Den svarte svanen

Forfatter: Ingrid Berglund
Leseeksemplar fra forfatteren

Det er 10 år siden vi har "hørt" fra denne forfatteren, og når endelig kommer med en bok – er det en kjempebok!

Oda Krogh jobber som advokat, og en dag får hun en litt annerledes henvendelse. Sønnen til Bodil døde i en bilulykke for 5 år siden. Det ble ikke funnet noe lik. Bodil har framtredende kreft og har et sterkt ønske å finne ut av hva som skjedde. I fire år har hun fått tilsendt fire skjell, og klamrer seg fast til troen på at sønnen kan være i live.

Oda og assistenten hennes, Reidar begynner å se på saken. De synes det hele ser mistekelig ut, og det tar ikke lang tid før de begynner å motta trusler.

Veldig bra bok, som fanger deg inn i historien fra første ord. Lett og enkelt språk, og timene flyr raskt av sted når du sitter med denne boka foran deg. Ganske original historie egentlig, og kapitlene er knyttet opp mot bestemte datoer og koronanyheter for 2020.

Denne må du lese!

Terningkast: 6

Forfatter: Ingrid Berglund
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 329
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

De er et umake par, den unge dødsboadvokaten Oda Krohg og hennes aldrende assistent, Reidar Simonsen. De er begge forlatt av sine egne, og den felles etterforskningspraksisen deres er et ikke helt vellykket forsøk på å stable seg på beina igjen.

Så kommer en døende kvinne inn døren med et siste ønske. Mot bedre vitende tar de oppdraget; å finne kvinnens sønn som angivelig druknet for fem år siden. Det eneste Oda og Reidar har å gå på, er fire skjell noen har sendt den dødsmerkede moren.

Etter hvert som de graver i fortiden, oppdager de flere mistenkelige dødsfall. De ser også foruroligende tegn på at den farmasøytiske storindustrien har skitne hender. Jakten på sannheten vekker raskt oppmerksomhet fra personer som blir farligere jo mer koronapandemien brer seg. Og snart er det Oda og Reidar som jages.




Om forfatteren:

Ingrid Berglund har en mastergrad i økonomi og finans. Hennes bakgrunn spenner fra jobb som bartender i London og hjelpepleier i Australia til finansanalytiker i Chase Manhattan Bank og Norsk Hydro. Hun vokste opp i Sørreisa og Svelvik, og bor nå på Høvik. Ingrid er søsteren til krimforfatter Anita Berglund.

Utgivelser: 

Den svarte svanen. Kriminalroman 2022.
Det svakeste ledd. Kriminalroman 2006. (Kagge forlag)
Lykkeformelen. Kriminalroman 2007. (Kagge forlag)
Hun som ingen unnslipper. Kriminalroman 2008. (Kagge forlag)
Ingen sak for en kvinne. Dokumentar om Norges første kvinnelige privatdetektiv Mary Reklev 2010. (Kagge forlag)
Tiden leger ingen sår. Kriminalroman 2012. (Kagge forlag)

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Gyldendal