Skip to main content

Rotvelte

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Tove Alsterdal
Leseeksemplar fra Gyldendal

Olof er ute på jobbreise da han kommer forbi bygda hvor han vokste opp. Det er tjuetre år siden han var der sist. Han forlot bygda etter at han hadde tilstått å ha drept ei ung jente. Han drar til barndomshjemmet sitt, der finner han faren drept i dusjen. Den noe yngre politietterforsker Eira Sjödin er også fra stedet, og har nettopp kommet tilbake for å ta seg av sin demente mor. Hun husker stadig mer fra sin barndom når hun jobber med saken.

Jeg har nå ferie, og kjenner at jeg ikke er helt i lesemodus om dagen. Dette var likevel en fin bok som jeg tok med og leste underveis i bilferien som vi har på. Spenningsnivået varierte litt, men underveis i historien tok historien seg opp.

Jeg likte ikke helt slutten, men det kan være at det kommer en oppfølger. Jeg har iallefall lyst til å lese flere bøker om Eira. Jeg vil vite hvordan det går videre med moren og broren, og få være med på flere saker som hun løser i politijobben sin. 

Forfatter: Tove Alsterdal
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 400
Format: Innbundet
Originaltittel: Rotvälta
Oversatt av: Rune R. Moen

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Olof var bare fjorten år da han tilsto drapet på tenåringsjenta Lina Stavred. Så forlot han bygda. 

En lys sommernatt tjuetre år senere svinger han av motorveien på impuls og kjører landeveien som fører til barndomshjemmet. I dusjen finner han faren sin død, drept med en jaktkniv. 

Politietterforsker Eira Sjödin har akkurat kommet tilbake til sin barndoms trakter for å ta vare på sin gamle mor. Under etterforskningen av drapet på Olofs far husker hun mer og mer fra sin egen barndom. 

Eira var ni år da Lina ble drept. Olof var gutten i marerittene hennes.
Om forfatteren:

Tove Alsterdal (f. 1960) har skrevet fem frittstående spenningsromaner siden debuten i 2009. Før hun debuterte som forfatter, arbeidet hun som journalist og dramatiker i tjue år. Hun var også redaktør for Liza Marklunds bøker om Annika Bengtzon. 

Tove Alsterdal er født i Malmö, men bor nå i Stockholm, og hun har hatt et sommerhus i Ådalen de siste tjue årene.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les første nummer av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Gyldendal