Skip to main content

Ikke ta Haiku!

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Beate Winther
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Vanligvis omtaler jeg ikke barnebøker, men det hender at jeg gjør et unntak.

Miko er en gutt på 10 år. Det han ønsker seg mest her i verden er en hund. En dag ser pappa en annonse hvor sju førerhundvalper trenger fôrverter. De skal da bo hos fôrfamilien i halvannet år fram til de er klare til å begynne på opplæringen. Familien bestemmer seg for å slå til.

Da familien besøker hundene, er det en hund som legger seg på fanget til Miko, og han føler at de har fått et bånd. Heldigvis er det akkurat den hunden som familien til Miko får ta med seg hjem, og den får navnet Haiku.

Miko og Haiku samarbeider fint, og blir gode og nære venner. Miko gruer seg forferdelig til den dagen som Haiku må flytte fra dem for å begynne på opplæringen. Samtidig vet han at mange har behov for førerhund, og at de virkelig er til god hjelp for dem som trenger dem. Det er kun de beste som går gjennom nåløyet for å bli førerhund. Dagen hvor Haiku skal testes er plutselig der, og Miko har det ikke særlig godt da førerhundskolen ringer for å meddele resultatet av testen.

Selv har jeg vokst opp med hund, og har fortsatt og ha hund i mitt voksenliv, så jeg kjenner godt på det med kjærligheten til dyr som Miko har.

Dette er en kjempesøt barnebok. Historien passer for alle enten man er hundeeier eller ikke. På slutten av hvert kapittel får man små historier sett fra Haikus side. Boka fungerer både som høytlesingsbok og for de som selv har lært å lese.

 

Forfatter: Beate Winther
Forlag: Lyst
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 116
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Miko ønsker seg en hund mer enn alt i verden, men det vil ikke mamma, pappa, Aki eller Ina ha. Så får familien tilbud om å passe en førerhundvalp. Da blir det fart i sakene! Den dagen de henter Haiku er den lykkeligste dagen i Mikos liv. Det er bare et problem: Når Haiku er blitt ett og et halvt år gammel, skal hun leveres tilbake til hundeskolen for å trenes opp til å bli førerhund. Miko og Haiku blir bestevenner og deler både morsomme og skumle opplevelser. Men tiden går, og dagen de skal skilles nærmer seg fort. Miko gruer seg forferdelig. Da skjer det noe uventet!


Om forfatteren:

Beate Winther er født i 1949 i Oslo og har jobbet som lærer, forlagsredaktør, radioreporter og oversetter. Hun har utgitt 5 barnebøker, en fagbok om angst og har publisert tekster i en rekke medier. Som lidenskapelig hobbyfotograf har hun hatt sju separatutstillinger og vært representert tre ganger på juryert utstilling under Fotografiets dag i Horten. Hun bor sammen med mannen Stein og labradoren Dexi i Norge om sommeren og Spania om vinteren.

 

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les Hverdagsnettmagasinet her:

 

Liv