Skip to main content

Juli 2023: Leste bøker

Syv bøker ble resultatet i juli, ferie til tross. Det ble et flertall med krimbøker, men jeg fikk også med et par andre typer bøker.

Bøkene er listet opp i lest rekkefølge.


"Snapshot"

Garry Disher

Leseeksemplar fra Aschehoug

Janine McQuarrie jobber som psykolog. Hun blir veldig skeptisk da mannen hennes en dag foreslår at de skal bli med på swingersfest. Til slutt går hun med på det. Noen dager senere blir hun drept. Politiet jobber intenst med saken. Det viser seg at Janine er svigerdatteren til politisjefen, og det kan se ut som om det for han er viktigere å beskytte sønnen sin, enn å finne morderen.

Forfatteren blir titulert som "Australias krimkonge", og de to tidligere bøkene har høstet gode kritikker av anmelderne, både norske og utenlandske. Dessverre ble ikke jeg helt bergtatt av denne tredje boka.

Trykk deg inn på artikkelen for å lese hele anmeldelsen.

Utgivelsesår i Norge: 2022
Antall sider: 366
Format: Innbundet
Originaltittel: Snapshot
Oversatt av: Morten Hansen

Les mer...

"Angitt av mamma"

Oddvar Schjølberg

Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Maria "Mitzi" Schwartz bor i Wien sammen med sin jødiske familie. De er mor, far og syv barn. Det er faren som er jødisk, mens moren er tysk, og har konvertert til jøde. Så starter annen verdenskrig, og moren forelsker seg i en SS-offiser. Hun tyster på mann og barn, og de sendes til konsentrasjonsleire. Barna kommer til Theresienstadt, mens faren ender i Auschwitz.

Dette er en sterk historie om en hel søskenflokk som ble angitt av sin mor. Hva som foregikk i hodet hennes, kan man bare lure på. Var hun blindet av forelskelse? Uansett helt umulig å forstå at en mor kan gjøre sånt. Viktig historie som må leses!

Trykk deg inn på artikkelen for å lese hele anmeldelsen.

Utgivelsesår i Norge: 2023
Antall sider: 224
Format: Innbundet

Les mer...

Info:

7
6
1
4
1
1
1
2
1
1

Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "det lille ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.


Meld deg inn her for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

HVERDAGSNETT-MAGASINET

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

August 2022: Leste bøker