eier, men det er Saffys bestemor, som bor på hjem og har alzheimer. Husker hun noe? Hva skjedde egentlig for tretti år siden?

Forventes i salg fra 18. april.

Passasjeren av Sven Petter Næss

Aschehoug

Et offer med en suspekt fortid. En politimann med noe å bevise.

Karl Kolstad er gangsteren som ble forretningsmann og startet sitt eget taxiselskap. En kontroversiell mann som stadig har vært i politiets søkelys. En morgen plukker han opp en passasjer i drosjen og legger ut på sin aller siste tur.

Førstebetjent Harinder Singh er tilbake i Oslo-politiet etter å ha falt i unåde hos Kripos. Nå får han ansvaret for å etterforske drosjedrapet, og alle forlanger resultater. Men den egenrådige etterforskeren verken kan eller vil gå stille i dørene. Når Harinder graver i Kolstads ulike affærer, skal alt fram i lyset. Og drapet er bare begynnelsen.

Pendlerne på linje 5 av Clare Pooley

Aschehoug

Den eksentriske journalisten Iona Iverson tar toget til jobb, hver dag kl 08.05. Hun reiser sammen med de samme menneskene hver dag: Den søte bokormen, Den ensomme tenåringen, sykepleieren, og den tilsynelatende framgangsrike manngrisen som alltid sitter veldig bredbeint.

Som en erfaren pendler kjenner hun til de uskrevne reglene: man må ha en jobb å reise til, man må ikke spise varm mat på toget, og det viktigste: ikke snakk med noen! Men, så setter en av dem en drue i halsen og blir nesten kvalt. Denne hendelsen skaper en kjedereaksjon og plutselig begynner de å snakke sammen og nye vennskap er i ferd med å blomstre. .
Men, når Ionas eget liv faller sammen, vil hennes nye venner stille opp for henne?

Er allerede i salg.

Perfect Day av Romy Hausmann

Cappelen Damm

Jenter på mellom seks og ti år har forsvunnet over en periode på fjorten år. Røde bånd viser politiet veien til likene deres. Men ingen har klart å finne spor etter gjerningsmannen.

En kveld blir den internasjonalt anerkjente filosofiprofessoren og antropologen Walter Lesniak arrestert mens datteren Ann er til stede. Tiltalen lyder: drap på ti unge jenter. «Professor Tod» er overskriften i tabloidpressen. Men datteren Ann er fast bestemt på å bevise farens uskyld - og dermed begynner en reise inn i menneskesjelens mørkeste rom ...

Piken i snøen av Ann-Christin Gjersøe

Gyldendal

I Grevskabernes Amt ligger Sommersholm Hovedgaard, en ærverdig herregård som har tilhørt samme slekt i generasjoner. I 1866 er det amtmann Gerhard Adler som er godsets eier.
På herregården lever også to unge kvinner vidt forskjellige liv: godseierens datter, Rose – og Alise, som er tjenestepike og husmannsdatter.

Alises "Besta" fikk som kammerpike på Sommersholm kjennskap til familien Adlers mørkeste hemmeligheter. Til sin dødsdag holdt hun sitt løfte, og røpet aldri for noen det hun så og hørte.

Men lønndommene fulgte henne likevel ikke i graven …

Er allerede i salg.

Påskekrim 2023

Bonnier

Alle krimfortellingene du trenger i påsken - i én bok!

Skadedyr av Siri Fossing

Pagina

Gunvald Stolt-Lundh har jobbet seg opp til å bli en respektert bedriftseier og samfunnsstøtte i den vesle sørlandsbyen Tvedestrand. En oktoberkveld blir han funnet druknet i Tvedestrand havbad, og etter hvert blir det klart at dette ikke er en ulykke. Men hva slags mann var egentlig Gunvald Stolt-Lundh? Hvordan var familielivet bak de fire, herskapelige veggene på Epleviktangen? Og hvorfor måtte han dø?

Journalist Emilie Engen i Stranna Blad strever med ettervirkningene av drapssaken hun dekket året før, og de dramatiske konsekvensene den fikk for henne. Den nye drapssaken gir henne noe annet å tenke på. Men snart blir hun innlemmet i andres vonde hemmeligheter, og det er ikke lenger like lett å holde andres, eller egne, problemer på avstand.

Skoddehav av Kristina Ohlsson

Gyldendal

Sommeren er på sitt vakreste, havet glitrer, og August har dratt i gang en stor bakekonkurranse i Hovenäset. Idyllen brytes da været skifter. Tåken ruller inn, og en mann blir funnet hengt i stupetårnet på badeplassen.

Politietterforsker Maria Martinsson og hennes kollegaer skjønner fort at dette er snakk om en forbrytelse. Men hvem er mannen, og hvorfor blir han funnet død i Hovenäset?

Utredningen leder tilbake til den fryktelige sommeren i 1989, da Lydia Broman ble funnet drept og partert i fryseren i sitt eget hjem. Var det riktig gjerningsmann som ble dømt den angen? Hvor langt er noen villig til å gå for å bevare gamle hemmeligheter?

Skyggeriket av Kim Faber og Janni Pedersen

Aschehoug

En tilsynelatende uskyldig mann mister livet under en voldsom eksplosjon Nordjyllandsværket - et av Danmarks siste kulldrevne kraftverker. Det som først ligner en ulykke, viser seg raskt å være et angrep, da politiet finner fragmenter av en militær kamikazedrone i ruinene. En radikal organisasjon påtar seg skylden for angrepet og Danmark er rammet av sitt første tilfelle av klimaterror.

Samme morgen blir en annen mann funnet drept i en villa i København. Han er sønn av landets kontroversielle klimaminister, og saken detonerer for alvor da obduksjonen viser at den drepte har hatt et heftig kokainmisbruk - og dessuten tette forbindelser til en hittil ukjent narkobande.

Forventes i salg fra 06. mars.

Snapshot av Garry Disher

Aschehoug

Psykolog Janine McQuarrie er svært skeptisk til ektemannens krav om at hun skal bli med ham på swingersfest, men omsider gir hun etter for presset. Kort tid etter, en dag hun er ute og kjører bil med den lille datteren og må stoppe for spørre om veien, blir hun skutt og drept. Den lille jenta kommer seg så vidt unna, for noen skyter mot henne også.

Etterforsker Hal Challis og teamet hans får saken, og Challis oppdager snart at han befinner seg i en krevende skvis. Den døde kvinnen er nemlig sjefens svigerdatter, og han virker langt mer opptatt av å beskytte sin sønn, enn å avsløre hvem som myrdet konen hans.

Sofienbergmysteriet av Tommy Ueland

Forlagshuset i Vestfold

Den pensjonerte drapsetterforskeren Edgar bor på Sofienberg eldresenter. Hver dag besøker barnebarnet Elliot, som sitter i rullestol, bestefaren sin. Der ser de på film og spiser middag i kantinen sammen med Berit, eldresenterets hypokonder og konspirasjonsteoretiker, og Alma, norges første FBIutdannede profilskaper. På en av sine daglige rusleturer kommer Edgar over en åpen dør. På innsiden, i godstolen, sitter et lik i en merkelig posisjon. Hva har skjedd?

Det som begynner som en morsom adspredelse fra hverdagens kjedsommelighet for de fire amatørdetektivene, ender fort opp i en ekte jakt. Et sted der ute finnes en virkelig morder … «Sofienbergmysteriet» er den første boken i det som skal bli en humoristisk «feelgood» krimserie.

Sommeren før dagen i mars av Marit Reiersgård

Cappelen Damm

En dramatisk dag i mars danner rammen for denne fortellingen, om en kvinne som blir tvunget til å ta et nærmest umulig valg. Hun må bestemme seg for om hun skal dra hjem til den kjedelige, men trygge ektemannen Jørgen eller bli værende hos den livsglade kunstneren og elskeren Andreas. Konsekvensene vil bli dramatiske uansett hva hun bestemmer seg for, ikke bare for henne selv, men også for de som står henne nær.

Forventes i salg fra 13. mars.

Stjerneskatten av Jann Rygh Sivertsen

Forlagshuset i Vestfold

Stjernegutten elsker å se på stjernene. Han bor i et lite hus. Huset har et stjernekikkertårn. En dag får Stjernegutten vite at huset skal rives. For å redde huset må han lete etter en skatt. En stjerneskatt.

Sammen med den lille dragen Sotnese og hesten Himmelblakken reiser han langt inn i den store, mørke Skumringsskogen. De tre vennene vet ikke at noen følger etter dem.

Stjerneskudd av Frode Eie Larsen og Dag Otto Lauritzen

Kagge

Hannah er datter av den lokale politisjefen og har en nese for hemmeligheter. Samtidig satser hun knallhardt som syklist. Sammen med vennen Einar, hans kjæreste, Karoline, og hunden Turbo havner hun i nervepirrende situasjoner og løser spennende mysterier.

Sykehuset på Ellis Island av Ellen Vahr

Aschehoug

Første verdenskrig er over. Thea er tilbake hos familien Vanderbilt på Manhattan. Kjæresten Paul har falt i krigen, og hun har bestemt seg for å vende hjem til Kristiania. Før hun drar, lover hun å hjelpe sin venninne Aislynn med å få datteren Anna inn i landet. Men Anna blir syk på overfarten og isolert på sykehuset på Ellis Island. Thea må utsette hjemreisen.

En dag dukker en mystisk mann med hukommelsestap opp. Gradvis avsløres hemmeligheter om Annas bakgrunn, og Thea blir tvunget til å ta sitt livs største valg.

Sykehuset på Ellis Island avslutter Ellen Vahrs trilogi om bakerdatteren Thea fra Kampen, som reiser til Amerika for å arbeide for den velstående Vanderbilt-familien. De to andre bøkene er Reisen til Idle Hour og Bakeriet i Brooklyn.

Vingespennet av Anne Gro Gulla

Selvpublisert

En spektakulær diamantsmuglerhistorie fra 1970-tallets Kenya får uante konsekvenser på tre kontinenter, også på Oslos beste vestkant i 2015. Sara, bosatt på Frogner og med en stadig mer besettende affære, er uvitende om sin og elskerens rolle i dramaet.

Liv, den gamle pasienten på Madserud-hjemmet, kan ikke lenger skjule grusomhetene hun opplevde som ung i Nairobi.

Noen hemmeligheter blir avslørt, andre blir skapt. Hvordan henger alt sammen? Boka passer for alle spenningsslukere/krimslukere som elsker en god historie ispedd kjærlighet.


HVERDAGSNETTMAGASINET

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

Her kan du lese juni-utgaven:


Meld deg inn her for å få siste nytt om bøker, forfattere, intervjuer og mye annet


Rene bokgrupper hvor alle kan legge inn anbefalinger