Skip to main content

Rotteblod

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Simen Ingemundsen og Stig Ellingsen
Pdf-fil fra forlaget

Thomas og Cecilie er ute og rydder i strandkanten, da de oppdager en flaske med noe uvanlig innhold - en finger. Thomas leverer flasken til stefaren Preben, som er politi, men så blir plutselig Preben borte på vei til jobb. Handlingen utspiller seg i Randaberg på Vestlandet, og innbyggerne kjenner seg ikke lenger trygge. Politiet jobber intenst med saken, men saken utvikler seg på en overraskende måte.

Fra bokas bakside:
Den vesle bygda Randaberg er enda i sjokk etter at den beryktede Erik Hansen klarte å unnslippe politiet etter flere alvorlige kidnappingssaker. For å trygge befolkningen er det satt inn en ekstra sterk og håndfast politibetjent, Preben Oppegård. Men førstekriminalbetjent Bjørn Berner blir bekymret da Oppegård en dag ikke dukker opp på jobb.

Mystiske ting begynner å skje. Nok en gang føler Randabergs befolkning på en intens frykt, og politiet er fast innstilt på at denne gangen skal forbryterne ikke unnslippe. Saken utvikler seg imidlertid på en måte ingen kunne forutse, og det virker som om forbryterne har infiltrert politiet.

Dette er andre bok i serien om Bjørn Berner og Truls Storlien.

 

Forfatter: Simen Ingemundsen og Stig Ellingsen
Forlag: Neglebitt
Utgivelsesår: 2020
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er bokprosjekt nummer to av disse forfatterne. Den første Spindelvevet leste jeg tidligere i år. Jeg husker at jeg da synes språket var litt vel enkelt, men det har virkelig tatt seg opp denne gangen!

Tittelen på boka indikerer kanskje at dette er en bok med mye ekle detaljer, men det var det heldigvis minimalt av. I siste halvdel av boka, synes jeg kanskje at det ble noen enkle løsninger, men det er tross alt en roman. Historien har et høyt spenningsnivå, og jeg liker den godt.Om forfatteren:
Simen Ingemundsen (f.1995) er forfatter, bokblogger, bokanmelder, litterær formidler, festivalsjef og arrangør for flere litterære arrangementer. Han er journaliststudent, med bachelor i historie fra Universitetet i Stavanger. I flere år har han drevet bokbloggen “Boktimmy”, og etablerte i 2018 krimfestivalen “Blodig alvor i landsbyen”. Samtidig med å bli festivalsjef, innstiftet han den anerkjente krimprisen “Sølvkniven”. Simen debuterte med “Spindelvevet” (2020) på Skamløst forlag.

Stig Ellingsen (f.1958) er forfatter, lærer og filolog. Han har i en årrekke vært en ivrig samfunnsdebattant i flere aviser og har tidligere gitt ut fem kriminalromaner med Bjørn Berner i hovedrollen. Boken “Malum” var blant de ti mest solgte e-bøkene i Norge i 2013. “Spindelvevet” (2020) var Stig og Simens første litterære samarbeid.

 

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Egne forlag