Skip to main content

Trekkfuglene

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Erling Greftegreff
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Når to eldre menn blir funnet brutalt drept i Hønefoss, blir politiførstebetjent Wilhelm Gran satt på saken. Gran, som ikke har opplevd den store motivasjonen i jobben etter at han ble sparket som hundefører, får hjelp fra uventet hold, og etter kort tid ledes sporene over enorme avstander, både i tid og geografi.

Gamle hendelser dukker opp fra fortiden, men det mest skremmende av alt, er at det meste peker mot en brutal og hensynsløs drapsmann med unike egenskaper, helt ulikt alt annet de tidligere har stått overfor. At han er villig til å gå svært langt for ikke å bli tatt, gjør ikke presset mindre.

Wilhelm Gran kjenner omsider jaktinstinktet bruse igjen, og henter fram sin gamle, avskiltede tjenestehund, den enorme schæferen Satan. Jakten er i gang.


Forfatter: Erling Greftegreff
Forlag: Liv Forlag
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 379
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg synes boka var litt tung å komme i gang med, men etter hvert som historien kom igang økte spenningsfaktoren. Det var hyggelig å bli kjent med etterforsker Wilhelm Gran og den mer uerfarne Mia Klev som utgjør et godt team.

Historien er en såkalt politikrim. Mine store favoritter Jørn Lier Horst og Jørgen Jæger er store navn innenfor denne sjangeren som kanskje kan gjøre det litt vanskelig for nykommere å nå helt opp.

Selv om denne boka ikke går helt til topps i mitt barometer, så er det likevel en veldig ok krimbok å lese, og jeg anbefaler den gjerne videre. God leseopplevelse.
Om forfatteren:
Erling Greftegreff ble født i  1969 i Stavanger. Han har en variert etterforskerbakgrunn etter mange års operativ tjeneste i politiet. Siden 2009 har han jobbet som politioverbetjent på Hønefoss politistasjon, med ansvar for etterforskning av økonomiske straffesaker. Han er bosatt på Gran i Hadeland. Trekkfuglene er hans debut som forfatter.

 

Liv