Pumasommer

Forfatter: Merete Junker
Boka er kjøpt på Platekompaniet

Her er det på en måte flere parallelle historier, som til slutt får en sammenheng. Felis overvåker advokat Torkel Vaa, som får anonyme tegninger i posten. Fjortenårige Silje oppdager noe hun ikke burde sett. Journalisten Mette Minde blir involvert i saken siden hun begynner å få følelser for Torkel. Til slutt vikles alt sammen i en spennende historie hvor vi er innom "bygdedyret" - og selvfølgelig skjer det et drap.


Forlaget skriver:
Han kaller seg Felis. Han sitter i en høyblokk i Porsgrunn med en kraftig kikkert rettet mot vinduene til advokat Torkel Vaa på den andre siden av elva. Felis presser en amulett mot brystet, kjenner kraften fylle seg. Snart skal et nytt menneske dø.

I leiligheten over lever den fjorten år gamle Silje, i engstelse for at moren skal miste barnet hun bærer. Så oppdager hun morderen, og han henne.

Torkel Vaa har fram til nå levd et rolig liv, lange dager på advokatkontoret, lange turer med dachsen Aktor. Men de siste ukene har han mottatt mystiske brev i posten. Brev uten tekst, bare med en blå silhuett av et kattedyr, en puma. Noen ønsker å skremme ham.

NRK-journalist Mette Minde har lenge vært svak for Torkel. Jo nærmere hun kommer advokaten, dess mer oppmerksom blir Felis på henne. Flere mennesker i Porsgrunn lever nå i livsfare, og ingen av dem vet om det. Så skjer det første drapet ...

 

Forfatter: Merete Junker
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 361
Format: Pocket
Kilde: Kjøpt i bokhandel


Min mening:
En spennende og lettlest krimbok. Denne leste jeg også ut på en dag.

Det er ikke de kjempestørste overraskelsene her, man forstår raskt hvem som er morderen - men det er likevel mye spenning og en god krimhistorie. Av de tre første bøkene til Junker som handler om Mette Minde, var dette den jeg likte aller best.

De tre første bøkene Jenta med ballongen, Tvillingen og denne; Pumasommer er med Mette Minde som hovedperson. De to neste Venuspassasjen og Vannmannen har andre hovedpersoner.



Om forfatteren:
Merete Junker er født i 1959 i Skien, der hun fortsatt bor. Hun debuterte som forfatter i 2008 med romanen Jenta med ballongen. For den ble hun tildelt Maurits Hansen-prisen Nytt Blod for beste norske krimdebut. Junker er utdannet cand.mag fra Universitetet i Oslo med fagene kriminologi, historie og statsvitenskap. Hun har jobbet som journalist i radio og aviser, og som lærer i mediefag i den videregående skolen.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 



Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal